Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zwangerschapsupdate #3 week 13 t/m 16


27 juni 2016


zwanger; zwangerschapsupdate; #3; zwangerschapsdagboek; zwangerschap; 13 14 15 16 weken; tweede trimester; MAMA to the max
&

 

zwanger zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek zwangerschap 13 14 15 16 weken tweede trimester MAMA to the maxOp dit moment ben ik alweer zeventien weken zwanger en zit ik mijn achttiende zwangerschapsweek. Ongelofelijk hè, dat ik al richting de helft ga. Ik vind het zelf echt gigantisch snel gaan. Dit komt mede doordat ik me, denk ik, ontzettend goed voel. Ik heb energie voor twee (letterlijk) en geniet volop van mijn groeiende buikje. De afgelopen weken waren dan ook vrij rustig. Vandaag is het tijd voor zwangerschapsupdate #3. Vier maanden zwangerschap zijn voorbij en ik belandde alweer in het tweede trimester. Lees je mee…

Zwangerschapsupdate #3 week 13 t/m 16

Week 13

Ik hoopte dat het waar was wat ik van iedereen om me heen steeds opnieuw weer te horen kreeg: “nog even volhouden meid, na week 12 zijn de misselijkheid en de vermoeidheid hopelijk over”. Ik hield me eraan vast dat dat bij Maxime ook het geval was, maar soms spookte het wel eens door mijn hoofd…wat als…. wat als het deze keer niet over zou gaan en ik zo’n gevalletje 9-maanden-misselijk werd… Gelukkig bleek dit niet het geval! Vanaf week 13 voel ik me kiplekker, GOD-ZIJ-DANK!

Had ik een afspraak bij mijn vertrouwde gynaecologe. Omdat ik maar één eierstok heb en al worstel met cystes aan mijn eierstok vanaf mijn veertiende, ga ik ook al vanaf deze leeftijd naar haar toe. Ze kent me door en door en het voelt erg vertrouwd om bij haar te komen. Ik weet nog van de vorige zwangerschap dat ze helemaal los gaat met echofoto’s haha, en dat was deze keer niet anders. Ik kreeg weer een hele fotocollectie mee naar huis. Ook vroeg ze heel lief of we wilden weten wat het ging worden. Ik vertelde haar dat we graag een taart willen laten maken en de onthulling samen doen met familie en een paar goede vrienden. Ze plande gelijk een extra echo in voor week 18 speciaal om het geslacht te kunnen zien. Zo lief! Nog maar even geduld dus, want week 18 is volgende week al!

echo foto zwanger 16 weken 13 weken zwangerschap zwanger zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek MAMA to the max

Echo foto 13 weken zwanger

Week 14

Begon het tweede trimster alweer. Voor veel vrouwen is dit het leukste trimester en dat geldt geloof ik ook voor mij. Ik voel me vol energie en ik krijg van mensen te horen dat ik straal. Dat kan wel eens kloppen want ik voel me ook heel goed. Ik ben heel vrolijk en kan nog steeds erg dankbaar zijn dat het ons zo gegund is om nog een kindje te krijgen.

Verder merk ik dat ik wat emotioneler ben. Maxime (en ik dus ook) keek Frozen voor de 100e keer en bij het stukje dat de ouders overleden kreeg ik gewoon tranen in m’n ogen, haha. Maxime gelijk: “wat is er mama?” Ik veegde mijn traantjes snel weg en dacht bij mezelf….doe normaal, Marjon het is een tekenfilm, waardoor ik gelukkig weer normaal kon denken, haha. Jaja niet makkelijk hoor die emoties.

Week 15 en 16

Ging ik met Maxime een paar daagjes naar de Belgische kust en genoot ik ook daar van de rust. In de ochtend rustig aan wakker worden, ontbijten buiten de deur, een gezellig dagprogramma op ons tempo en ’s avonds vroeg het bed in. Saai hè, maar wat heb ik ervan genoten. Verder ben ik een keertje extra naar de kapper moeten gaan om mijn haren te verven. Mijn haren groeien ontzettend hard en ik had nu al na 4 weken een enorme uitgroei. Ik had dat de vorige zwangerschap ook. Vind het helemaal niet erg hoor, want mijn haar wordt ook veel dikker en daardoor valt het heel mooi.

En afgelopen week voelde ik voor het eerst een schopje/plopje!!! Ik zat op kantoor, maar wilde het moment niet met iedereen delen. Ik hield het voor mezelf en kreeg een paar traantjes in mijn ogen…zo’n speciaal moment. Voor mij de bevestiging dat ons baby’tje echt goed groeit. Hopelijk ga ik het nu wat vaker voelen.

Buikfoto’s week 16

zwanger zwangerschapsupdate #3 zwangerschapsdagboek zwangerschap 13 14 15 16 weken tweede trimester MAMA to the maxEn verder…
  • bestelde ik de taart voor de geslachtsbepaling
  • vroeg Maxime of ze even naar de baby mocht luisteren en was ze helemaal gepiekeerd omdat zie baby niks terugzei (zoooo schattig)
  • heb ik totaal geen idee welk geslacht ons wondertje gaat krijgen. Bij Maxime was ik er vanaf dag 1 van overtuigd dat ze een meisje zou zijn, maar deze keer denk ik er bijna iedere dag wel anders over
  • ben ik dol op de Hollandse Nieuwe. JP is al drie keer speciaal voor mij naar de visboer gereden
  • barst ik van de energie. ’s Nachts word ik altijd wakker en pingel ik een dik uur op mijn telefoon. Normaal zou ik dan de dag erna super moe zijn, maar nu heb ik nergens last van. Om 6 uur ben ik klaarwakker en kan de dag fris en fruitig beginnen
  • is het alweer zover…ik moet minstens 1x per nacht eruit om te plassen. Op zich zou dat nog niet zo’n ramp zijn, maar ik kom daarna dus NIET meer in slaap.
  • Schrijf ik heel graag in mijn zwangerschapsdagboek dat ik kreeg van Huisje n0. 56.

zwanger zwangerschapsupdate dagboek huisje no. 56 MAMA to the max

Ons kleintje nu

Ik vind de wekelijkse updates van 24baby enorm handig. Zo stond ik ervan te kijken dat ons kleintje nu al mijn stem kan herkennen. Ongelofelijk hoe klein en toch al zo’n echt mensje.

De oren van zitten inmiddels op de juiste plaats. Nu krijgen deze ook kleine botjes, waardoor het gehoor begint te werken.

Als de oren beginnen te functioneren kunnen de ogen natuurlijk niet achterblijven. Hoewel de oogleden nog steeds helemaal dicht zitten, kunnen de ogen nu licht opmerken. Als je een zaklamp op de buik zou plaatsen is de kans groot dat de baby zich wegdraait van de lichtbundel.

zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek zwanger weken bevalling MAMA to the max

Bron: 24Baby.nl

 

Dat was alweer de derde zwangerschapsupdate van mijn tweede zwangerschap. Ik vind het ontzettend leuk om deze te maken, want zo sta ik iedere keer toch even stil bij alles wat ons overkomt in deze speciale en bijzondere tijd.

Wil je mijn eerder updates (nog eens) lezen? Dat kan hier.

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!