Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zo maakte ik van mijn hobby mijn droombaan


27 december 2018


eigen bedrijf, boekhouding, bureau
<

Toen ik 4 jaar geleden de stap zette om te stoppen met mijn fulltime baan, verklaarde veel mensen mij voor gek. Maar ik wilde juist mijn droom achterna gaan en dat was MAMA to the max. Nog tot op de dag van vandaag ben ik zó ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Want ik heb van mijn hobby mijn droombaan gemaakt en dat blijft bijzonder.

Lees ook:
Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap?

Mijn eigen bedrijf

Mijn blog is inmiddels mijn bedrijf geworden, iets waar ik super trots op ben. Wie had dat verwacht toen ik destijds in het diepe sprong? Gelukkig stond JP áltijd achter mij en heeft mij dus ook enorm gesteund.

Ik krijg nog bijna dagelijks de vraag of ik tips heb om ook een blog te beginnen. Want waar begin je en wat moet je doen? Allereerst: ga je goed oriënteren. Waar liggen je interesses, kwaliteiten en wat zijn de mogelijkheden. Het is belangrijk om te weten wat jij voor ogen hebt om je eigen bedrijf te beginnen.

Het financiële plan

Mensen vergeten wel eens dat er een heel financieel plan bij komt kijken. Je moet tijd én geld kunnen investeren om het beste uit je toekomstige bedrijf te kunnen halen. Zorg dat je administratie goed op orde is en voor de risico’s kunnen je je verdiepen in het afsluiten van een passende verzekering. Je blijft zelfstandig ondernemer, dus je neemt daarbij meer risico’s dan in (vast) dienstverband bij een bedrijf.

eigen bedrijf, boekhouding, bureau

Zelf wist ik niets van boekhouden. Sterker nog, ik had werkelijk geen idee wat ik moest doen. Ik vond het heel belangrijk dat ik ook dit helemaal ging uitzoeken. Pas toen durfde ik het aan om mij daadwerkelijk helemaal op mijn droom waar te maken. Dat geldt natuurlijk voor alles, maar wil je een goede basis, zorg dan dat dit goed in orde is.

Aan de slag!

Ik wist wat ik wilde: een platform voor mama’s (to be) waar ik niet alleen mijn verhaal deelde, maar ook alles daaromheen. Tips en informatie over wat iedereen zou moeten weten omtrent het moederschap. Dus, weet jij al wat je wil? Heb jij je verdiept in het financiële plaatje en de risico’s? Waar wacht je dan nog op; aan de slag! Maak van jouw hobby ook jouw droombaan!

Heb jij wel eens overwogen een eigen bedrijf te starten? Welke tips zou jij nog willen delen met alle lezers?

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Zo maakte ik van mijn hobby mijn droombaan

  1. Ik zou het heel leuk vinden om groter te worden met m’n blog. Maar door mijn kantoorbaan heb ik niet zoveel tijd naast ons gezin om veel vooruit te schrijven. Maar het is zeker wel een droom van mij! Knap dat je het voor elkaar hebt gekregen Marjon, in zo’n korte tijd!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!