Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zo bereiden wij ons voor op een nieuw schooljaar


19 augustus 2020


back to school outfit groep 3 basisschool maxime mamatothemax v3b
<

Kinderen in het noorden van het land hebben afgelopen maandag al hun eerste schooldag gehad. Wij hebben nog een weekje dus nog even tijd om ons goed voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Ik ben benieuwd hoe jullie het allemaal aanpakken. Begin je een paar dagen van tevoren al met een bepaald ritme? En wat betreft inkopen, is er een heuse back to school outfit aangeschaft? Ik deel mijn tips met jullie!

Lees ook:
Ons speelgoed gaat van kind tot kind

Ritme weer opbouwen

Wat ik persoonlijk zo fijn vind aan schooldagen is het ritme in ons gezin. Als de meisjes straks weer naar de opvang en school gaan, kan ik met een rustig gevoel aan de slag. Maar, wat ik wel gemerkt heb, is dat ik tijdens de vakantie niet zo nauw neem met slaaptijden en het opstaan. Met die warme avonden afgelopen tijd zaten we nog regelmatig lekker buiten een ijsje te eten, heerlijk! Om mij weer wat te focussen op het komende schoolritme willen we vooral deze laatste week benutten om de slaaptijden en het opstaan weer in te zetten. Zo zijn de meisjes (en ik) uitgerust genoeg om weer te wennen aan de schooldagen!

De eerste schooldag met essentiële oliën 

Maxime gaat maandag naar groep 4, jaaa groep 4 alweer! Er zijn zoveel mooie oliën die je in kunt zetten voor een eerste schooldag. Denk bijvoorbeeld aan de kriebeltjes in de buik omdat het zo spannend is, wat extra focus voor een moeilijk schoolproject, een fijne thuiskomst en zelfs luizen! Ik schreef erover in deze blog op Blooming Blends.

Back to school outfit

Koop jij voor een complete nieuwe outfit om fris een nieuw jaar te starten of een leuke rugtas? Maxime heeft in principe nog een goede schooltas en haar lunchbox en schoolbeker zijn ook nog als nieuw. Bij de HEMA zag ik zoveel leuke schoolspulletjes! Van pastelkleurige markeerstiften tot leuke stickers en schriften.

De laatste dag afsluiten

De laatste dag van de zomervakantie doen we vaak iets gezelligs samen. Gewoon om de vakantie positief af te sluiten. Bijvoorbeeld naar de speeltuin, het zwembad of ergens een ijsje kopen. De laatste tijd lopen we ook nog heerlijk met Juulke, JP en de meisjes in het avondzonnetje. Wat we dit jaar gaan doen, daar denk ik nog even over na. Of heb jij misschien een leuk idee?

Wat is het snel gegaan, hè? Die zomervakantie! We hebben onwijs genoten met ons gezin. We zijn niet op vakantie geweest, maar we hebben wel fijne dagjes weg gehad. Hoe was jullie zomervakantie? Net als elk jaar of toch een beetje anders vanwege de huidige situatie? Heeft dat ook invloed op het terugkeren naar school? Laat het weten in de reacties op social media!

Veel liefs,

NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!