Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Winactie + boekreview: de Etiquette bijbel


29 februari 2016


Boek, winactie, mama, blog, lifestyle
I

Ik heb nu toch weer eens iets leuks voor jullie! Namelijk een winactie met het boek ‘de Etiquette Bijbel’. De Belgische journaliste Birgitte Balfoort heeft zich laten bijscholen tot etiquetteconsultant in Minding Manners. Minding Manners is de bekendste etiquetteschool van Europa. In haar boek probeert ze jou alle regels toe te brengen over de nieuwe etiquette, want waneer beantwoord je een e-mail? En mag je eigenlijk ‘smakelijk’ zeggen voor het eten?

winactie

Boekreview

Ik was natuurlijk nieuwsgierig naar het boek en heb het boek er de afgelopen week bij gepakt. Wat ik persoonlijke fijn vind aan het boek, is dat je het niet aan stuk hoeft door te lezen. Je kiest gewoon zelf dat hoofdstuk waar je op dat moment zin hebt. Zo heb ik bijvoorbeeld het hoofdstuk ‘Rouw, trouw en andere feestelijkheden’ gelezen. In dit hoofdstuk wordt er ook stilgestaan bij de babyborrel en doopsel.

Wist je dat je volgens de etiquette het bezoek moet beperken tot maximaal een half uur? En dat je als gast zijnde niet mag vragen om de baby vast te houden, omdat de moeder dit verschrikkelijk vindt. Ik vind dit wellicht iets te overdreven.

Winactie

Wat ook een leuk hoofdstuk uit het boek was, is het hoofdstuk ‘mensen uitnodigen’. Met Maxime haar verjaardag in zicht is het leuk om te lezen hoe de uitnodigingen volgens de etiquette opgemaakt en verstuurd dienen te worden. Zo dien je de uitnodiging voor een verjaardag minimaal 3 – 6 weken op voor hand te versturen en die van lunch enkele dagen tot 3 weken van te voren. Maar ook hoe je de tafelschikking dient voor te bereiden.

De etiquette worden in boek goed en duidelijk uitgelegd. Ik heb dingen geleerd, waarvan ik niet wist dat die zo hoorde. Maar er staan ook etiquette bij die na mijn idee een beetje overdreven zijn. Toch denk ik dat de Etiquette bijbel een leuke aanvulling is voor op de salontafel of in de boekenkast, maar ook om cadeau aan iemand te doen.

 

win-actie

Winactie

Nu komen we bij het leuke gedeelte. Wil jij kans maken op een exemplaar van de Etiquette bijbel? Lees dan de voorwaarden goed door:

1. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van MAMA to the max (zo kunnen we zien wie meedoet!) een MUST!

2. Like de Facebook pagina van MAMA to the max en deel het bericht over de winactie!

3. Laat een reactie achter hieronder in de comments!

De winnaar zal volgende week maandag (7 maart) bekend worden gemaakt :).

Vind jij etiquette belangrijk? En welke etiquette gebruik je zo al?

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

24 Reacties op “
Winactie + boekreview: de Etiquette bijbel

 1. Lijkt me interessant om te lezen. Ik heb geen idee of ik de juiste etiquette volg maar ik probeer het wel in omgang mat andere mensen,bezoek zo veel mogelijk en met eten en tafel dekken.
  Maar hoe het officieel moet weet ik niet precies,benieuwd naar het boek!

 2. Erg leuke winactie! Ik probeer wel zo veel mogelijk etiquette te gebruiken en vind het ook erg leuk om mijn kinderen er wat van bij te brengen, maar wil hierin niet te veel pushen.

 3. Dit lijkt mij een onwijs interessant boek. Entiquette bijbel klinkt ook niet zo stijf en dat maakt het des te interessanter om te lezen. Bij mij komt het boek zeker op de salontafel te liggen als ik win!

 4. Wauw, lijkt me geweldig om te mogen winnen!
  Binnenkort betrekken mijn vriend en ik ons eerste huis, waarvoor we een mooi feest gaan geven. Wie weet steek ik nog wat op uit dit boek om de gasten uit te nodigen! ⭐️

 5. Ik was al ingeschreven op de nieuwsbrief, maar ik maak graag kans!! Lijkt me reuze interessant en ik hou echt van zulke boeken! ??

 6. Etiquette vind ik belangrijk zeker nu ook in het opvoeden van Sophie..Het boek lijkt me erg leuk en ook leerzaam hoe dingen toch net even iets beter kunnen ? Ook inderdaad het onderdeel mensen uitnodigen lijkt me me interessant aangezien Sophie binnenkort twee word..Misschien kan ik er nog wat van opsteken ?

  • Het boek is echt interessant. En heeft mij op vele manieren andere inzichten gegeven, ik wist bijvoorbeeld ook niet hoe ver van te voren mensen uitgenodigd dienen te worden. Liefs Marjon

 7. Wat een leuke winactie! ??Lijkt me helemaal geweldig om dit boek te winnen! Om voortaan alles te doen zoals het ‘heurt’ ? Fingers crossed!! ?

 8. Het lijkt me een interessant boek! Doe graag mee met de winactie. Kan ik (proberen) mijn kinderen op te voeden zoals het heurt!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!