Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Werken of thuisblijven..


21 juni 2016


werken mama to the max
<
Mama moet werken

Kwart over 7, Julie wordt huilend wakker….vreemd. Toch maar gauw even kijken. Als ik op haar kamer kom heeft ze 1 hand in haar nek en klaagt over nekpijn. Inmiddels niet alleen klagen, maar ook schreeuwen van de pijn. Het is eerste wat door mijn hoofd schiet is ‘shit, ik moet naar mijn werk. Mijn dochter is super zielig en ik denk als eerste aan mijn werk… #momfail. Daaropvolgend voel ik me daar meteen weer schuldig over. Ondertussen gaan de pijnsignalen door en ik probeer me te focussen op wat nu het handigst is….Als ze zo blijft kan ze niet naar school en ik moet eigenlijk gaan werken, waar een mega deadline op me wacht. Die deadline was eigenlijk vorige week donderdag al, maar maandagochtend was echt de uiterste optie. Je zult altijd zien dat dit soort dingen gebeuren als manlief voor werk in China zit en mijn schoonouders op vakantie zijn. Ik ben  dus out of back-ups, what to do, what to do?

 

math1

 

Mijn dochter is super zielig en denk als eerste aan mijn werk…..#momfail

 

Ok Mathilde, herpak jezelf en denk na:

 • Eerst iedereen kleren aan, want zonder kleren komen we überhaupt nergens. Julie gaat in pyjamastijl, want die wil met geen mogelijkheid haar armen en hoofd bewegen.
 • Dan huisartsenpost bellen, aangezien wachten op de hulplijn van de huisarts me nog te lang duurt (vanaf 08:00) en ik gewoon niet weet wat ik met haar pijnsignalen moet
 • Dan James naar het kinderdagverblijf brengen (KDV).
 • Daarna zien we wel even verder.

 

Mijn meisje gilt met enige regelmaat echt van de pijn! De huisartsenpost kan niet meer dan zeggen dat ik het warm moet houden en zolang ze geen koorts heeft toch het echt even moet aankijken. Daar moesten we het dan verder maar mee doen. Ondertussen zijn we onderweg naar het KDV en moet ik zacht rijden omdat Julie anders te veel pijn heeft. Daar aangekomen geef ik James af en verontschuldig me voor het niet kunnen trakteren vandaag, nog zo’n momfail-momentje (hij is zondag 3 geworden en we zouden nog trakteren). We maken gauw een nieuwe afspraak en gelukkig kan James op het KDV aanschuiven voor ontbijt, weer een zorg minder.

 

Mama moet thuis blijven

Twee pijnkreten later en de bevestiging van de huisarts dat het echt heel erg pijnlijk is, moet ik toch omschakelen….

Ik rijd met Julie door naar de huisarts en daar blijkt ze toch wel ergens last van te hebben:  Acute Torticollus. Ooit van gehoord? Nee? Ik ook niet….In Jip en Janneke-taal gaat het hier om acute spierverkramping. Waarschijnlijk heeft ze verkeerd gelegen en dan bij het wakker worden een beweging gemaakt waardoor de boel op slot schiet. Toen de assistente Julie haar temperatuur aan het opnemen was en we even op de huisarts moesten wachten, dacht ik nog misschien kan ze vandaag bij mijn vriendin op de bank ‘ziek zijn’, kan ik toch werken. Twee pijnkreten later en de bevestiging van de huisarts dat het echt heel erg pijnlijk is, moet ik toch omschakelen. Deze mama moet thuis blijven. Thuis bij mijn lieve meisje die haar mama nodig heeft om voor haar te zorgen.

 

math2

Een warme sjaal en kruik voor haar nekje en een verwenontbijtje op bed.

 

Op de weg terug van de huisarts naar huis zijn we even langs mijn werk gereden en heb ik me persoonlijk verontschuldigd voor mijn afwezigheid van vandaag. Mijn manager kwam vandaag terug van vakantie en ik had graag een relaxte medewerker laten zien die alles onder controle had in plaats van een iets wat onrustige mama met ziek kind achter in de auto en een overdracht die voornamelijk uit een niet behaalde deadline bestond.  Dit was weer een grote les voor mij als werkende mama: Deadlines schuif je altijd 1 of 2 dagen naar voren, voor het geval 1 van je kinderen ziek is en je dus ’thuis moet blijven’.

 

Werkende mama of thuisblijfmama?

Als mijn kinderen ziek zijn, dat zijn de momenten dat ik echt wel eens denk: was ik maar een thuisblijfmama dan had ik nu dit ‘probleem’ niet. Dan kan ik er gewoon zijn voor mijn kinderen zonder ze bij oma’s/tantes/vriendinnen ziek op de bank te droppen en 4 x per dag te bellen of het wel gaat? Overigens werk ik ‘maar’ 3 dagen per week, zoals waarschijnlijk 80% van de parttime werkende mama’s dus in het geval van zieke kinderen is er altijd wel iets te regelen. Toch is het altijd weer een hoop geregel op het moment dat het KDV belt, of als je er in de ochtend achter komt dat je kind niet naar school kan. Gelukkig heb ik flexibele uren en een flexibele manager, maar toch is de thuisblijfmama hier denk ik wel in het voordeel.

