Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zo leer je het theorie examen in je eigen tempo


19 april 2021


<

Het is als de dag van gisteren dat ik theorie examen had voor mijn autorijbewijs. Waar je vroeger een boek van een vriendin leende, gaat nu alles digitaal. Hoe ideaal is dat? We mogen en kunnen momenteel weinig en bijna alles gaat online, dus waarom niet je theorie examen? Als ik wist dat dit jaren geleden in ‘mijn tijd’ kon, dan had ik het zeker gedaan!

Lees ook:
5 favoriete apps op mijn telefoon

Mijn autotheorie examen

Ik lees heel graag boeken, dus theorie was voor mij a piece of cake. Toch was theorie in ‘mijn tijd’ (lees: meer dan 15 jaar geleden!) heel anders dan nu. Toen was het zoeken naar een theorie boek en per toeval vond je er één in je omgeving. Of het allemaal nog up to date was? Dat maakte niet uit, als je maar kon leren. En dat deed ik! Gelukkig ben ik in één keer geslaagd en kon daarna het praktijk beginnen, maar ik weet nog precies hoeveel spanning het met zich meebracht.

Online examen

Wist je dat je tegenwoordig zelf gratis online theorie examen kunt oefenen? Zo heb je al een beetje een idee hoe het in zijn werk gaat als je het examen afneemt op het CBR bij jou in de buurt. Je leert hier niet alleen voor je autorijbewijs, maar ook voor je bromfiets/scooter of motor. Theorie is een belangrijk en verplicht onderdeel om je rijbewijs te halen. Wanneer je hiervoor geslaagd bent, kun je je focussen op het echte werk. Het echte werk is de weg op met je voertuig. Dankzij de goede theoretische voorbereiding op het examen, heb je een mooie voorsprong en al de enige ervaring opgedaan.

Waarom online?

Tegenwoordig is het lastig om daadwerkelijk ergens een fysieke afspraak te maken. Door Corona is veel gesloten en veel onmogelijk. Dankzij online oefenprogramma’s kan je dus gewoon thuis vanuit je eigen omgeving op je eigen moment oefenen. Werk je overdag en heb je ‘s avonds pas tijd? Dan kan je dat dus helemaal zelf plannen. Dat voelt toch ook als een soort van vrijheid; zelf indelen wanneer het jou uitkomt zonder een papiertje te hoeven omslaan. Visueel je examen doen klinkt wat dat betreft veel aantrekkelijker.

Waarom nu?

Toevallig heb ik een vriendinnetje dat nooit echt tijd heeft gehad om aan haar rijbewijs te beginnen. Ze twijfelt of ze nu nou wel of niet moet beginnen en zeker tijdens Corona. Ze werkt thuis en heeft twee kindjes onder haar hoede. Tóch heb ik haar weten te overtuigen dat dit misschien juist het perfecte moment is. Haar kindjes gaan allebei al naar de basisschool en wanneer ze klaar is met de werkzaamheden voor haar baan, kan ze aan de slag voor haar theorie. Het stukje praktijk heeft ze al prima onder controle, het is puur nog het stukje theorie. Nu kan ze online auto theorie oefenen en leren in haar eigen tijd! Als ze dat eenmaal onder de knie heeft, dan is praktijk nog maar bijzaak.

Zie het als een investering

Mijn conclusie: waarom zou je wachten als je juist nu meer tijd hebt om te investeren in jezelf? Een rijbewijs is geen verplichting maar zeker wel een verlichting. Het is een stuk zelfstandigheid die ik in mijzelf gevonden heb. Als ik heel eerlijk ben pak ik het liefst de fiets of lopen we een stuk, maar het is nou eenmaal niet mogelijk als we kilometers moeten maken. Of dat nou een auto of een scooter is, zolang het je brengt van A naar B zijn we heel tevreden.

Gratis oefenen

Mocht ik je nieuwsgierig hebben gemaakt, via deze link kun je gratis het theorie-examen oefenen! Het is een hele prettige methode die je op een fijne visuele manier leert hoe het dagelijkse verkeer werkt. Je neemt een kijkje in de theorie die je online wanneer het jou uitkomt en in je eigen omgeving kunt voldoen. Als ik wist dat dit die 15 jaar geleden kon, dan had ik dat zeker gedaan. Het geeft toch een soort van rust en duidelijkheid. Wil je hierna nog meer weten over online auto-, motor-, of bromfietstheorie? Klink dan op deze link!

Weet jij nog hoe jij leerde voor je theorie examen? Was het voor jou ook nog op ouderwets papier of via hip digitaal? Ik ben zo benieuwd of ik de enige ben die enthousiast word van de digitale wereld? Laat het vooral weten in de reacties hier of op Social media!

Veel liefs,

NEW Babycadeaus 336x280
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!