Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Yay….. December has arrived!


1 december 2015


<

Daar is ie dan de feestelijkste maand van het jaar, december. Wat een feestje vieren we in 1 maand… te beginnen met de verjaardag van Sinterklaas, dan kerstmis en als afsluiter oud&nieuw.

Of je er nu klaar voor ben of niet….de wereld om je heen veranderd langzaam in een sprookjesachtig decor. Winkels en straten hebben alles mooi versierd en ook op Instagram beginnen de eerste foto’s van mooi opgetuigde kerstbomen te verschijnen.

Ben jij al helemaal in de stemming? Ik merk zelf dat ik er altijd even in moet komen…. Dan ga ik maar een rondje door het centrum (van Maastricht) lopen en hoop ik dat de december prikkels aanslaan.

Vandaag 5 tips hoe je helemaal in de decemberstemming kunt komen:

1. koop een adventkalender

Wij hebben dit jaar de adventkalender van Happily ever after deco gekregen. Deze super leuke adventkalender bestaat uit 24 vakjes. Als je dus vandaag begint dan heb je op kerstavond een compleet kerststalletje. Maar je kunt natuurlijk ook een andere adventkalender kopen. Het gaat om het idee dat je iedere dag een vakje openmaakt en je zo al bezig met het aftellen naar de december kerstdagen.

Adventkalender

2. bezoek een kerstmarkt

Door naar een kerstmarkt te gaan word je meegezogen in de december sfeer. Alles is versierd en zonder dat je er zelf iets voor hebt hoeven doen kun je toch al genieten van al het moois om je heen. Je krijgt het totale pakket aangeleverd; kerstliedjes, lekker eten en drinken en mooie versieringen. Ik vind het zelf altijd erg leuk om wat kleine dingen te kopen. Ga op de kerstmarkt iets drinken en geniet van alle mensen om je heen. Iedereen is in dezelfde mood dus probeer die energie op te pikken. Leg een dekentje over je benen, bestel warme chocomel en enjoy!

3. hang een deurkrans op

Kerstkrans

Ik moet altijd even in de stemming komen en dat komt ook omdat ik dan net als iedereen mijn huis mooi wil versieren. Omdat je al weet dat het veel werk gaat kosten heb je al sneller de neiging om het uit te stellen. Begin daarom met 1 ding en dan zal de rest vanzelf volgen. Ik begin altijd als eerste met een mooie deurkrans. Ik koop dan kant-en-klaar de groen dennenkrans en koop wat leuke kleine accessoires die je erin kunt verwerken. Hang deze aan de voorkeur en je hebt iedere keer dat je thuiskomt al een mooie eyecatcher die je huis in feestsfeer brengt.

4. Luister naar de radio

Zet de radio aan en tune-in op de Christmas Channel. Zodra de sint het land uit is heb je een vrijbrief om de hele dag kerstliedjes te luisteren. Wie op aarde kan nu niet Chris Rea- driving home for Christmas mee blèren…en zeg nou zelf…het geeft een heerlijk gevoel. Lekker mee neuriën of mompelen en de wereld ziet er gelijk een stukje gezelliger uit. Mijn favoriete kerstchannel op de radio is: Sky radio Christmas

5. Kijk een echte kerstfilm

En als je dan al die liedjes gehoord hebt dan is het ook een heerlijk idee om een klassieke kerstfilm te kijken. En dan vooral een flm die je al veel te vaak gezien hebt…ik denk aan Home Alone maar het kan ook een disneyfilm zijn zoals: A Christmas Carol. Deze film is zo leuk omdat het gebaseerd is op het klassieke verhaal van Charles Dickens.

Heb jij nog tips van rituelen die jezelf altijd gebruikt om in feestdagen stemming te komen? Laat ze achter in de comments, ik ben benieuwd!

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
Yay….. December has arrived!

  1. Ook wij tellen met heel veel plezier af naar Kerst met een adventskalender (je kan hier trouwens een kijkje nemen naar ons exemplaar: http://laviedevictorine.blogspot.be/2015/11/zo-tellen-wij-af-naar-kerst.html). Wat ik ook altijd heel leuk vind (al is dat misschien wel een beetje gek): de week voor kerst leg ik altijd een rood geruit dekbedovertrek (terwijl ik anders altijd voor lichte & neutrale kleuren kies) op ons bed. Samen met een zachte plaid en heeeel veeeeeel kussens is mijn kerstgevoel dan echt helemaal compleet! Lieve groet, Victorine

  2. Naast deze leuke feesten, zijn mijn vriend en ik in december jarig en omdat we dat nog niet genoeg vonden beviel ik ook nog een een jaar geleden op 6 december van ons eerste kindje..dus december is bij ons een echt feestmaand….

  3. Jaa dit hoort er allemaal bij!! Ik weet nog niet of ik een krans op hang, doe ik eigenlijk nooit maar vind het wel mooi.
    De radio vind ik wel echt super, zeker serious request op 3FM altijd. Heerlijk kerstgevoel!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!