Lees nu: AND THE WINNER IS… [VTECH MAART TREKKING + NIEUWE RONDE!]

ZELF ROLLERS MAKEN MET ETHERISCHE OLIE


23 maart 2019


zelf rollers maken met etherische olie mamatothemax
<

Etherische oliën zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen in de blog over de diffuser, kun je de etherische oliën aromatisch gebruiken door middel van vernevelen. Je kunt etherische oliën ook plaatselijk op de huid aanbrengen. Samen met Nataschja heb ik weer een fijne blog voor jullie geschreven, waarin we onder andere laten zien hoe je zelf rollers kunt maken! 

Lees ook: 
De etherische oliën die ik het meest gebruik

Naast het vernevelen van de olie, kun je de etherische oliën dus ook via de huid opnemen door bijvoorbeeld plaatselijk smeren, massages of baden. Etherische oliën kunnen op de huid worden aangebracht om fysiek en mentaal het lichaam te ondersteunen. De oliën worden verdund met een plantaardige olie. Bij baden kun je ook gebruik maken van een plantaardige olie, maar ook van badzout. Zo kun je ook heel makkelijk je eigen badzout maken. Je gebruik zeezout en mengt dan een paar druppels etherische olie eraan toe en eventueel nog wat blaadjes gedroogde bloemen om het wat op te fleuren. Of als jezelf heel creatief bent maakt je zelf mooie badbruisballen. Deze heb ik vorige week tijdens de starter kit workshop gemaakt en echt zo leuk om te doen!

zelf bruisballen maken met etherische olie

Voor etherische oliën wordt geadviseerd om te verdunnen met een plantaardige olie, ook voor volwassenen maar zeker bij kinderen. Verdunnen wil niet zeggen dat de werking vermindert. Door te verdunnen wordt de huid beschermd tegen irritatie en het zorgt voor een betere opname van de olie. Een plantaardige olie vervliegt niet zoals een etherische olie, die wel vluchtig zijn. De voedende plantaardige olie zorgt ervoor dat de etherische olie beter door de huid wordt opgenomen.

Je kunt hiervoor in principe iedere plantaardige olie gebruiken: amandel olie, olijfolie, druivenpit olie, soja olie of kokosolie en sheaboter als je meer een balsemachtige crème wilt maken. Belangrijk is wel om koudgeperste oliën van goede kwaliteit te gebruiken. Door de koud persingen bevatten de oliën nog de vitamines en mineralen. In de tabel hieronder zie je het verdunningsadvies voor alle leeftijden. 

verdunningstabel etherische olien KIDS MAMA to the max

Je kunt diverse plantaardige oliën van goede kwaliteit kopen bij Alles Voor Je Olie. Heb je zelf een account bIj Young Living kun je er ook voor kiezen on de V-6 vegetable olie te gebruiken. Dit is een mix van kokosolie, sesamolie, druivenpitolie, zoete amandelolie, tarwekiemolie, zonnebloemolie en olijfolie. De olie is erg voedzaam voor de huid en blijft niet lang vet op de huid. Ik vind deze zelf heel fijn om te gebruiken omdat het ook geen vlekken op je kleding achterlaat. En er zit een heel handig pompje op de flacon waardoor ik makkelijk zonder te knoeien mijn roller flesjes doe afvullen.

Video

Samen met Nataschja heb ik ook een video opgenomen waarin je ziet hoe we zelf rollers met etherische olie kunt maken. Helemaal compleet met de mooi vinyl stickers van Allesvoorjeolie.nl!

Mijn favoriete roller recepten voor mijzelf

  • Pollen weg: 10 druppels Lemon, 10 druppels Peppermint, 10 druppels Lavender. Aanbrengen op de polsen en achter de oren.
  • Snot weg: 2 druppel Pine, 4 druppels Lavender, 4 druppels Lavender, 2 druppel Lemongrass, 4 druppels Cypress,  4 druppels Frankincense. Aanbrengen op de borst en langs de neus.

Mijn favoriete roller recepten voor de meisjes

  • Rode plekjes: 2 druppels Lavender, 2 druppels Frankincense, 1 druppels Geranium, 2 druppels Copaiba.
  • Weerstand booster: 2 druppels Thieves, 2 druppels Purification.
  • Ontspannen buikje: 2 druppels DiGize, 3 druppels Lavender.

Alle bovenstaande recepten verdun ik met 10 ml plantaardige olie en doe ik in een roller flesje om makkelijk aan te brengen op de huid. 

Heb jij al zelf rollertjes gemaakt? Wat is jouw favoriete roller receptje? 

Veel liefs

300 x 600 IMU Half Page Ad
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
ZELF ROLLERS MAKEN MET ETHERISCHE OLIE

  1. Ik kan niet wachten tot de informatie middag in Utrecht! Kan je de rollers hergebruiken als ze op zijn? Dus dat je het rollerballetje er weer af kan halen, schoonmaken en opnieuw kan vullen?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!