Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Lilou’s geboortewinactie #4: KipKep


4 januari 2017


V

Vandaag een interview met de vrouwen achter Kipkep. Het kindermerk dat op dit moment enorm hip & happening is. Een merk dat staat voor een van de nieuwste en mooiste babyverzorgingsproducten in Nederland. De producten worden allemaal ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door Janneke en Saskia, de twee founders van Kipkep. Ik mocht ze interviewen over hun eigen label, het combineren van het moederschap met het runnen van een eigen onderneming en vroeg ze naar hun ultieme droom. Lees snel verder.

 Wie zit er achter Kipkep?

Saskia: “We hadden beiden toen we begonnen (7 jaar geleden) al een ander bedrijf. Janneke een ontwerpbureau en ik een leverancier van menukaarten, pochettes, placemats en servetten. We kenden elkaar uit Sittard waar we beide toen woonden.”

De dames zijn beide moeder, Janneke heeft een zoon en een dochter. Saskia heeft een zoon en 2 meisjes.

Hoe kwamen jullie op het idee een eigen merk te ontwikkelen?

Saskia: “Ik kreeg een tweeling en zag in Amerika een doek voor het voeden van een tweeling en om beschut borstvoeding te geven. Dat sprak me meteen aan. Ik had geen idee hoe zoiets te ontwerpen maar vertelde dat toevallig tegen Janneke die voor mijn andere bedrijf ontwierp. Toen heeft ze de Feedi naar haar eigen hand ontworpen.

Ik heb lang getwijfeld of ik nog een bedrijf erbij wilde, met 3 kids, maar uiteindelijk zijn we in 2007 toch begonnen.”

Janneke: “De wens op een eigen kindermerk op de markt te zetten is begonnen tijdens mijn afstuderen aan de design academy. Na mijn studie ben ik mijn afstudeerproject gaan vermarkten bij Dorel (Quinny en Maxi-Cosi). Ik ben freelance gaan werken als ontwerpster en dacht steeds vaker: dat kan en wil ik ook voor mijzelf! Toen Saskia en ik op een dag afdwaalden in gesprek over kinderproducten (toen nog lakentjes en dekentjes) liet zij mij een voedingsdoek uit Amerika zien. Ik was meteen enthousiast! Het Amerikaanse concept was super, de uitwerking ervan echter absoluut niet. Dit kan ik beter dacht ik 😉 Saskia geloofde hier in en zo zijn we samen aan de slag gegaan. Van het ene idee kwam het andere en werd het merk steeds meer een echt label. Elke dag raak ik er nog net zo enthousiast van als dat ik deed tijdens ons eerste gesprek.”

Hoe combineren jullie het moederschap en het runnen van een eigen onderneming?

Saskia: “De doorslag voor mij om met Kipkep te beginnen was toen Janneke zwanger werd van haar eerste kindje. Je kunt pas een bedrijf met moederschap combineren als je beiden in dezelfde situatie zit. Als er een kind ziek is, dan heeft Kipkep “pech”. Janneke en ik zijn allebei moeder en laten elkaar daar ook vrij in. We zijn beiden gedreven Kipkep groot te maken maar ons gezin gaat voor. Je moet er ook alle twee zo instaan anders werkt het naar mijn idee niet.”

Janneke: “Inderdaad, we zaten in hetzelfde schuitje. Wat betekende dat we destijds beiden maar beperkt de tijd hadden. Natuurlijk qua moederschap, maar zeker ook met onze andere bedrijfjes ernaast wat de dagelijkse bezigheid was. Niks moest alles kon (qua tijd). En zo konden we KipKep in onze avonduren en weekenden ontwikkelen en vermarkten. Inmiddels hebben we beiden wat meer tijd beschikbaar voor KipKep wat erg fijn is. We vullen elkaar nog steeds goed aan. En inderdaad: kids krijgen altijd de voorrang. Het feit dat het voor beiden zo geldt maakt het prettig werken. Nog steeds geen druk naar elkaar toe.”

Welk product is een echte bestseller op dit moment?

De Woller. De reacties daarop zijn zo hartverwarmend en echt leuk. Moeders mailen ons om te bedanken en ook op de 9 Maandenbeurs kwamen er veel ouders naar ons toe om te zeggen dat ze er zo blij mee zijn. Het werkt echt doordat het de krampjes van een kindje verzacht en ze daardoor beter kunnen slapen.

MAMA to the max

Wat is jullie droom met Kipkep?

Saskia: “Onze droom is om KipKep zo door te laten groeien zoals het nu groeit en nog meer producten op de markt te kunnen brengen (we hebben genoeg ideeën op de plank liggen zo te zeggen) En we zouden heel graag ook zo willen groeien in het buitenland dat kost veel tijd en natuurlijk geld.”

Janneke: “Natuurlijk groeien in productassortiment èn in distributie. De gave ideeën die we hebben uit kunnen werken en ze in de markt kunnen zetten. Het zou ook top zijn als we met tijdelijke collecties kunnen gaan werken. We ontwikkelen en produceren alles zelf. Kopen geen stoffen van lokale markten aangezien je dan niet zeker bent van de kwaliteit en de gebruikte verfstoffen. Dat maakt dat we behoorlijke meters per run moeten produceren. Hoe grotere onze afzetmarkt hoe sneller we met collecties kunnen gaan werken.”

