Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly Snaps #9


8 maart 2016


H

Het is weer dinsdag en dat betekent een nieuwe Weekly Snaps online! Wat was het een natte bedoeling afgelopen week. We zijn veel binnen gebleven, lekker getutteld met mijn meisje en genoten van de kleine dingen. Kijk je mee?

 

Maandag

 

Maandag-1

 

Ik begin op kantoor altijd graag met een bakje yoghurt en een handje vol fruit. Maandag waren het toevallig blauwe bessen. Ik vind ze alleen zo ontzettend duur. Een grote bak bij de AH kost 5,20 euro ongeveer. Best veel toch voor een bakje fruit? Maar  ze zijn ook ideaal als tussendoortje. Ik heb ze naast mijn toetsenbord staan en eet met gemak alle besjes op. Echt een aanrader als je graag kleine versnaperingen wilt hebben tijdens het werk. Zo voorkom je dat je allerlei zoetigheden naar binnen werkt.

 

Maandag-2

 

’s Middags haalde ik Maxime op bij de gastouder en daarna speelden we samen. Ik ben Maxime de kleuren aan het leren en dat gaat heel goed aan de hand van deze kaarten. Ze moet de juiste kleuren bij elkaar zoeken en zo ontstaat een hele lange slang. Vraag me niet waar ik dat doosje kaarten kocht, want volgens mij hebben we ze gekregen. Ik weet het echt niet meer. We hebben er in ieder geval veel plezier van.

 

Dinsdag

Dinsdag-oppas

 

De dag begon voor ons met heel goed nieuws. We kwamen aan bij de gastouder en wat bleek; ze was bevallen (eindelijk!) na 41 weken, van een gezonde zoon. De vlaggetjes hingen al buiten en Maxime en ik waren allebei door het dolle heen. Maxime hoeft niet getreurd te zijn dat ze niet meer naar de opvang kan, want Maxime heeft twee gastouders en daardoor is er nu altijd nog één iemand.

 

Dinsdag

We hadden de grootste lol op kantoor, want we deelden de hele dag alleen maar complimentjes uit aan elkaar. Het werkt eigenlijk wel heel positief!

Dinsdag-maried-at-first-sight

’s Avonds keek ik sinds lange tijd weer eens naar de televisie. Ik zit normaal ’s avonds achter de laptop of ik kijk mijn favoriete netflix series. Nu stond de televisie aan en voordat ik het wist keek ik naar het programma ‘Married at first sight’. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best wel leuk vond. Hoe leuk is het dat mensen de stap durven nemen, zich er niks van aantrekken hoe de buitenwereld erover denkt en wie weet vinden ze een perfecte partner en gaan ze voortaan gelukkig getrouwd verder in het leven. Vanavond is de tweede aflevering en ik ga zeker kijken. Verheug me er zelfs op. Wie kijkt dit programma nog meer?

 

Woensdag

Woensdag-Outfitshoot

 

Voordat ik mijn wekelijkse sportles had om 09.00 uur bracht ik Maxime naar de opvang. Ze wilde persé haar nieuwe jurkje van Polarn O Pyret aan, waar ik eerder die week foto’s van maakte voor de outfitpost. Ze straalde gewoon toen ze het jurkje aan had en dat leverde deze schattige foto op.

Woensdag-soep

 

’s Middags gingen we naar een kleine indoor speeltuin bij ons in de buurt, samen met mijn schoonzusje en mijn nichtjes. De kinderen kunnen daar heerlijk binnen ravotten, terwijl wij genieten van een kop koffie of deze keer een soepje. Jammie!

Woensdag-cutie

 

Ik maakte natuurlijk ook even van de gelegenheid gebruik om mijn nichtje Sophia de fles te geven. En ja hoor, dan draaien alle moederhormonen weer op volle toeren haha. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik nu nog even geniet van de mate van zelfstandigheid die Maxime al heeft. Mijn schoonzusje zat echt geen minuut stil. Sophia moest verschoond, wilde niet slapen en dus moest ze even gaan wandelen, kreeg twee keer een flesje dat moest worden opgewarmd en ga zo maar door. Ik heb twee uur op mijn stoel gezeten en Maxime op een afstandje in de gaten kunnen houden. Ik genoot even van mijn relaxte mamamomentje haha.

