Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Yes I did it! Een maand géén alcohol


4 februari 2015


J

Jaaaa het is gelukt!! Vandaag ben ik toch wel een beetje trots op mezelf want ik heb een hele maand geen alcohol gedronken. In december was het een borreltje daar, een etentje hier, even een wijntje, ach het is bijna kerst doe maar een prosecco en ga zo maar door. In het kader van in balans zijn en blijven wilde ik de decembermaand compenseren met een alcoholvrije januarimaand. En het is gelukt…!

Vandaag vertel ik jullie graag of ik er moeite mee heb gehad, welke alternatieven ik heb gevonden en wat ik merkte aan mezelf en mijn lichaam door geen alcohol te nuttigen.

 

Hoe het is bevallen…

Ja top! Ik kan er niks anders van maken. Ik heb het helemaal niet erg gevonden. Vooral omdat ik me al snel fitter ging voelen en het idee had dat ik minder vermoeid was. Misschien is het meer psychisch, maar wat maakt het uit. Ik had er een goed gevoel bij en dat telt 😉

 

Favoriete alcoholvrije drankjes


Rivella light


rivella


Crodino


crodino


Rosé bier o%


rose bier


Faber wijn


faber


Jillz


jilzz

Tips:

Doe de drankjes eens in een mooi groot wijnglas met een ijsblokje en een schijfje citroen (Jillz), limoen(Rivella light) of sinaasappel(Crodino) erbij. Het alcoholvrije rosé bier kun je ook in zo’n mooi luxe bierglas schenken, ziet er erg leuk uit.

Ik had deze maand standaard een citroen en een limoentje in huis. Als we dan ’s avonds gingen eten en ik een drankje erbij wilde drinken, schonk ik mijn alcoholvrije drankje in een mooi wijnglas en voegde er een stukje fruit aan toe. Het ziet er gelijk een stuk feestelijker uit en je zit niet heel saai met een limonade glas voor je.

Hebben jullie ook al eens aan alcoholvrije maand ingesteld terwijl je normaal wel van een wijntje of een biertje bent? Kenden jullie de alcoholvrije alternatieven al? Ik ga ze nu zeker vaker drinken omdat ik ze gewoonweg lekker vind. Ga je de uitdaging ook een keertje met jezelf aan? Laat het me weten en denk aan de tips!

Liefs,

leesblog

 

 

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
Yes I did it! Een maand géén alcohol

 1. ik drink normaal al weinig alcohol, in feestmaanden zoals december is het welkom. Maar heb in januari niets gedronken, onbewust. Heb die behoefte ook niet.

 2. Ik drink zelf helemaal geen alcohol, dus een maand zonder zou geen probleem zijn!
  Wat ik heel vaak maak (vooral in de zomer) is alcohovrije pina colada’s!
  Zo lekker!
  En Jillz drink ik ook veel!

 3. Hahaha, ik moet ineens weer denken aan het destijds nieuwe drankje van mijn schoonmoeder:”hier Rory, dit is zo lekker! Crodino heet het. Maar je moet er wel even een scheutje whisky indoen:)”. En heerlijk was het zeker.

  Maar even zonder gekheid. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was heb ik – inclusief bv – 19 maanden geen druppel meer gedronken. Helemaal niets. Geen bonbon met iets erin. Geen stoofschotel met wijn. Nada niets.

  Uiteindelijk dacht ik ook. Ik mis het niet. Dus waarom nok ik er niet helemaal mee? Maar voor je het weet drink je af en toe weer een drankje. Absoluut niet iedere dag. Maar wel in ieder weekend. Aldus, goed initiatief van je. En een goed overzicht van opties. Want om in een café die eeuwige Spa Blauw te nemen. Dat gaat je ook de keel uithangen uiteindelijk…

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!