Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wenen in sneltreinvaart


27 november 2015


O

Oubollig? Saai? Kerstmarkten? Uh… Schnitzel? Echt een goed beeld bij Wenen had ik niet. Een topverrassing was het, toen bleek dat wij als trouwe Arke-klanten op een stedentrip naar deze stad mochten. Arke draagt voortaan de naam TUI en dat moest gevierd worden! Om 6 uur vlogen we heen om 00.00 uur lagen we weer in ons bedje. Met recht een bliksembezoek dus. En dat is eigenlijk heel fijn met kids. Even tijd voor elkaar en vrij eenvoudig oppas geregeld, heerlijk zo’n stedentrip! Ik ‘ken’ Wenen nu nog niet echt natuurlijk, maar ik heb een beter beeld van de stad.

Vliegtuig
5 redenen waarom je ook even us-time in Wenen moet hebben:

1) Het is een geweldige stedentrip. Parijs, Londen, Rome of Barcelona zijn natuurlijk prachtige steden. Maar eerlijk is eerlijk, je buurvrouw, tante en nichtje zijn er ook geweest. Wenen is een verrassende stedentrip. Het ene gebouw is nog mooier dan het andere! Heel indrukwekkend. En tel daarbij op dat bijna de helft van de stad uit groen bestaat. Dus én monumenten én volop groen. Topcombi!

2) Het stikt er van de musea! En die zijn echt de moeite waard. Voor nog geen 20 euro koop je een pas waarmee je bijna al dat moois kunt zien (de oude bibliotheek hoort daar helaas niet bij, maar sla die zeker niet over! Heel indrukwekkend! Net beschilderde plafonds en eeuwenoude boeken). Het handige is, dat je met die pas ook een paar korte bezoekjes aan musea kunt brengen om zo met een dosis cultuur naar huis te gaan, ook als je maar zes uurtjes de tijd hebt. Oh ja, met de pas kun je ook gratis van een speciale bus gebruik maken.

Wenen

3) Er staat een paleis (Schloss Schönbrunn) waar je mond van open valt! Oneindig veel kamers, goud op de muren, prachtige oude meubelstukken. Je waant je even Sissi (want Wenen is ook de Sissi-stad).

4) De mensen in Wenen zijn heel aardig en echt niet zo stijf! Ze helpen je graag. Heel gezellig: bij een eettentje op straat een broodje worst eten en samen onder het afdak staan (want warmtelampen). Heel knullig en daardoor zó leuk.

5) Het is een relaxte stad en daarom is dit de ideale stedentrip. Niet belachelijk druk, geen enorme verkeerschaos of boze mensen. Je bent in een enorme stad, maar dat merk je niet echt. Komt vast door al dat groen!

Wenen

En dan vergeet ik nog van alles. Van schnitzel tot taart, van koffietentjes tot barretjes. De kerstmarkten doen mij niet zo veel, dus ik ga graag eens in de lente terug. Als de bomen  frisgroen kleuren en de hemel strakblauw is. Maar eerlijk is eerlijk,  zelfs op een regenachtige dag, is Wenen bijzonder.
PS: via de #LoveTUI op Twitter, kun je de berichten zien van de deelnemers aan deze toffe stedentrip.

 

Romy

mede-eigenaar van TextVast - zakelijk en privé samen met Koen - Mees (2012) - Lot (2015) -DIY - duurzaam - vintage - reizen - beleven - haken - breien - lezen - schrijven - Instagram

Reactie op “
Wenen in sneltreinvaart

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!