Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zwangerschapsupdate #2: Week 11 en 12


5 juni 2016


zwanger zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek 11 12 weken MAMA to the max
<

zwanger zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek 11 12 weken MAMA to the max

Op dit moment ben ik alweer dertien weken zwanger. En ik voel me echt een stuk beter sinds week 12. We maakten de afgelopen weken weer genoeg mee en vertel jullie graag in deze tweede zwangerschapsupdate hoe ik me voelde én hoe de 12 weken echo verliep.

Zwangerschapsupdate week 11 en 12

Week 11

Het grootste geluk deze week was dat de misselijkheid verdween. Ik voelde me echt op tijd van een paar dagen weer helemaal goed. Mijn eetlust kwam terug en ik merkte gewoon dat ik niet meer dat constante misselijkheidsgevoel had. Ik voelde me een ander mens en eerlijk is eerlijk, ik vond het voor het eerst leuk echt zwanger te zijn. De weken ervoor had ik toch in de overlevingsmodus gezeten en kon ik er gewoon niet van genieten.

nuchter bloed prikken zwanger mumc arm zwangerschapsupdate MAMA to the max

Ook moest ik deze week nuchter bloed gaan laten prikken. De uitslag van deze bloedwaarden hebben ze nodig voor de combinatietest tijdens de 12 weken termijn echo. Ik voelde me beroerd toen ik naar het ziekenhuis ging en achteraf had ik beter iemand mee kunnen nemen. Ik kwam aan bij de balie en trilde gewoon omdat ik normaal gelijk iets eet als ik wakker word. Gelukkig waren ze bij de bloedafname super lief voor me en hoefde ik verder niets uit te leggen toen ik zei dat ik me niet lekker voelde en zwanger was. Ik kreeg zelfs een bekertje water en was daarna als eerste aan de beurt. Een super patiëntvriendelijkheid dus in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht en dat mag ook wel eens gezegd worden, toch.

nuchter bloed prikken zwanger azm mumc MAMA to the max

Ik at na het bloedprikken gelijk mijn twee beschuitjes met kaas op die ik van thuis had meegenomen. Ik bleef nog vijf minuutjes zitten om even bij te komen en daarna voelde ik me weer normaal.

In week 11 besloot ik om vanaf nu iedere week een bezoeken te brengen aan mijn natuurkundig therapeut. Ik kom er normaal één keer in de drie à vier weken, maar ik merk dat mijn lichaam wel een beetje extra aandacht kan gebruiken. Ik voelde veel spanning in mijn lage onderrug en in mijn heupen. Nu ik iedere week ga, voel ik al duidelijk verbetering. Een echte aanrader dus voor de zwangere vrouwen onder ons: voetreflexzonetherapie helpt je lichaam in balans te houden. En trouwens ook een goede tip als je niet zwanger bent. Ik kom er al een hele tijd en het is iedere keer weer heerlijk. Ik doe een combinatie therapie van een half uur voetreflexzonetherapie en een half uur massage. Gewoon een cadeautje voor jezelf!

Week 12

Ik was dolblij dat de misselijkheid echt wegbleef en ik weer normaal kon eten. Nou eigenlijk niet helemaal normaal, want soms stop ik iets in mijn mond en dan smaakt het echt heel raar. Bijvoorbeeld chocomel; ik nam een slokje van Maxime, omdat ik er ineens heel erge trek in had. Maar bles, wat smaakte dat vies! Meteen maar weer weggezet. De moeheid is ook wat minder geworden gelukkig en heb ik mijn middagdutjes niet meer iedere dag nodig. Ik merk wel dat er vroeg in de avond een mannetje met de hamer komt en ik vanaf dat moment niks meer kan. Ideaal gewoon dat we bij mijn schoonouders wonen, want mijn schoonmoeder stopt Maxime vaak in bed en kan ik zelf ook vroeg mijn bedje in kruipen.

12 weken termijnecho

Ohhh wat was week 12 ook een spannende week. Ik verheugde me stiekem best wel op de termijnecho. Je krijgt dan onder andere een nekplooimeting en we hoorden gelijk dat deze goed was. Ik werd net zoals de eerste keer weer even emotioneel. Je ziet dat kleine wondertje dan zo spartelen en op de een of andere manier raakt me dat gewoon. Wat een wonder hè, dat zoiets in je buik kan groeien. Af en toe zwaaide ons beebje naar ons en ook Maxime merkte dat op. Ze was er helemaal van onder de indruk. Ook vroeg ze heel serieus aan de echoscopiste: “komt de baby nu uit de buik?”. Zo schattig!

echo 12 weken termijn echo zwanger zwangerschapsupdate MAMA to the max

Maxime mocht meehelpen met de echo maken

Ze hebben alles goed gemeten en we hoorden alleen maar positieve geluiden. Heel blij om te horen!

