Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wel of geen gezinsuitbreiding?!


22 mei 2016


gezinsuitbreiding mama to the max
<

Dit is geen blog zoals jullie van mij gewend zijn, geen reistips dus deze keer maar een vraag waar ik al een tijdje mee worstel en erg benieuwd ben hoe jullie dit beleven. Het gaat om de vraag: Wel of geen gezinsuitbreiding? Wat een lastige keuze vind ik dit namelijk!

Al mijn hele leven weet ik dat ik moeder wil worden. Maar zo’n 5 jaar geleden, toen mijn 30e verjaardag eraan kwam kreeg ik echt het gevoel dat ik er klaar voor was. Toen al bijna 8 jaar samen met de liefde van mijn leven, veel van de wereld gezien en een leuk bedrijfje opgericht. Voor mezelf alles op orde om moeder te worden! Het duurde nog een jaar voor mijn vriend dit gevoel met mij deelde en toen we er eenmaal voor gingen was ik eigenlijk gelijk zwanger. En zoals jullie wellicht weten, zat er er niet 1 baby’tje in mijn buik maar waren het er gelijk twee… Compleet in shock want tweelingen komen niet in de familie voor en er was dus ook geen medische hulp in het spel. Na bijna 40 weken zwangerschap zijn Anna en Julia geboren en is het leven echt alleen maar leuker geworden! Wat een verrijking zijn die twee meiden!

Ik merk dat ik tegenwoordig weleens de behoefte heb om even alleen te zijn.

Inmiddels zijn ze ruim 3 jaar en worstel ik enorm met de vraag of ik gezinsuitbreiding wil. Altijd gedacht dat ik een groot gezin heel leuk zou vinden, vooral omdat ik zelf enig kind ben. Het leek mij altijd heel leuk om broertjes of zusjes te hebben. En ik zie het nog wel voor me: met z’n allen aan de keukentafel ontbijten, aan een grote tafel spelletjes doen of later met alle kinderen en kleinkinderen op stap. Maar dan zal ik nu wel een keer de knoop moeten doorhakken, want anders is er zoveel leeftijdsverschil met Anna en Julia. Maar straks worden het er weer twee… Dan heb ik 4 kinderen. Dat lijkt mij wel echt veel. Vooral als je bedenkt dat ik opgegroeid ben met alleen mijn moeder. Lekker rustig met z’n tweetjes…

Ik merk dat ik tegenwoordig weleens de behoefte heb om even alleen te zijn. (zeg ik dat nu echt?! Vond het vroeger vreselijk als mijn moeder dat zei ;)) Met weer een of twee baby’s in huis is het toch wel weer even gedaan met die momentjes voor mijzelf. Die ik de laatste tijd nu juist wat vaker heb nu de meisjes al een stuk zelfstandiger zijn en het leuk vinden om mee te helpen. Daarnaast is het nu zo makkelijk om op vakantie te gaan, lekker uit eten, naar de dierentuin of andere leuke dingen doen met z’n 4en. Met meer kinderen zal er bijvoorbeeld ook een andere auto moeten komen en wordt ons huis dus echt te klein. Vooral praktische overwegingen dus om het niet te doen.

gezinsuitbreiding mama to the max

Maar ja, dan zit je met een vriendin op het terras en dan zit er een pasgeboren tweeling naast je. Tja, dan smelt ik echt en krijg ik weer vlinders in mijn buik. Of toen een andere vriendin kwam vertellen dat ze zwanger is dan bedenk ik mij wat een heerlijk gevoel dat getrappel in mijn buik was… Zullen we dan toch?!

Ik ben heel benieuwd hoe andere moeders dat ervaren. Was jij bij de tweede, de derde of misschien wel de vierde net zo van overtuigd als bij de eerste? Of wist je op een gegeven moment dat het genoeg was zo?!

Vanessa

Tweeling-mama, ondernemer, 30+ en al 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Dat ben ik, Vanessa, in een notendop. De tweeling is bijna 3 jaar en luistert (soms;)) naar de namen Anna en Julia. Een aantal jaren geleden heb ik mijn geboortedorp in Gelderland verlaten voor het Brabantse land en dat Bourgondische leven bevalt mij prima. Ook ben ik al 10 jaar eigenaar van het online reismagazine Reisgraag.nl. Reizen is dan ook een grote passie en als het even kan ga ik zo vaak mogelijk, wel het liefst met z'n 4tjes uiteraard! Vanaf nu zal ik jullie meenemen op onze avonturen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!