 

Donderdag

Donderdag-Yvet

Ik kwam ’s ochtends op kantoor…even voor jullie idee…het was 9.30 uur. Toen ik nog werkte voor een baas moest ik altijd om 08.30 uur aanwezig zijn. Dat ik nu zelf kan bepalen hoe laat ik begin met werken is echt pure luxe voor mij. We hebben nu iedere ochtend een heel relaxt tempo. Geen gehaast, niemand waarvoor we moeten opschieten, ik geniet er nog iedere dag enorm van. Maar goed, back to the office… ik kwam binnen en de stagiaire verraste mij gelijk met een prachtige tekening. Ze had ‘eventjes’ een schets gemaakt van mij en Maxime. Jeetje, ik was er helemaal van onder de indruk. That girl got talent;).  Ik ga de tekening zeker ergens voor gebruiken. We gaan deze nu digitaliseren en dan kijken waar we deze voor kunnen inzetten.

Donderdag-friends

Donderdag-dock5

’s Avonds ging ik gezellig met Kim een hapje bij Dock Five. Een heerlijke gastrobar bij ons kantoor op de hoek. We vinden het daar enorm lekker en bestellen eigenlijk altijd hetzelfde, namelijk: een heerlijke tapasplank. En ook nu smaakt deze weer verrukkelijk!

 

Vrijdag

Vrijdag-intratuinVrijdag-gekochtVrijdag-shoppen

Vrijdag-linda

 

Bah, wat was het een natte dag afgelopen vrijdag. Niks anders dan regen, het kwam met bakken uit de lucht vallen. Na het peuterdansen reden Maxime en ik samen in de auto naar de Intratuin. Daar vinden we het allebei heel leuk. Mama kan altijd wat rondneuzen bij de planten en het tuinmeubilair en voor Maxime is er een leuke speelhoek. Ik bestelde een heerlijke erwtensoep en terwijl Maxime zich vermaakte met de andere kinderen, had ik een beetje me-time en kon ik rustig de Linda. lezen….zalig!

Vrijdag-roze

 

Vrijdag-high-tea

Ik had na het eten een afspraak met ’t Roze Bekkerieke. Ik werd zo hartelijk ontvangen door Nadine en haar man. We kletsten urenlang over haar bakkerspassie en mijn blogpassie. We mekten dat we heel veel overeenkomsten hebben wat betreft het starten van je eigen bedrijf(je). Maar goed, ik was daar natuurlijk om te bespreken welke lekkere dingen we kunnen maken voor Maxime’s derde verjaardag. Ze gaat echt de mooiste verjaardagstaart ooit maken en verheug me er nu al op.

 

Zaterdag

Zaterdag-boekje

 

We ontvingen een pakketje in de brievenbus. Omdat het geadresseerd was aan Maxime, mocht zij het ook openmaken. Het bleek een boekje te zijn van het boekenproject waar we aan meedoen. We hebben er verder nog geen ontvangen. Wie heeft er wel aan meegedaan? Hebben jullie al boekjes ontvangen? Erg benieuwd! In ieder geval bedanken wij Hippe Broekjes enorm voor dit leuke en originele boekje.

 

Zaterdag-lui

 

Ook zaterdag was het hier in het Zuiden niet veel beter wat het weer betreft. We bleven gezellig binnen en deden niets anders dan lekker luieren. Ook bakten we appeltjes met kaneel en rozijntjes in de pan. Daar zijn we allebei enorm gek op.

Zaterdag-keukenprinses

 

’s Middags was JP thuis en kon ik even van de gelegenheid gebruik maken om een uurtje in bad te gaan. Ik ben echt een badmens en ontspan dan ook volledig. Ik nam mijn iPad mini mee en keek een aflevering van Suits….helemaal verslaafd aan!! Vooral aan Harvey natuurlijk haha. Mijn lievelingsuitspraak van hem: “Life is like this (wijst met zijn hand recht voor zich uit) and I want to live like this (wijst ver boven zijn hoofd).” Genieten!

 

Zondag-suits

 

Zondag

Zondag-fiets

 

We namen ’s ochtends de fiets naar mijn moeder. Dat doen we vaker op zondagochtend. Dan komen we daar aan en staat er al een lekker ontbijtje klaar. We blijven dan soms tot rond het middaguur aan tafel zitten en kletsen we over vanalles. Heerlijk, ik houd zo van familytime.

Zondag-tante

 

’s Avonds gingen we met JP’s ouders en mijn schoonzusje en broertje uiteten. Maxime is dol op haar tante en samen hebben ze dan ook de grootste lol. Zo leuk om ze samen te zien.

 

Zondag-eten

 

Mijn hoofdgerecht was een verrukkelijke ravioli gevuld met spinazie en als bijgerecht koos ik voor verse sperzieboontjes met pijnboompitten en spekjes. Een super afsluiting van de week!

 

Bedankt voor het lezen!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Weekly Snaps #9

    • Hoi Sabrina, het was een inderdaad een hele fijn week! Waarbij ik veel tijd heb kunnen doorbrengen met mijn gezin en familie. Liefs Marjon

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!