Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Beter voorbereid naar Zuid-Frankrijk


24 januari 2016


Z

Zoals jullie wellicht in een vorige blog (klik hier) hebben gelezen gingen wij redelijk gestrest op eerste vakantie met onze tweeling naar Italië en was de overnachting op de heenreis niet echt een succes. Daarvan geleerd gingen wij vorig jaar zomer beter voorbereid naar Zuid-Frankrijk, op naar de Cote d`Azur! Het is ongeveer 1.250 km rijden naar Fréjus, voornamelijk over tolwegen in Frankrijk, dus goed te doen. Wij zijn om half 4 `s nachts vertrokken en om 18.00 uur waren we, na 4 stops, op de camping. Camping La Baume is een goede uitvalsbasis om bijvoorbeeld St. Tropez, Cannes, Nice en Monaco te bezoeken.

Anna en Julia in Zuid-Frankrijk

Camping La Baume

We hebben camping La Baume uitgezocht op de activiteiten en voorzieningen voor kleine kinderen zodat onze tweeling van toen 1,5 jaar zich niet zal vervelen. En dat is ook zeker gebleken. In het peuterbad hebben ze de grootste lol gehad, maar ook in de verschillende speeltuinen en bij het funstation van Eurocamp vermaakten ze zich prima. Bij het funstation hebben ze o.a. een zandbak, watertafel, ballenbak en spullen om te kleuren. De meiden die bij funstation werken kun je `s avonds ook laten oppassen in de stacaravan. Wij hebben er geen gebruik van gemaakt, maar mocht je een keer met z’n tweeën uit eten willen dan kan dat dus wel. Ook kun je buggy’s en bolderkarren huren op de camping, ideaal want wij hebben de buggy wederom niet meegenomen op vakantie. Als we na een paar dagen de buggy’s willen ruilen voor een bolderkar zijn deze helaas allemaal verhuurd, op tijd reserveren dus!

Anna in het zwembad (7)

Wat kan je doen in Zuid-Frankrijk?

In Fréjus vind je verschillende oude gebouwen en de resten van een theater uit de Romeinse tijd. Ook heeft de stad mooie stranden waar het begin juni nog heerlijk rustig is. Langs het strand op de boulevard zijn veel restaurants en winkeltjes, maar ook in het centrum kun je goed winkelen. Bijna iedere dag is er een markt in Fréjus, de zondagmarkt is het grootst. Het is een aanrader om Franse worsten en wijn uit de streek te kopen, maar ook groenten en fruit zijn er erg lekker.

Er zijn verschillende plaatsjes in de omgeving die de moeite waard zijn om te bezoeken zoals St. Raphael, Port Grimaud, St. Aygulf en St. Maxime. St Tropez is ongeveer 35 kilometer rijden en in het voor- en naseizoen prima zelf te doen met de auto. In het hoogseizoen schijnt de kustweg een grote file te zijn, dan kun je beter met de boot vanaf St. Raphael. Wij hebben vanuit St. Tropez een boottocht gemaakt, o.a. langs ‘miljonairseiland’ waar bijvoorbeeld Charlene de Carvalho-Heineken (ja, de dochter/erfgename van…) en de rijkste Fransman een huis hebben.

SONY DSC

De tweede week dat wij er waren was het meer dan 30 graden en hebben wij vooral in en rond het zwembad en bij de caravan gehangen. Het plastic badje diende als zwembadje en de (gas)barbecue draaide overuren. Kortom het was weer een heerlijke vakantie!

Mijn tips voor een (eerste) vakantie met kleine kinderen:

  • Zorg ervoor dat je het jezelf een beetje makkelijk maakt. Zo hadden wij ook hier een luxe mobile home met magnetron/oven en een fijne douche.
  • Neem niet teveel spullen mee en mocht je echt iets zijn vergeten dan kan je het altijd nog kopen of huren
  • Neem wel een eigen knuffeltje of iets mee zodat ze toch iets vertrouwds bij zich hebben
  • Maak veel, heeeeeel veel foto’s. Dat is een blijvende herinnering, ook voor de kinderen als ze groot zijn
  • Wil je niet het hele stuk in één keer rijden, zorg dan dat je rond etenstijd in het hotel bent zo kan je nog rustig ergens eten en kunnen de kinderen vast acclimatiseren
  • Veel reisorganisaties bieden kindveilige accommodaties, wel zo handig.
  • Pas je aan het ritme van je kind aan, anders kan je beide gefrustreerd raken en dat wil je niet, al helemaal niet op vakantie.

Waar ik heel erg benieuwd naar ben, zijn jullie eisen als je met de kinderen op vakantie gaat. Zijn die veranderd ten opzichte van voordat je kinderen had? En ga je nog buiten Nederland op vakantie? Waarom wel of waarom juist niet?

 

Fashion_English11_300x250

Vanessa

Tweeling-mama, ondernemer, 30+ en al 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Dat ben ik, Vanessa, in een notendop. De tweeling is bijna 3 jaar en luistert (soms;)) naar de namen Anna en Julia. Een aantal jaren geleden heb ik mijn geboortedorp in Gelderland verlaten voor het Brabantse land en dat Bourgondische leven bevalt mij prima. Ook ben ik al 10 jaar eigenaar van het online reismagazine Reisgraag.nl. Reizen is dan ook een grote passie en als het even kan ga ik zo vaak mogelijk, wel het liefst met z'n 4tjes uiteraard! Vanaf nu zal ik jullie meenemen op onze avonturen.

Reactie op “
Beter voorbereid naar Zuid-Frankrijk

  1. Enige eis hier is eigenlijk om nog zoveel mogelijk te zien voordat onze kleine dame (1,5 jaar) leerplichtig is en we aan die vervelende dure schoolvakanties vastzitten.

    Daarnaast, zolang wij relaxed zijn, is onze kleine relaxed. Volgende week vertrekken we zelfs naar Australië om daar rond te reizen! Niet teveel plannen, niets ‘moeten’, maar vooral genieten.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!