WIN WIN WIN

Zoals Janneke en Saskia zelf al vertelden is de Woller een erg geliefd product. Ook bij ons thuis is dit zeker zo. Lilou heeft af en toe last van krampjes en zodra we de Woller op haar buikje leggen, zie je haar ontspannen en lijken de krampjes te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik raad de woller dan ook zeer aan als newborn musthave!

Hoe je kans maakt op deze woller?

76 Reacties op “
Lilou’s geboortewinactie #4: KipKep

 1. Wat een super leuk ding! Wij doen graag mee voor de groene. Hier ook een klein meisje met regelmatig last van buikkrampjes.

 2. Leuk voor mijn baby-to-be. En tijdelijk voor mezelf :)! Kleur maakt me niet uit…ik weet niet wat onze baby is behalve een baby.

 3. Wauw lijkt me super om te winnen voor mijn zoontje van 6 weken dus de blauwe kleur zou erg leuk zijn! Ik volg jou op instagram dus ik zag het al voorbij komen, lijkt me echt een uitvinding voor de krampjes.

 4. Ooooooh jaaaaah heeel graag, ik doe mee! Althans ons zoontje doet mee! Hij is zo gesteld op warmte, veel last van krampjes en reflux. Dus zou goed van pas komen

 5. Wat een ontzettend goed product. Ik denk dat daar heel veel kindjes mee gebaat zijn. En het ziet er ook nog fantastisch uit. De roze vind ik geweldig en zou ik graag willen winnen voor onze dochter die in Maart verwacht wordt.

 6. Mijn zoontje Ralph (5w) boert heel moeilijk. We gebruiken reeds aangepaste voeding en speciale flessen, maar toch kunnen we hem de krampjes helaas niet altijd besparen. Mocht ik zo’n mooie witte Wopper mogen winnen, maken jullie van mij een opgeluchte mama

 7. Ik doe graag mee voor mijn schoonzusje en schoonbroer. Zij zijn eind november ouders geworden van lieve Maya. Aangezien Maya zoveel last van krampjes heeft en ze ’s nachts daarvan veel wakker is gun ik ze de Woller ontzettend! Zodat papa en mama ook nog een beetje nachtrust hebben ’s nachts…

 8. Ik zou graag de roze willen voor mijn kleinste prinses die nu maandje oud is en last heeft van krampjes…

 9. Dit zou geweldig zijn om te winnen. Ik gebruik zelf vaak een pittenkussen, dus ik weet hoe goed zoiets werkt, maar dat pittenkussen is te zwaar voor ons kleine mannetje. De kipkep Woller is ideaal voor hem. Ik zou heel graag de mintgroene winnen!

 10. Toevallig heb ik van de week gemerkt wat warmte op het buikje van mijn kleine meisje doet. Ze had last van haar buikje en toen ik mijn warme hand op haar buikje legde was ze binnen no time rustig en relaxed. Nu kan ik natuurlijk moeilijk continue met mijn hand op haar buik zitten dus dit zou een uitkomst zijn! Ik doe graag mee voor een roze 🙂

 11. Erg handig! Ons zoontje is bijna 6 weken en heeft er helaas regelmatig last van met krijsen tot gevolg. Wat voel je je dan machteloos als mama. Mochten we winnen graag mintgroen! ♡

 12. Alweer 4 weekjes, wat gaat dat toch eigelijk snel he!
  Die krampjes vind ik zo sneu, Fenna heeft er ook last vast.
  Als ik zou winnen zou ik kiezen voor de mint groene kleur 🙂
  Ik zal hem zeker even delen, want ik ken nog wel een paar mensen die hier erg gelukkig van zouden worden 🙂

 13. Ohhh wat iets interessants… ik kende het nog niet! Kunnen mama’s uit België ook meedoen? In maart krijgt onze dochter van 3 er een zusje bij. Dus de rose Woller zou erg welkom zijn

 14. Een gemis bij onze eerste dochter, maar we krijgen nu een herkansing bij ons tweede meisje in april. Heeeeeel graag de roze!

 15. Wat zou de Mint super zijn om te winnen 🙂
  Zwanger van ons eerste kindje en ook bij vrienden gezien hoe dit deugt kan doen bij een baby met krampjes… Eender welke mama die wint zal hier heel blij mee zijn. Niemand ziet z’n kindje graag pijn hebben.

 16. Ik vind de woller van Kipkep zo ontzettend fijn! Ik doe graag mee want onze is al bijna versleten zooo vaak is die gebruikt! Wij kregen bij de 20weken echo te horen dat de darmpjes van ons kindje niet goed (lees heel ernstig, advies was abortus) waren, na een heel moeilijke periode gekozen om ons kindje te laten komen. Ons zoontje is nu 1 jaar en super gelukkig! Helaas nog steeds veel last van krampen, maar als ik dan de Kipkep woller gebruik, begint zijn buikje te ontspannen en stopt hij met huilen! Ik geef dit ook vaak als kraamcadeau en krijg daar goede feedback van terug! Dus ik zou hem super graag willen winnen! Kleur doet er niet toe maar als ik toch mag kiezen zou ik voor mint gaan☺️

 17. Graag in het roze voor mijn kleine meisje die ik in maart verwacht! Had vroeger als kleine baby ook vaak last van krampjes en zou deze graag voor mijn kleine meid winnen om te kunnen gebruiken als ze er ook zo veel last van krijgt!! ❤

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!