Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zwangerschaps update #6: 30-35 weken


31 oktober 2016


Zwangerschapsupdate #6 35 weken zwanger zwangerschapsupdate - MAMA to the max
H

Het lijkt wel alsof het derde trimester helemaal als een trein voorbij gaat. De weken gaan zo snel dat ik af en toe heel hard moet nadenken in welke zwangerschapsweek ik ook alweer zit. Dat heeft denk ik ook wel weer een beetje te maken met zwangerschapsdementie, want daar heb ik geloof ik best wel last van. Verder voel ik me (heel eerlijk) echt nog heel goed. Daar ben ik ook enorm dankbaar voor. Behalve dat het fysiek en psychisch steeds ietsje zwaarder wordt, heb ik geen super vervelende kwaaltjes. Ik denk stiekem dat ik geen 40 weken ga volmaken, gewoon zo’n moedergevoel. Dus ik zeg: hier komt ie, mijn (voor)laatste zwangerschapsupdate!

Alle eerdere zwangerschapsupdates kun je hier vinden.

 

Zwangerschapsupdate #6 35 weken zwanger zwangerschapsupdate - MAMA to the max

 

Week 30

In week 30 had ik voor de eerste keer een schrikmomentje. Ik kon ineens niet meer rechtop lopen en strompelde om 17 uur, na een dagje werken, naar de auto. Dat voelde totaal niet goed en daarom zijn we gelijk even doorgereden naar de huisartsenpost. Ik moest meteen een plasje afgeven want ze dachten aan blaasontsteking. Ik werd ook aan de CTG gelegd om te kijken of alles goed was met de baby. Gelukkig was dat zo en was ik ook een stuk opgeluchter. De uitslag van de blaasontsteking was negatief, die konden we dus ook al uitsluiten. Uiteindelijk bleek het obstipatie te zijn. Ik kreeg medicijnen waardoor het beter zou moeten gaan. Gelukkig liep mijn ziekenhuisbezoekje dus met een sisser af.

Week 31

Een hele bijzonder week want het was tijd de twee peettantes te vragen. Ik had het helemaal voorbereid en het waren twee heel bijzondere momenten. Alweer zo’n mijlpaal in de zwangerschap.

Ook was ik volop bezig met de babykamer. Ik maakte voor de eerste keer het bedje op samen met Maxime. Zo speciaal om dit nu met mijn dochter te doen, heel anders dan de eerste keer. We proberen haar er zoveel mogelijk bij te betrekken en vertellen ook veel over de baby. Zo hopen we dat ze toch enigszins voorbereid is op de komst van haar zusje.

Week 32

Ik kreeg ineens toch wel last van nesteldrang. Bij Maxime had ik dat al veel eerder in de zwangerschap dus had nu een beetje gehoopt dat het aan me voorbij zou gaan. Maar niet dus. Ik kreeg ineens een enorme drang om onze hele bovenverdieping aan te pakken. Maxime haar kamertje als eerste. Ik kocht een nieuwe dressoir wat ik helemaal niet van plan was. Waste alle gordijnen en beste haar klerenkast helemaal uit. Onze slaapkamer kreeg ook een make-over. Het zweet stond me op m’n voorhoofd, maar ik wilde alles helemaal uitmesten. Mijn schoonmoeder was er wel blij mee dat ik op een ochtend alle keukenkastje had uitgehaald en alles aan het schoonmaken was en alles ook weer heringedeeld werd.

Week 33

Het hoogtepunt van deze week was toch wel de babyshower. Wat hadden mijn lieve vriendinnetjes en familie een geweldige middag voor mij georganiseerd. Ik was wel redelijk in shock want ik had helemaal niets door, maar ohhh wat hebben we het gezellig gehad. Nog een keer de VLOG zien? Dat kan hier.

Ook had ik mijn zwangerschapsfotoshoot samen met Esther Hameleers Fotografie. Aanstaande vrijdag komen de foto’s online! Ik ben echt meer dan blij met de foto’s. Esther maakt gewoon de mooiste fotoreportages!

