Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een zomerpakket aan festivals en mama-tijd


12 september 2016


W

Wat een geweldige zomer is het voor ons geweest! Een zomer die mij en de kinderen zoveel geleerd heeft. Ik heb tijd gehad voor mezelf, maar ook waanzinnig veel tijd voor mijn kinderen. Heerlijk!

Het startte allemaal nochtans met een heel negatief moment, waarbij een hele gemene uitspraak van iemand me volledig onderuit gehaald had. Ik had plannen gemaakt om deze zomer op drie festivals te gaan werken, zodat ik dat nog eens kon beleven, maar dan zonder er zelf geld aan te geven. Even iets voor mezelf en de centjes als extra voor mij en mijn kindjes zodat we kleine reisjes konden maken.

Helemaal overstuur heb ik verschillende lange telefoonuurtjes gehad met twee goeie vrienden. Ze hebben heel erg op me moeten inpraten, want ik vond mezelf totaal niets meer waard. Een slechte moeder met alleen aandacht voor zichzelf. Dat idee was me aangepraat en dat wilde maar niet lossen.

Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk beslis ik om door te zetten en de aangenomen festival taken te laten doorgaan. Graag neem ik jullie nu mee doorheen deze zomer, waarbij vooral de fijne momenten oplichten in mijn hart.

We starten met een stevig festival waar ik vroeger met mijn ex-man ook naartoe ging, maar dan als festivalganger. Het metal festival Graspop. Heerlijk festival, met een fantastische sfeer en fijne mensen. Ik was benieuwd om dat nu eens van de werkende kant te beleven.

1-graspop

Dat ik ondertussen een grotere vocabulaire ontwikkeld heb, staat ook vast. Woorden zoals change-over (wisselen tussen de bands), backdrop (achtergrond doek), widget (soort spots), snake (een super mega lange kabel voor het geluid), enzovoort … nog nooit van gehoord voordien, maar nu allemaal duidelijk! J

Ik heb me op Graspop ontzettend goed gevoeld, veel nieuwe mensen leren kennen, maar vooral ook ongelooflijke prikkels naar binnen laten komen door de bands ook backstage aan het werk te zien.

Toch wel ontzettend indrukwekkend als je grote kerels die er staan op het podium en zijn wie ze zijn, om die dan achter de schermen te zien als gewone mensen, met ook stress voor ze aan hun gig beginnen. Heel fijn om de mens in de entertainer te zien.

Best wel zware werkdagen ook, want de flight cases zijn heel zwaar en de uren zijn goed gevuld, maar de ervaring en de mensen maken het helemaal goed!

Het volgende festival waar ik gewerkt heb is Tomorrowland oftewel TML… ik was al heel lang heel benieuwd naar dit festival en eigenlijk bij toeval kon ik dankzij een vriendin nog een plekje bemachtigen om de voorlaatste dag te gaan werken. In ruil kreeg ik dan een toegangsticket om de laatste dag te gaan feesten op het festival. Stel je voor zeg, ik op TML… waauw!!!

2-tml-1

Maar eerst werken geblazen… pfff… een mens komt er zichzelf toch wel tegen op het werkje wat ik er moest doen… haha… bewaking van een bepaalde straat. Wat hield dat in? Wel alleen voertuigen met de juiste sticker mochten die straat in, al het andere verkeer moest langs een andere straat omgeleid worden. Je kan je er zo niets bij voorstellen, maar je wil niet weten hoeveel mensen er elk soort van smoesje verzonnen om toch maar in die straat te geraken met hun wagen. Zucht. Enkel maar om net dat stukje dichter bij de toegang van het festival te komen. Ach ja.

Vol goeie moed start de werkdag en er werden heel duidelijke instructies gegeven. Niet de juiste sticker = geen doorgang. Zonder pardon!

Aanvankelijk wil je de mensen dan nog vriendelijk te woord staan als ze je verontwaardigd aankijken wanneer hun de toegang wordt geweigerd. Maar na verschillende zeer onvriendelijke, ronduit onbeschofte mensen, was de maat vol!

“U heeft niet de juiste sticker?! U komt er niet in! Die kant uit! Vooruit!”

Dat ik zo kordaat kon zijn… haha… nooit gedacht, maar na zoveel bullshit (excuseer me het woord) en zelfs bumpers tegen mijn been van het door willen rijden, was het me toch wel genoeg geweest. Mensen kunnen soms zo ontzettend onbeschoft zijn!

