Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

WHAT WE WEAR: after pregnancy


12 mei 2017


V

Vandaag in de vrijdagse rubriek WHAT WE WEAR twee favoriete jurkjes van mij. Misschien herken je ze nog wel… ik kocht ze precies een jaar geleden toen ik ongeveer 12 weken zwanger was. Wat heb ik ze met veel plezier gedragen. Ze zaten mooi om mijn lichaam toen ik een kleine buik had met 12 weken, maar ook met een dikke toeter rond 30 weken. Door de goede kwaliteit en stretch bleven de jurkjes mooi in vorm. Ik deed ze vorige week weer een keer aan om te kijken of  ik ze nu, 5 maanden na mijn bevalling, nog steeds kan dragen. En ja hoor…ze zitten fantastisch.

Mijn lichaam na 5 maanden

Mijn figuur van voor de zwangerschap heb ik absoluut nog niet terug. Of ik dat erg vind? Helemaal niet. Ik geniet van Lilou en ben nog steeds heel dankbaar dat ik een fijne zwangerschap en bevalling heb gehad. Ook ben ik ontzettend blij dat ze gezond is, wat toch echt het allerbelangrijkste is. Mijn figuur dat komt wel en gelukkig ben ik daar niet zo mee bezig. Dat komt ook door JP hoor. Die zegt me vaker dat hij vindt dat ik er heel goed uitzie en dat hij trots op me is hoe goed ik het doe als moeder. Meer dan dat heb ik eigenlijk niet nodig…mijn man vindt dat ik er goed uitzie, ik zit zelf lekker in mijn vel en dat is het belangrijkste voor mij.

Veel past niet

Het enige vervelende aan mijn figuur op dit moment vind ik dat ik niet veel oude kleren kan dragen. Ik pas overal net wel of net niet in. Als ik er wel in pas dan zit het behoorlijk strak en ziet het er niet zo mooi uit. Ik koop op dit moment dus maar wat meer schoenen haha ter compensatie, die passen altijd ;).

Ineens viel het me in

Ik kwam van de week ineens op het idee mijn NIKKIE jurkjes eens te voorschijn te halen. Ik had ze na de herfst weggelegd achterin de kast. Toen ik ze volg jaar kocht had ik al de hoop dat ze me ook na de zwangerschap zouden passen. Ik heb ze allebei aangetrokken en wat blijkt…ze zitten geweldig. De jurkjes vormen zich echt naar je lichaam, maar zitten absoluut niet te strak. Ik was helemaal door het dolle heen, want nu het mooie weer eraan komt, heb ik ineens twee mooie jurkjes die ik aan kan trekken.

Dit blauw met wit gestreepte jurkje heeft een boothals. Dat vind ik heel mooi want daar komen je sleutenbenen zo mooi in uit en krijg je optisch een langere nek, wat je ook weer slanker maakt. Het jurkje heeft lange mouwen, maar ik ben aan het overwegen de mouwen even te laten vermaken tot driekwartsmouwen. Dat vind ik zelf altijd mooier staan, want dan zie je je horloge en armbandjes veel beter.

Het donkerblauwe jurkje heeft korte mouwtjes, maar wel bijna tot aan de elleboog, dat maakt het net is chiquer. Verder is het net iets korter dan het andere jurkje.

Mijn nieuwe sneakers

De sneakers heb ik uitgezocht bij Ecco in Maastricht. Ik zag ze staan in de etalage en wilde ze gelijk passen. Ik had met al voorgenomen dit voorjaar te gaan voor een paar (helemaal) witte sneakers, dus dat kwam mooi uit. Als je bekend bent met Ecco schoenen dan hoef ik je niet te vertellen hoe fijn deze schoenen om je voet zitten. Ik vind ze nog lekkerder lopen dan sloffen ;).
banner 300x250

 

Ik vind het, naarmate ik ouder word, belangrijk goede kwalitietschoenen te kopen. Waar ik een jaar of tien geleden nog ballerina’s kocht van 10 euro omdat ze gewoon zo schattig waren, zal ik dit nu nooit meer doen. Ik merk dat ten eerste gelijk aan mijn rug en ten tweede vind ik het belangrijk als ik een hele dag in de weer ben, dat ik op goed schoeisel loop. De sneaker is helemaal van leer en daardoor hoef je er niet eens een sokje in. Je voeten kunnen goed ademen en je zweet niet.

De tas

Deze tas is van D-Queens en draag ik tegenwoordig graag. Ik heb normaal altijd grotere tassen mee, zoals mijn lievelingstas die je wel al vaker hebt gezien (klik anders hier). Maar nu ik vaker op pad ben met de kinderwagen, vind ik het fijn een tas te hebben die ik met een lang hengsel schuin over mijn lichaam kan dragen.

 

Wat vind je van deze outfit? Ook al witte sneakers of heerlijke stretch jurkjes in huis?

 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
WHAT WE WEAR: after pregnancy

 1. Marjon je ziet er geweldig uit! En wat een goed idee van die jurkjes. Ik ga mijn jurkjes ook eens van zolder halen, wellicht dat die nu ook nog goed mee kunnen.

 2. Pff.. ook hier nog steeds kledingdrama na de zwangerschap! Dit staat je mooi!
  Zijn de zooltjes in de Ecco sneakers uitneembaar?

 3. Leuke outfits Marjon, ik vind het erg moeilijk om leuke kleding te vinden met nu bijna 29 weken zwangerschap, daarbij is de positiekleding ook nog eens hartstikke duur, dat vind ik dan weer too much om er geld aan uit te geven.
  Ik ga zeker jouw gekochte jurkjes bekijken aangezien ze na de zwangerschap ook nog mooi passen. Bedankt voor de leuke tips!

  Groetjes,

  Kim

 4. Ik vind het een leuke outfit. Maar zelf draag ik dit model niet, omdat ik daarin een duidelijk zichtbaar buikje krijg. En ik ben niet zwanger, dus dan vind ik dat niet mooi.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!