Pampers New Baby

Week 34

Afgelopen week merkte ik vooral dat het fysiek en psychisch toch wel met de dag zwaarder wordt. Mijn buik groeit goed door en mentaal ben ik me goed aan het voorbeiden op de bevalling. Ik merk dat ik er toch veel over nadenk. Zal het helemaal anders gaan dan bij Maxime of krijg ik weer zo’n horrorbevalling? Het houdt me goed bezig in ieder geval. Ook heb ik enorme last van zwangerschapsdementie. Hele vervelend want ik wil graag nog zoveel doen, qua werk dan. Ik heb nog een paar leuke artikelen op de planning staan maar alles gaat een stuk moeizamer omdat ik gewoon alles om me heen vergeet….afspraken, spullen, het is een ramp.

Verder heb ik helemaal niet te klagen hoor. Ik loop nog vrolijk rond de hele dag. Probeer dutjes te doen als ik moe ben en geniet van de laatste weken dat Maxime onze enige dochter is.

 

En verder…

  • ben ik dus nog steeds verslaafd aan….Pellegrino. Ik zei het de vorige keer al. Hoe kun je nou verslaafd zijn aan bubbeltjes water? Ik vraag het me ook af! Maar nog steeds zijn de flessen niet aan te slepen bij ons!
  • wil ik even zeggen dat ik de liefste man heb! Hij helpt enorm en is super lief voor me.
  • in de categorie: lekker gênant…heb ik wel erge last van zwangerschapsincontinentie. Ik moet er ’s nachts een aantal keer uit alleen als ik opsta dan begint het al te lopen. Ok, moeders onder ons snappen me hopelijk en zal er niets meer over zeggen. Maar naar de wc lopen is een uitdaging;)
  • heeft Maxime al heel wat tekeningen gemaakt voor haar zusje. Ik ben zo benieuwd naar hun eerste ontmoeting. ik kan er heerlijk over dagdromen.
  • kan ik me moeilijk voorstellen hoe we weer teruggaan naar slapeloze nachten en nachtvoedingen. Als ik eraan denk krijg ik een beetje kippenvel. Ik laat het maar gewoon over me heenkomen.
  • ben ik officieel een waggeleendje. Ik kan er niks meer aan doen, maar normaal lopen lukt niet meer. Ik probeer heel rustig te lopen dan valt het niet zo op;)

 

Hier de buikfoto’s van week 32:

 

img_5530

img_5531

img_5533

img_5541

Huishoudweken 2016

 

Ons wondertje op dit moment:

 

We hadden twee weken geleden nog een echo. De gynaecologen vertelde ons dat ze al 2.1 kilogram weegt. Ongelofelijk hè!

img_5959

Verder zat ik vorige week in mijn 35e zwangerschapsweek en volgens 24baby is ze nu zo groot als een honingmeloen.

Na 35 weken zwangerschap zijn de nieren volledig ontwikkeld en is de lever in staat afvalstoffen te verwerken. De donshaartjes die ooit het hele lichaam bedekten zijn nu zo goed als verdwenen. Je zou kunnen zeggen dat ze ‘af’ is.

In de komende weken zijn het vooral de hersenen die zich blijven ontwikkelen, maar dat zullen ze na de geboorte ook nog blijven doen. Ondertussen worden de vetlagen steeds dikker. Dit extra vet houdt haar strakjes buiten de baarmoeder lekker warm.

schermafbeelding-2016-10-29-om-19-16-05

 

Ik wil ook nog iedereen bedanken voor alle lieve reacties die ik krijg. Ik heb een idee dat iedereen zo meeleeft en dat doet goed. Dat is ook de reden dat ik door blijf gaan met blogs schrijven. Ik had eerder een idee dat ik echt wilde stoppen rond de 34 weken. Mar mede doordat ik veel energie haal uit MAMA to the max ben ik toch nog gewoon een paar dagen per week op kantoor. Heerlijk zou echter de computer en schrijven maar terwijl ik ons meisje lekker voel bewegen. 

Zo benauwd wanneer ze zich gaat aandienen! We zijn zo nieuwsgierig!

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

Promotiecampagne kinderassortiment

 

Kerstwinkel 2017
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Zwangerschaps update #6: 30-35 weken

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!