We hebben wel hele goeie recensies gekregen, want de crew was erg enthousiast over onze aanpak en het geleverde werk… ons plekje voor volgend jaar is al in the pocket! 😉

Het was een ontzettend vermoeiende (vooral mentaal dan) werkdag geweest, maar toen het tijd was om huiswaarts te keren, was het ook tijd om te dromen over de volgende dag. De dag dat het feest begon.

Waauw is zelfs nog een understatement. Wat een festival! Als je ooit de kans hebt om dit festival te beleven, moet je die kans met twee handen grijpen. Zo waanzinnig fantastisch om te aanschouwen.

Het decor, de mensen, de sfeer, de muziek… je waant je echt in een andere wereld. Zo fantastisch!

4-tml-3

Ontzettend genoten, veel indrukken op gedaan (ik was er aanvankelijk zelfs heel stilletjes van) maar na een drankje was dat weg gewerkt en konden we beginnen te ontspannen. Veel mooie mensen gezien en zelfs mensen die met mij geflirt hebben… stel je voor zeg… dat ik die aandacht zou krijgen.. haha… enfin of dat ik die aandacht opmerk… maar dus echt ontzettend genoten!

 

Als vrouw toch wel heel veel voldoening uit gehaald. Ik had fijne mensen bij mij en we hebben er fijne mensen ontmoet. Meer dan geslaagd!

Er gaan wat weekjes verder en we belanden bij het einde van de zomer. Pukkelpop staat nog op het programma. Ik stel er mij iets bij voor zoals bij Graspop, omdat het qua job inhoud hetzelfde is. Maar wat ik nog niet wist is dat dit een nog drukker festival is achter de schermen. De change-overs zijn veel korter dan bij Graspop, waardoor je bijna geen tijd hebt om te pauzeren.

5-pkp-1

Maar ik val in herhaling als ik zeg dat de beleving het helemaal goed maakt. Ik haal even bijzondere hoogtepunten aan: Rihanna is op een meter afstand van mij gepasseerd, bij de Chemical Brothers mee op het podium geweest tijdens hun optreden om te helpen bij de gigantische robots. Nadien nog mega-ballonnen klaar gemaakt en losgelaten in het publiek. En op de laatste dag ook nog eens vooraan het podium gestaan bij Oscar and the Wolf om confetti in het publiek te schieten met een groot kanon. F A N T A S T I S C H

6-pkp-2

De zware uurtjes zijn zo weggeveegd uit mijn geheugen en hebben plaats gemaakt voor de ongelooflijke ervaringen die ik heb mogen opdoen deze zomer.

Ontzettend dankbaar voor de mensen die ik ken en heb leren kennen. En voor de kansen die ik kreeg om dit werk te kunnen doen!

7-pkp-3

En waar ik nog het meest aan terugdenk is de tijd die ik met mijn kindjes gehad heb. Ik had mijn zomer verlof verspreid genomen (twee daagjes hier, drie daagjes daar, enzovoort) om zo heel lang van hun zomerverlof te kunnen genieten. En genieten hebben we zeker gedaan. Ik had al een hele goeie band met mijn twee oogappels, maar die band is nog veel hechter geworden.

Het heeft ons helemaal opgeladen om vol frisse moed door te gaan!

8-samen-met-kids

Een uitspraak die me al een tijdje inspireert (eentje van Michael Jackson himself) wil ik nog graag met jullie meegeven:

“If you enter this world, knowing you are loved and you leave this world, knowing the same. Then everything that happens in between, can be dealt with.”

 

An

Mijn naam is An, geboortejaar 1982. Ik ben de trotse mama van twee superhelden, die ik gelukkig thuis gewoon Alexis (stoere meid uit 2011) en Damascus (knappe jongen uit 2009) mag noemen. Beroep: technisch tekenaar Roeping waar ik aan werk: fotografe. Zelf ben ik nog maar heel pas een alleenstaande mama. In mijn blogs neem ik jullie graag mee op mijn eigen ontdekkingstocht in dit nieuwe leven wat voor me begint. Misschien niet altijd rozengeur en maneschijn maar met een hart vol levenslust doe ik erg mijn best om te stralen!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!