Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zwangerschapsupdate #4 Week 17-20


22 juli 2016


zwanger zwangerschapsupdate #3 zwangerschapsdagboek zwangerschap 17 18 19 20 weken derde trimester MAMA to the max
D

Dit is alweer mijn vierde zwangerschapsupdate. Vinden jullie het net zo snel gaan als ik? Ik ben op dit moment al 20 weken zwanger, wat betekent dat ik in mijn 21e zwangerschapsweek zit. Ongelofelijk maar waar, ik ben al over de helft! Ik praat jullie graag even bij hoe het de afgelopen weken ging en wat we weer allemaal meemaakten.

 

zwanger zwangerschapsupdate #3 zwangerschapsdagboek zwangerschap 17 18 19 20 weken derde trimester MAMA to the max

Week 17

Ik voelde me energieker dan ooit (en eigenlijk nu ik dit schrijf nog steeds). Ik geniet van de zwangerschap en heb eigenlijk nergens last van. Het enige waar ik me even grieperig door voelde waren de inentingen voor onze reis naar Marokko. Ik had een inenting nodig voor Hepatitis A en DTP. Ik werd al gewaarschuwd dat je je er wat slechter door kon voelen. Dit gebeurde helaas ook. Ik werd wat verkouden, wat gelukkig niet doorzette en voelde me niet helemaal lekker. JP en Maxime hadden hetzelfde, dus weet niet of het door de zwangerschap kwam in combinatie met de spuitjes.

Week 18

Wat was dit een bijzondere week. Tuurlijk is de gezondheid van ons kindje het aller-aller- allerbelangrijkste, maar we hadden toch ook wel de wens om te weten welk geslacht ons kindje heeft. Inmiddels weten jullie wel al hoe we dat bekend hebben gemaakt. Dat was in deze week. Ik had ’s ochtends een echo bij de gynaecologe en omdat JP er tijdens de 20 weken niet zou zijn vroeg ik haar om alvast een beetje te kijken naar de verhoudingen en gezondheid van ons kindje, zodat ik niet voor al te grote verrassingen zou komen te staan tijdens de 20-weken echo. Ze meette al verschillende zaken en die bleken allemaal keurig in orde. Ik was er ontzettend blij mee om dit al te horen.

echo 18 weken zwangerschapsupdate zwangerschap zwanger MAMA to the max

Week 19

Tijdens de 20-wekenecho kunnen eventuele afwijkingen bij je baby worden opgespoord. Zoals ik net vertelde wist ik al in grote lijnen dat de gezondheid van ons kindje in orde was. Toch blijft het natuurlijk altijd spannend en nam ik mijn moeder mee (JP zat al in Marokko, vandaar). Gelukkig kregen we weer een goede uitslag en feliciteerde mijn moeder me met ons gezonde kindje. Ik belde gelijk naar JP om ook hem het goede nieuws te vertellen, maar ook hij had zich er niet zoveel zorgen om gemaakt omdat we wisten dat het eigenlijk al goed zat.

Buikfoto’s week 20

 

zwanger zwangerschapsupdate #3 zwangerschapsdagboek zwangerschap 17 18 19 20 weken derde trimester MAMA to the max

En verder…

  • geeft Mimi mijn buik steeds kusjes, wat ik echt te schattig vind
  • dacht ze ook dat de baby uit de gender reveal cake zou komen en was dat echt even een teleurstelling voor d’r
  • ben ik blij om te kunnen gaan shoppen voor ons meisje
  • vind ik kersen lekkerder dan ooit
  • evenals ijs, maar dat wisten jullie al. Ik krijg er nog steeds geen genoeg van
  • gebruik ik af en toe al een buikband, gewoon omdat dat zo heerlijk zit en het gewicht zo verlicht. Ik heb er eentje van Anita, since 1886.
  • kreeg ik de blokken binnen van Jufz, waar ik vanaf nu leuke foto’s mee ga maken en wat mijlpalen ga vastleggen

14

Ons meisje op dit moment

Iedereen natuurijk zijn ding, maar ik ben ontzettend blij dat ik weet dat ons wondertje een meisje is ♥. Ik vind het heerlijk om nu al over “ons meisje” te praten. Ze is op dit moment al zo groot als een wortel. Haar spijsvertering komt op gang en dit oefent ze door het vruchtwater in te slikken.

zwangerschapsupdate zwanger zwangerschap zwangerschapsdagboek 17-19 weken MAMA to the max

Bron: 24Baby.nl

 

Dat was alweer mijn 4e zwangerschapsupdate. Eigenlijk kan het aftellen al gaan beginnen. Dat zie ik zelf nog niet zo hoor. Ik heb nog niet het gevoel dat ik over de helft ben. Ik ga me nu vooral concentreren op de praktische zaken zoals het inrichten van haar kamertje, de babyuitzetlijst bij elkaar sprokkelen en de kleertjes uitzoeken die ze over kan nemen van Maxime (zooo leuk!).

Nogmaals bedankt voor al jullie lieve reacties die ik iedere dag krijg. Doet een mens goed!

 

Wil je mijn eerder updates (nog eens) lezen? Dat kan hier.

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!