Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zo vonden wij ons perfecte bed!


9 september 2019


5 stappenplan, mama to the max, boxspring Ruwette, Ecolife, Natuurlijke producten,
<

Na jarenlang slapen in hetzelfde bed, was het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw bed. Ik wist niet dat ik zo ontzettend veel keuze zou hebben in zoveel verschillende aspecten. Van kleur, materiaal tot matras. Bij beddenspeciaalzaak Ruwette in Maastricht hebben ze mij uitstekend geholpen bij de keuze van het bed en slapen wij inmiddels als een roosje, heerlijk!

Lees ook:
MEGA SLAAPKAMER MAKE OVER TO THE MAX | WEEKVLOG #4

Zo vonden wij ons perfecte bed

Bij binnenkomst werden we warm ontvangen en kregen een kopje koffie aangeboden. Je kunt wat dat betreft zien dat het een warm familiebedrijf is, de persoonlijke benadering en begeleiding, echt heel fijn. Ze hebben meer dan 50 jaar ervaring met hun beddenzaak en zijn inmiddels de meest luxe en uitgebreide online beddenspeciaalzaak van Nederland. Ze hebben naast de online webshop ook twee fysieke winkels in Maastricht en Heerlen.

“Wij hebben maar een doel: het beste product te verkopen van zoveel mogelijk natuurlijke en duurzame materialen zonder enige concessie”. – Ruwette

Na een gezellige kennismaking gingen we opzoek naar hét ideale bed en dat doet Ruwette met een 5 stappenplan.

5 stappenplan, mama to the max, boxspring Ruwette, Ecolife, Natuurlijke producten,

Natuurlijke en duurzame materialen

Omdat het kiezen van een bed best moeilijk is, hebben ze bij Ruwette een systeem ontwikkeld waarbij dit heel gemakkelijk gaat. Omdat ze bovendien gespecialiseerd zijn in natuurlijke en duurzame materialen is er op een enkel merk na alles 100% natuurlijk. Met behulp van het adviessysteem komen we in 5 stappen tot ons ideale bed.

Je krijgt een vragenlijst waarin je wat persoonlijke vragen kunt beantwoorden zoals; waar slaapt U nu op? Wij vonden het bijvoorbeeld heel belangrijk dat we één matras hadden op onze boxspring in plaats van twee. Omdat we allebei merken hoe irritant het is als je steeds midden in die gleuf ligt.

Elk bed even uitproberen…

JP en ik hebben letterlijk elk matras gevoeld op verschillende lattenbodems. Het grappige is dat we dus allebei een ander matras hebben gekozen en dat kan dus. Dat had voornamelijk te maken met de voorkeurshouding. JP slaapt namelijk op zijn rug en ik op mijn buik. Daarnaast is gewicht ook een belangrijk aspect in de keuze van een matras. En wat we ook heel belangrijk vonden is dat het bed langer was (210 cm) dan de gemiddelde maat, dat hebben we nu ook en vinden we heel prettig.

Milieubewust én een bed kiezen: het kan allebei!

Er is een ruime keuze aan mooie merken. Wij kozen voor het Zweedse merk Ecolife. Een boxspring zónder dierlijke producten, compleet plantaardig dus! Ik vind het net zo belangrijk als Ruwette om meer milieubewuster bezig te zijn. De kleur is uiteindelijk geworden licht zand en het hoofdbord is gecapitonneerd. Dat is zo mooi gedaan met die knoopjes, weet je wel? Ik zag het en dacht gelijk: dit is wat voor ons! En vanaf dan is het wachten wanneer het bed in onze kamer staat! Nadat alles definitief was besproken hebben we afgesloten met een heerlijk glaasje champagne, wat een verrassing! En wat een goed gevoel ook, er helemaal uit te zijn en uit te kijken naar ons nieuwe bed.

nieuw bed kopen ecolife ruwette slaapkamer make over mamatothemax 2

Dit is het geworden!

Ohhhhh wat zijn we blij met het eindresultaat! Het bed werd bij ons in de slaapkamer gebracht en gelijk door Ruwette zelf in elkaar gezet. Het was zo gedaan en toen was het de beurt aan mij: het bed mooi opmaken en de slaapkamer stijlen! Heerlijk! Ik hoor wel eens dat je de eerste nachten in een nieuw bed altijd moet wennen, maar ik moet eerlijk bekennen dat dat bij ons niet het geval was. Natuurlijk merk je dat je in een ander bed ligt, maar we hebben allebei écht goed geslapen! En we konden weer lekker tegen elkaar aanliggen zónder die vervelende gleuf, haha.

nieuw bed kopen ecolife ruwette slaapkamer make over mamatothemax 2

Ecolife

Zoals ik al eerder zei is Ecolife een Zweeds merk die alleen bedden maakt van 100% natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan materialen zoals: bamboe, agave en organisch katoen. Hier komt dus geen enkel synthetisch materiaal aan te pas en dat was voor ons ook wel één van de belangrijke redenen om voor het merk Ecolife te kiezen. Daarnaast heb je ook nog eens 25 jaar garantie op veer- en trambreuk en een 100% tevredenheidsgarantie (eenmalig binnen 90 dagen hardheidswissel mogelijk). In de showroom in Heerlen of Maastricht kun je net als ons proefliggen en alle stoffen voelen en zien.

nieuw bed kopen ecolife ruwette slaapkamer make over mamatothemax 2

Wat ook nog leuk is om te benoemen dat de boxsprings van Ecolife is dat ze niet meer dan andere merken met synthetisch materiaal kosten. Het is wat dat betreft een hele bewuste én gezonde investering! Je kunt werkelijk alles kiezen en maakt zo helemaal je eigen boxspring. Van hoofdborden, topmatrassen en zelfs de poten. Dit alles is 100% natuurlijk en zonder dierlijke materialen.

nieuw bed kopen ecolife ruwette slaapkamer make over mamatothemax 2

Ruwette, bedankt!

Ohhhh wat zijn we toch blij met ons nieuwe, fijne bed! Daarbij willen we de vriendelijke en gastvrije service van Ruwette onwijs bedanken! Het was een feestje om dit samen met jullie uit te mogen zoeken en we zullen er jarenlang plezier van hebben.

Wat vinden jullie belangrijk bij het uitzoeken van een goed bed? Wat is die van ons mooi geworden hè? Wij zijn er zo blij mee en ik verheug me gewoon ’s avonds om er heerlijk in te kruipen en in slaap te vallen. 

Veel liefs,

Deze blog is in samenwerking met Ruwette.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!