En dan zijn er nog de dagen, weken, maanden dat mijn kinderen niet ziek zijn (whiehoe!!). Die besteed ik heel graag op kantoor. Ik houd van werken en het geeft me voldoening om mezelf te blijven ontwikkelen, te leren, en ook gewoon in een andere omgeving te zijn. Een peuter van 3 jaar en een kind van 5,5 jaar zijn soms ook super vermoeiend dus dan ben ik soms ook echt wel in mijn nopjes als ik in mijn auto’tje naar kantoor scheur. Aaahhh nu eerst een cappuccino, in plaats van een eventuele peuter ikkedoezelfstrijd ;). Respect voor de thuisblijmama is hier wel op zijn plaats, 24/7!

 

math3@theoffice, but first…..Coffee

 

Ondanks soms wat schuldgevoelens ben ik wel echt bewust werkende mama. Als het niet zou ’moeten’ zou ik nog graag werken en iets voor mezelf hebben. Het is af en toe wat gestress om dingen geregeld te krijgen, maar ik denk dat ik me vergis als ik er vanuit ga dat thuisblijfmama’s dit nooit hebben.

 

Hoe is dat bij jullie, herkennen jullie het geregel bij een ziek kind en kan dit voor de thuisblijfmama’s onder ons ook soms net zo’n geregel zijn? Ben je werkende mama of thuisblijfmama? Ben benieuwd hoe het verdeeld is hier onder de Mamatothemax-lezers! 

 

Liefs Mathilde

 

ps: Julie is na 2 dagen weer opgeknapt! Wil je meer blogs lezen, volg ons dan op Instagram.

Mathilde

Hi! Ik ben Mathilde, 33 jaar, trotse mama van Julie (5,5) en James (3). Ik werk parttime en daarnaast houd ik me bezig met het reilen en zeilen van alles wat er bij een kleuter- en peuterleven komt kijken. De dagen zitten vrij snel vol. Tijd over? Dan ben ik het liefste bezig met mijn (persoonlijke) mama-ervaringen + kidsproof hotspots te delen via coffeeandkids.nl . Verder ben ik een held in de strijk ontwijken, probeer ik wekelijks een rondje hard te lopen en ben ik een cappuccinolover. Ik neem jullie in mijn blogs mee met mijn ervaringen als mama, herinneringen, trotse momenten, inspiratie. Lees ze, liefs! Ps, je kunt ons dagelijks volgen op Instagram.

10 Reacties op “
Werken of thuisblijven..

 1. Hier een thuisblijfmama 🙂 Die het vroeger toch ook altijd een heel geregel vond om full time werken en zieke kindertjes of kindertjes-in-vakantie te regelen.
  Niettemin, nu is het soms ook nog een geregel als er 1 van de 3 ziek is. De andere moeten ook nog overal naartoe gebracht worden. Maar het gaat met een heleboel minder stress gepaard.
  Ik blijf ervan versteld staan hoe sommige het allemaal gedaan krijgen. Respect 😉
  Enneuh… niet mee inzitten, hoor, met je momfail. We’ve all been there 😉

  • Hoi Anneke,

   Nou dat bedoelde ik inderdaad. De thuisblijfmama’s zullen ook wel genoeg te regelen hebben bij een ziek kind, want eventuele sportclubs van andere kinderen gaan natuurlijk ook gewoon door. haha mijn momfail….ach ja, wekelijks wel 1 geloof ik ;).
   liefs!

 2. Leuke blog Mathilde! En ja ik vind het heerlijk om een werkende mama te zijn. Des te leuker zijn de vrije mama-dochter dagen.

  • Hoi Janine, Dank je! Me too en dan inderdaad extra leuke dingen doen als je vrij bent. Heerlijk! OK, ook een beetje het huishouden… 😉
   Liefs!

 3. Leuke blog! Hier ook werkende mama! En ja ik vind het soms heerlijk om even geen gepeuterpuber te hebben… maar ik geniet volop van de tijd die ik wel met ze heb!
  En ja ziekte etc dat is wel eens lastig! MultitasKen noem ik t ook wel! Maar dat kunnen wij!

  • Hoi Rianne,
   Multitasken is our middle name! Zeker waar! Oooo die peuterpuberfase…..haha Ook wel heel leuk soms weer hoor :).
   Liefs Mathilde

 4. Ik heb eerst heel hard geroepen dat ik een thuisblijf mama wil worden later. Maar ik denk dat ik daar wel een beetje van terug ga komen, 2-3 dagen werken is denk best wel fijn, even voor jezelf, onder andere mensen…

  Hoe is het afgelopen met de kleine meid? Is ze snel opgeknapt?

  • Hi Jessica,

   haha de tijd zal het leren. Het heeft beide zo zijn voor en nadelen :). Goed, gelukkig snel weer opgeknapt! Lief dat er naar vraagt. Liefs Mathilde

 5. Ik werk 2.5 dag en soms ook nog onregelmatig en in de nacht. Ik zou niet anders willen. Heerlijk om even zelf te bepalen wat je gaat doen. Ik denk dat het ook goed is als je werkt en je kids even niet bij mama zijn. Ik hoef niet te werken maar ik wil werken. Als mijn kinderen ziek zijn zit ik ook met vrijvragen ja… Maar t komt altijd wel goed

  • Hi Melissa,
   In de nacht, phoe dat lijkt me pittig! En idd, even je eigen plan trekken is ook wel eens fijn :). Thanks voor je reactie, liefs Mathilde

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!