Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly snaps… Stay or go?


14 februari 2017


E

Een hele goeie morgen….normaal is dinsdag de dag van de Weekly Snaps. Al twee jaar komt deze vaste rubriek (bijna) iedere week stipt om 05.30 uur online. Ik vind het zelf echt een heel leuke rubriek om te maken. De hele week probeer ik mooie foto’s vast te leggen voor de Snaps, zodat ik op dinsdag een mooi weekoverzicht kan plaatsen. Ik denk, omdat ik er zelf veel plezier aan beleef, dat het daarom ook een van de meest populaire rubrieken is op MAMA to the max. Toch twijfel ik, moet ik deze rubriek niet achterwege laten? Of in een nieuw jasje steken misschien? Vandaag heb ik echt even jullie hulp nodig.

INSTA STORIES

Na de bevalling had ik totaal geen zin en geen tijd om blogs te schrijven of om de videocamera erbij te pakken voor de wekelijkse vlogs. Maar al snel had ik het helemaal te pakken met insta Stories. Voor degenen die niet weten wat dat is:

Stories zijn een compilatie van losse foto’s (3 seconden) of video’s (die max 10 seconden duren) die door Instagram-gebruikers voor 24 uur de wereld in gestuurd kunnen worden en zichtbaar zijn voor hun volgers. Daarna verdwijnen de stories automatisch van het profiel. De manier hoe dergelijke stories worden gemaakt, lijkt veel op de eerste dagen van Snapchat. Net zoals toen kun je nu je video of foto bewerken met tekst, emoji’s of versieren met zelfgetekende items.

Daarnaast heb je ook filters, zoals zwart-wit, zodat je effectjes kan toevoegen. Bovendien is het ook mogelijk om content die op je fotorol staat (deze mag niet ouder zijn dan 24 uur) te importeren in je ‘story’. De content kan zowel een foto, video, hyperloop of boemerang (beide apps van Facebook) zijn. (bron: http://www.adformatie.nl)

Ik vond er al heel snel mijn draai in. Zo kon ik iedereen toch op de hoogte houden van mijn kraamtijd, maar ik hoefde er relatief weinig voor te doen. Ook nu ik weer begonnen ben met werken vind ik insta Stories nog altijd echt super leuk. Het is zo makkelijk…ik probeer iedere dag wel een paar filmpjes te up te loaden.

Waar ik een beetje mee zit is het volgende; ik weet niet of al mijn volgers wel instagram hebben… ik ben dan ook heel benieuwd of er volgers zijn die heel veel gemist hebben in december en januari omdat er geen Weekly Snaps en geen vlogs online kwamen. Ik ging er een beetje van uit dat iedereen me wel wist te vinden op instagram ,maar nu twijfel ik er eigenlijk een beetje aan of dat wel klopt.

OVERKILL

En dat brengt me ook gelijk bij het volgende punt: wordt het niet teveel? Stel dat iedereen mij ook volgt op instagram, dan krijg je aardig wat mee wat ik zoal doe in een week. Ik deel iedere dag foto’s op instagram, korte filmpjes in de insta Stories en op woensdag (resp. donderdag op de blog) komt de WEEKVLOG voorbij. Is dat niet al genoeg? Ik zou het heel erg vinden als mensen gaan denken: jeetje het is iedere dag wel wat…en vandaar ook mijn twijfels…moet ik doorgaan met de Weekly Snaps, ook wel mijn wekelijkse dagboek genoemd?

Ikzelf heb een idee dat ik dubbel bezig ben. Soms komt het wel eens voor dat we een leuk moment beleven en dat ik dan voor mijn gevoel tien verschillende kanalen erbij moet halen om alles vast te leggen. Voorbeeld: zondag waren we in het park. Het was mooi weer en Maxime wilde de eendjes voeren. De eendjes kwamen allemaal op haar af en dat leverde een heel mooi moment op. Ik moest eerste de vlogcamera pakken om dat stukje te vloggen. Toen dat klaar was pakte ik snel de telefoon en maakte een insta Storie. Die er meteen opgezet en toen snel een paar foto’s gemaakt om te gebruiken voor instagram of de Weekly Snaps. Zelf vind ik het niet zo heel erg om dit te doen, maar ik vraag me af of er niet een overkill ontstaat. Je ziet wel 4x in een week dat Maxime op zondag de eendjes gevoerd heeft…is dat niet te veel?

TWIJFELS, TWIJFELS, TWIJFELS

Weekly snaps

Maar aan de andere kant bleek maar weer eens hoe populair de Weekly Snaps zijn. Ik heb meer dan 100 privé mails gehad met de vraag wanneer de Weekly Snaps weer online komen. Betekent dit dat jullie er niet genoeg van kunnen krijgen haha en dat het helemaal niet zo erg is momenten dubbel terug te zien komen op verschillende kanalen of in verschillende rubrieken? Of is het zo dat ik echt veel volgers heb die geen instagram hebben en dus een groot deel missen en wachten op de Weekly Snaps? Ik ben zo benieuwd! Laten jullie het me alsjeblieft weten?

NIEUW IDEETJE

“Ik heb zelf het idee om iets te gaan doen met de insta Stories. Deze korte filmpjes zijn natuurlijk na 24 uur verdwenen. Ik zou het zelf wel leuk vinden één keer in de week een compilatie te maken van alle insta Stories. Op instagram zijn het dan korte filmpjes, maar op de blog kan ik er een foto van plaatsen en er iets meer over vertellen. Uiteraard komt deze rubriek dan in de plaats van de Weekly Snaps. Goed idee?