We kregen weer een paar echofoto’s mee naar huis en deze fotografeer ik altijd gelijk voor het archief;)

echo 12 weken termijn echo zwanger zwangerschapsupdate MAMA to the max

Buikfoto’s week 12

Iedere vier weken ga ik foto’s laten maken deze zwangerschap bij Esther Hameleers Fotografie. Ik begon ermee met 8 weken zwangerschap en dus was het deze week alweer tijd voor de tweede keer. Je ziet echt al een verschil met de eerste foto’s die we maakten, vind ik.

zwanger zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek 11 12 weken MAMA to the max

 

En verder:
 • ben ik weer volop aan het werk en geniet ik ervan om weer genoeg energie te hebben
 • vind ik het leuk dat mensen me op straat aanspreken en me een fijne zwangerschap wensen
 • zijn mijn favorieten op dit moment een frikadel speciaal, een broodje kipkorn en heel veel fruit (dat heft de eerste twee snacks wat op, haha)
 • ben ik op zoek naar zwangerschapskleding want mijn buikje groeit veel harder dan bij de eerste zwangerschap
 • heb ik last van puistjes (wat zeggen de bakerpraatjes hier ook alweer over?)
 • ow ja, ik vergeet mijn ijsverslaving helemaal. Ik geef normaal helemaal niks om ijs, maar nu lust ik er iedere dag wel eentje
 • at ik een haring om te kijken of die me smaakte. Bij Maxime heb ik daar namelijk potten vol van gegeten en nu heb ik er totaal geen trek in. Ook deze haring die ik probeerde smaakte (helaas) niet
 • heb ik weer besloten om niet op de weegschaal te gaan staan de hele zwangerschap. Ik doe het normaal ook nooit en voel nu ook niet de behoefte. Ik zie zo wel dat het allemaal wat voller wordt;)
 • vind ik sporten nog steeds heel fijn en gaat het me ook nog goed af tijdens de billen-benen-buik klasjes

Ons kleintje nu

Ik vin het erg leuk om bij te houden hoe groot ons wondertje steeds is. Ik gebruik daarvoor de zwangerschapskalender van 24baby. Daar lees ik precies hoe de baby en ik groeien.

Ik las dat de laatste drie weken de lengte van de baby meer dan verdubbeld. Maar niet alleen qua grootte gaan de ontwikkelingen hard. Vanaf deze week zitten de belangrijkste organen en lichaamssystemen op hun plaats en zijn in de basis dus klaar. De komende 28 weken worden deze verder verfijnd en kunnen zij daadwerkelijk aan de slag.

Daarnaast begint het spijsverteringsstelsel met het oefenen van de samentrekkingen die straks nodig zijn voor het verteren van voedsel. De hypofyse (een kliertje onder de hersenen) zorgt ervoor dat ons kleintje nu zelf ook hormonen aan kan maken.

zwangerschapsupdate zwanger zwangerschapsdagboek update ontwikkeling baby 12 weken MAMA to the max

bron: 24baby

 

Dat was ‘m alweer, mijn tweede zwangerschapsupdate. Het is echt te cliché, maar ik geloof wel dat het klopt, het lijkt net alsof het bij een tweede zwangerschap veel sneller gaat allemaal. Ik ga morgen alweer het tweede trimester in!

Wil je mijn eerste update (nog eens) lezen? Dan kan dat hier.

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Bespaar continu

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
Zwangerschapsupdate #2: Week 11 en 12

 1. Wat heerlijk dat het zo goed met je gaat. Geweldig om je cravings te lezen hihi. Ik vind het leuk om je updates te lezen en net als Madelaine denk ik dat er nog een meisje aan komt. Trouwens wat ontzettend leuk dat Maxime de echoscopiste mocht helpen! Geniet van je tweede trimester. En dat idee van om de 4 weken foto’s maken door een fotograaf, ga ik alvast onthouden als wij een tweede kindje verwachten!

  • Hoi Angela, bedankt voor je lieve woorden! Vind ik echt fijn om te horen.. De meningen verschillen hihi de een zegt een jongetje en der ander zegt weeeer een meisje! Zo spannend 🙂 xxx Marjon

 2. Ik vind je updates zo leuk om te lezen! Ik was in dezelfde week uitgerekend, 22 december (2015), dus ik lees je blogs met een ‘oja’ gevoel. Enne ergens denk ik zo dat er nog een meisje aan komt bij jullie, zomaar een voorgevoel.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!