Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zo vieren wij veilig en gezellig Sinterklaas


5 november 2020


Sinterklaas vieren, pepernoten, cadeautjes, Corona, veilig Sinterklaas, 5 december, MAMA to the max
<

Ondanks de Corona maatregelen laten wij ons niet uit het veld slaan en proberen wij zoveel mogelijk oplossingen te bedenken. Er zijn zoveel verschillende manieren om toch nog gezellig samen Sinterklaas te vieren! Welke dat zijn, dat deel ik vandaag allemaal in deze blog. 

Lees ook:
Waarom ik koos voor onze privacy

Skypen met de Sint

Toen ik dit zag dacht ik; dit moeten we voor Lilou doen! In december wordt ze namelijk ook nog eens 4 jaar en dat feestje zal waarschijnlijk, net als haar grote zus, heel anders dan voorgaande jaren lopen. Via Boekdesint.nl kun je namelijk met Sinterklaas Skypen, dat is toch ontzettend gaaf? Ik mij haar koppie al helemaal voor me zien. Vast heel erg zenuwachtig en totaal verrast!

In tijdvakken vieren

Spreek je elk jaar met de hele familie af? Probeer dan in tijdvakken te delen. Aan het eind van de ochtend komen bijvoorbeeld opa en oma op de koffie met een stukje banketletter. Pak dan alvast één of twee cadeautjes uit. Aan het eind van de middag komen oom en tante met pakjes en eet je lekker wat samen. Zorg dat er tussen de tijdvakken door nog genoeg ruimte is voor vertrek en aankomst. Maak het vooral niet te druk voor jezelf.

Gezellig met de familie Zoomen

Wat met Sinterklaas kan, kan je ook met je oorspronkelijke gezelschap. Zorg dat jullie allemaal op hetzelfde moment in een Zoom ruimte zitten en maak er bijvoorbeeld een leuk spelletje van. Als het te druk wordt dan hou je de Zoom een beetje op de achtergrond. Lees samen gedichtjes voor en drink een lekkere warme chocolade.

Chocomelk

Maak een spannende speurtocht

Het is misschien iets minder druk in huis dit jaar en meer tijd en ruimte om eens iets anders met cadeautjes te doen. Wat dacht je van een echte speurtocht in huis en wellicht een droge tuin? Je kunt bijvoorbeeld bij elke vindplaats weer een nieuwe opdracht leggen en de cadeautjes zo door heel het huis verstoppen.

Gewoon even lekker met het gezin

Een jaartje overslaan is toch niet zo’n ramp? Nou, wij vinden het stiekem niet heel erg! Natuurlijk vinden we het onwijs gezellig zo met iedereen samen. Maar, om het één keer anders te doen en dan zullen we een gezamenlijk weerzien op een moment plannen wanneer het wel mogelijk is en dan doen we het nog eens fijntjes over!

Hebben jullie nog tips voor de feestdagen? Wij horen graag welke tips wij eventueel nog toe kunnen voegen aan ons lijstje! Voor nu alvast heel veel plezier met alle voorbereidingen en maak er een geweldige dag van 5 december!

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Zo vieren wij veilig en gezellig Sinterklaas

  1. Pingback: De leukste verkleedkleding voor kinderen ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!