 

Nou, dat was fijn om even mijn hart te luchten en jullie om hulp te vragen. Ik worstel er al een paar weken mee en heb dan ook nog geen Weekly Snaps meer gemaakt sinds de bevalling. Volgende week dinsdag is het de bedoeling dat ik wel weer met een wekelijkse foto update kom…of dat de Weekly Snaps zijn blijft dus zowel voor jullie als voor mij een verrassing. Ik kijk uit naar de reacties!

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Fashion_English11_300x250
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

25 Reacties op “
Weekly snaps… Stay or go?

 1. Doe wat voor jezelf goed voelt! 4 camera’s erbij pakken kost misschien meer tijd die je ook aan je kinderen kunt besteden? Ik vind de weekly snaps heel leuk en heb geen Instagram. Maar het is jouw blog, vlog e.d. dus doe je eigen ding en volg je hart! 🙂 Het idee om de stories op de blog te delen is ook prima! Je kan ook een proeftijd doen haha en dan je statistieken bekijken;) xxx

 2. Ik kijk erg graag naar je weekly snaps én je instastories. Ik vind het leuk om te lezen en zien wat je zoal doet in een week. Voor mij kan het dus niet genoeg zijn ;-).

 3. Ik kijk erg graag naar je weekly snaps én je instastories. Ik vind het leuk om te lezen en zien wat je zoal doet in een week. Voor mij kan het dus niet genoeg zijn ;-).
  Maar

 4. Hoihoi!

  Ik kijk elke dag trouw je instastories en de weeksnaps ook. Ik vind vooral de toelichting bij wat je doet leuk om te lezen. De weekvlogs kijk ik eerlijk gezegd nooit…. ik houd er gewoon meer van om in stilte jouw week te volgen! De insta stories zijn gewoon lekker kort en kijken heerlijk weg!
  Succes met jouw keuze! Doe waar jij je fijn bij voelt. Ik zou er niet aan moeten denken om 3 camera’s op een leuk moment erbij te moeten pakken!

  • Hihi leven van een blogger hè. Gelukkig zie ik het niet zo en vind ik het iedere dag opnieuw weer echt heel leuk om te doen! Ik denk toch dat ik door blijf gaan nu ik zo al die reacties zie. Ik wilde het even polsen omdat het best veel werk kost. Nu ik zie dat ze wel nog erg gewaardeerd worden heb ik er echt wel weer veel zin in

 5. Ik zou ook gewoon doen waar je het prettigst bij voelt. Daarnaast zie ik ook niet altijd alles op instagram voorbij komen of kijk altijd op je blog. Maar ik moet zeggend dat ik je weekly snaps altijd wel erg gezellig en leuk vindt.

  • Tnx voor je duidelijke en lieve reactie. Ik ben het met je eens dat de Weekly snaps wat meer rust uitstralen en niet zo vluchtig zijn. Bij insta stories is het allemaal zo haastig…

 6. Dag Marjon,
  Ik persoonlijk hou wel heel veel van de weekly snaps.
  Ik ben met instagram begonnen om je te kunnen volgen, maar werk er echt niet graag mee (omdat ik er maar niks van snap).
  Voor mij mogen de weekly snaps dus blijven 😉

  • Ja precies is ook zo. Ik vind de Weekly snaps super leuk om te maken alleen wilde ik even polsen of het niet allemaal too much werd… geloof het niet aan alle reacties te lezen

 7. Ik vind de weekly snaps nog steeds beter. Persoonlijk heb ik helemaal niks met insta, gebruik het af en toe zakelijk maar meer ook niet.

  • Ohh wat leuk om te lezen! Ik stop er iedere week best wel wat werk in vandaar dat ik het ook even wilde polsen. Ik ben stiekem alweer foto’s aan het maken dus wie weet aanstaande dinsdag

 8. Lastig! Begrijp wel je dilemma. Is het niet mogelijk om qua statistieken te zien wat het meeste trekt? Mensen volgen jou omdat je het doet zoals jij het doet en niet te vergelijken met anderen. Anderzijds is het mooi om ‘met de tijd mee te gaan’. Mijn insta was eerst prive maar ben je sinds vorige week daar gaan volgen en sindsdien een actief account. Zo kan het ook gaan dus. Je zou het ook per rubriek kunnen verdelen maar dan ontstaat er wel verdeling in toegankelijkheid. Succes in ieder geval met de keuze. Ik ben sowieso een enorme fan en creeer echt een momentje voor mezelf om je te volgen als mijn dochtertje op bed ligt.

   • Ik snap wat je bedoelt! Insta stories veel luchtiger en idd sneller. Voor een VLOG moet je echt gaan zitten. Maar ik blijf zitten met die Weekly snaps… blijven of alleen instagram en de stories houden… ik twijfel nog even lekker door Hihi.

 9. Ik heb geen instagram kom niet verder dan facebook erg old fashion voor een 27jarige i know
  Maar ik overweeg het wel om instagram te installere ervoor

 10. Ik kijk graag je weekly snaps, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het uit zou zien met instastories. Naar mijn idee zeker het proberen waard 🙂 !

  • Ohh dankjewel voor je reactie. Ik zou het ook wel leuk vinden om iets te doen met die insta stories op de blog… alleen een filmpje is niet zo makkelijk over te hevelen naar de blog… ik blijf er nog even op broeden haha. Veel liefs xxM

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!