Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wij gaan verhuizen!


31 maart 2023


<

Jaaaa, we krijgen bijna de sleutel van ons nieuwe huis en dan kan de verbouwing gaan beginnen. Ik heb er zo ontzettend veel zin in en kijk enorm uit om ons eigen plekje te gaan inrichten precies zoals dat voor ons goed voelt.

Uiteraard heb ik al heel wat Woonmagazines in huis gehaald en ook Pinterest gebruik ik om leuke ideeën voor de inrichting te krijgen. Zo heb ik moodboards gemaakt voor elke ruimte in huis om meer inzicht te krijgen welke sfeer ik per ruimte graag neer zou willen zetten. Net als ik gaan de meisjes er helemaal in op en gaan graag mee naar de woonboulevard. Winkel in en winkel uit, ze krijgen er geen genoeg van en hun kamers zijn dan ook al helemaal in detail uitgezocht. Heerlijk om te zien dat ze beide een hele eigen smaak hebben en precies weten wat ze wel en niet willen.

Woonkamer

De woonkamer is vaak een grotere ruimte en de sfeer die in die ruimte aanwezig is wordt voor een groot gedeelte bepaald door de vloer die er ligt. Hier had ik, bij het maken van de moodboards, dus veel aandacht voor. De natuurlijke, warme sfeer van een massief houten vloer vind ik prachtig. Alleen is het wel zo praktisch? Ik was dan ook verbaasd toen ik op een prachtige foto klikte van een, wat ik dacht, massief houten vloer en uitkwam bij een site voor laminaat. Mijn idee van laminaat was een goedkoop uitziende vloer, maar oh boy what was I wrong!

Laminaat

Laminaat bestaat namelijk uit meerdere lagen. Wist jij dat de toplaag van kunststof is gemaakt en dat je deze laag van een reliëf kunt voorzien? Zo krijg je dus de echte houtstructuur in het laminaat waardoor de look en feel bijna niet meer van echt te onderscheiden is. De techniek van het reliëf in het laminaat brengen heet register embossing en hierdoor is er nog veel meer mogelijk. Ben je namelijk fan van een stenen vloer dan kun je door deze techniek de oneffenheden in het laminaat brengen die je ook bij een natuurstenen vloer voelt. Hoe geweldig is dat! Hierdoor wordt de keuze in welke sfeer jij neer wilt zetten in een bepaalde ruimte dus heel erg uitgebreid. Zo kun je dus ook kiezen voor een betonnen vloer en ook heb ik al van z’n Portugese tegeltjes gezien wat erg leuk is voor in de hal of toilette. Alleen zijn het dus geen tegels maar laminaat.

Voordelen van laminaat

Het praktische gedeelte vind ik ook erg belangrijk. Het liefste heb ik een vloer met weinig onderhoud en eentje die makkelijk schoon te maken is, want ja met 4 drukke personen in huis is dit wel een pré. Na een klein beetje onderzoek ten aanzien van laminaat zie ik de volgende voordelen:

  • Zeer ruim aanbod. Van houtlook met een brede tot een smalle plank, van heel erg licht naar donker. Voor natuursteen, betonlook of zelfs een Portugese tegel. Je hebt het allemaal in laminaat.
  • Het is erg sterk waardoor een laminaat vloer gemiddeld 25 jaar mee gaat.
  • Door de kunststof laag blijft het laminaat mooi en heeft licht, water en contact met meubels geen invloed op het uiterlijk van de vloer.
  • Makkelijk schoon te maken. Dat willen we natuurlijk allemaal!

Puntjes op de i

Ondertussen zijn de moodboards op Pinterest klaar voor iedere ruimte van het huis & struin ik mijn favoriete woonsites af. Wel vind ik het nog lastig om de sfeer en ook de energie dan echt goed neer te zetten in ons eigen huis straks, we hebben namelijke ruime kamers en dan moet je met zoveel rekening houden. Naast de vloer heb je natuurlijk te maken met diverse combinaties van materialen, een lichtplan en dan moet je ook nog de juiste keuzes qua planten maken. Het is niet zomaar een project. Ik wil echt dat ons huis een echt thuis is voor JP, de meisjes en mezelf. Dat het goed voelt zodra ik een stap over de drempel zet. Net zoals ik een paar jaar terug heb gedaan met onze slaapkamer make-over in het huis van mijn schoonouders. Maar dan nu voor een heel huis, ons huis!

De komende tijd zal ik nog meer delen over ons huis. Ben je benieuwd welke keuzes we gaan maken en hoe het er straks allemaal uit komt te zien? Houd mijn website en Instagram pagina dan in de gaten.

 

Liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
Wij gaan verhuizen!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!