Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wat zit er in het lunchtrommeltje van Maxime? [5 simpele ideetjes]


29 oktober 2017


lunchtrommeltje maxime my mepal MAMA to the max
<

’s Morgens maak ik altijd het lunchtrommeltje van Maxime klaar. Ik vind het zo leuk hier een feestje van te maken voor haar. Maxime krijgt iedere dag hetzelfde mee, dit vindt ze zelf het fijnste (ze is nogal puntje precies, van wie zou ze het hebben). Maar hoe zorg je nu voor een lekkere, gezonde maar ook gezellige lunchtrommel? 

De beker en lunchtrommel

Ik kies altijd een gezellige lunchtrommel met bijpassende beker. En ik moet zeggen die van Mymepal die zijn toch wel onze favoriet. Je kunt ze op de website zelf ontwerpen. Ieder onderdeel kun je een kleur geven, je kunt een afbeelding kiezen en je kunt hem zelfs personaliseren door de naam erop te zetten. Je hebt verschillende maten, fruitbakjes, bakjes voor koekjes, je kunt het zo gek niet bedenken. Wat vinden jullie van onze nieuwe creatie?

De kleine pauze

In de kleine pauze eet Maxime altijd fruit. Dit doe ik in een klein roze  of blauw Frozen bakje van MyMepal, en weet je wat hier zo handig aan is… in het dekseltje zit een vorkje waardoor ik dit niet apart hoef mee te geven. Want ik heb ook al eens gehad dat ik het apart erbij doe en ze het dan kwijt is, nu eet ze haar fruit op en doet ze het vorkje weer in het doosje.

Haar lievelingsfruit is, framboosjes, aardbeien, kiwi of zoals op de foto appel met wat kaneelpoeder erover. Dit krijgt ze dan in haar bakje mee en ik zorg voor genoeg variatie.

 

Boterhammetjes

Maxime krijgt twee bruine, volkoren boterhammetjes in haar mooie roze lunchbox. Eentje met kaas of boterhammenvlees en de andere met zoet beleg. Ik doe dit zoete beleg er wel heel dunnetjes op smeren. Ik vind het belangrijk dat ze de boterhammen op eet en plezier beleeft aan haar lunch. Het deed me dan ook erg goed toen de juf een keer vertelde dat ze iedere middag op school smult aan tafel met haar vriendjes en vriendinnetjes.

 

Een gezond snackje

Ze krijgt iedere dag een paar stukjes groenten mee in haar lunchbox. Dit vind ik erg belangrijk en ze vindt het gelukkig super lekker! Ze krijgt eigenlijk altijd hetzelfde mee: 3 snoeptomaatjes en een kleine oranje puntpaprika. Zo weet ik dat ze overdag ook vitamientjes binnenkrijgt.

Een kleine extra verrassing

Als verrassing doe ik iedere dag een kleine lekkere traktatie erin. Dit vind ik zo leuk om te doen. En ze weet dit ondertussen dus als ik het dan een keer vergeet, krijg ik dit natuurlijk ook meteen te horen als ze uit school komt. Meestal zijn dit twee of drie kleine losse m&m’etjes. Die vind ze heeeeerlijk!!

Drinkbeker

Iedere dag vul ik haar drinkbeker met water. Geloof het of niet, dit wil ze zelf heel graag. Als ik vraag wat ze te drinken wil in haar mooie gepersonaliseerde beker zegt ze altijd water. Natuurlijk ben ik hier heel blij mee. Want als ze 4 jaar zijn krijgen ze toch een eigen willetje en weten ze ook wel wat lekker is. Dus zolang ze zelf aangeeft dat ze water wil, vind ik dit prima.

drinkbeker mymepal MAMA to the max

Wil je dit broodtrommeltje ook winnen? Ga dan snel naar onze Facebookpagina, daar kun je direct meedoen.

Wat doen jullie in de lunchtrommeltjes van jullie kleintjes? En maken jullie er ook altijd een feestje van? Ik ben benieuwd of jullie nog leuke ideeën hebben…?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Wij mochten voor deze vlog een setje zelf uitkiezen op Mymepal.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Wat zit er in het lunchtrommeltje van Maxime? [5 simpele ideetjes]

  1. In haar bakje voor het hapje 3 dagen fruit en 2 dagen evergreen. 1 beker water en 1 beker met siroop. Voor de lunch 2 boterhammen en een kleine verrassing (rijstwafel / soepstengel/ knijpfruitje).
    Ze is net 7. En ze is niet meer v. H roze. Ze zou heel graag een turquoise bakje met regenbogen en eenhoorns willen. Ik doe graag mee.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!