Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly Snaps #8


1 maart 2016


weekly snaps dagboek foto weekoverzicht blog moeder lifestyle MAMA to the max
<

De Weekly snaps van week 8 staan alweer voor je klaar. Ik had afgelopen week een super week. Vooral de balans tussen werken en privé was precies goed. Ik werkte heerlijk op kantoor maandag, had dinsdag een hele diverse dag buiten kantoor, woensdag MAMA to the max even helemaal losgelaten en genoten van mijn meisje. Donderdag ging ik op bezoek in de winkel bij Polarn O Pyret en het weekend stond in het teken van relaxen en genieten van mijn familie. Kijk je gezellig mee?

Maandag

Ik begon de week heerlijk op kantoor. Het was een super grijze dag hier in Maastricht en ook was het echt koud brrrr. Gelukkig zijn we op kantoor allemaal koukleumen en kon de verwarming vol opengedraaid worden.

Ik had een drukke ochtend omdat mijn artikel dat ’s ochtends online was gekomen veel reacties ontving. Ik had het druk met antwoorden, maar dat was alleen maar leuk. Echt heel lief alle reacties van iedereen. Ik ben er ook enorm trots op dat ik Jean-Philippe mijn man noem en we na 12 jaar nog steeds hartstikke verliefd zijn.

 

 

Maandag-2

Ik werkte ook aan een nieuwe lay-out voor de Weekly Snaps. Ik wilde graag een pakkende voorpagina maken zodat de Weekly Snaps goed herkend worden. Hierboven zie je het resultaat. Ik zet steeds een foto van de afgelopen week in een polaroid en in de andere poloraid vind je een polaroid camera. Wat vind je ervan? Ik ben er wel blij mee.

 

 

Maandag

 

’s Middags heb ik thuis gewerkt en nam ik een thuisvideo op. Nog steeds erg blij met mijn filmsetting. Echt een MAMA to the max look&feel ;). Op beeld ziet het er natuurlijk altijd heel mooi uit, maar kijk maar eens wat voor een rotzooi er onder mijn stoel ligt als ik aan het filmen ben haha. Niks lijkt zoals het is.

 

 

Dinsdag

 

Dinsdag-

 

Ik mocht dinsdag om 09.30 uur naar atelier De Rozijntjes. Ik kreeg daar een workshop hoe je een betonnen krukje kunt maken. Het was echt zo leuk om te doen. Ik heb overigens de hele dag gevlogd en deze video komt morgen online! Na de workshop haalde ik snel een salade en vervolgens moest ik een paar uurtjes in de kappersstoel plaatsnemen. Ik kreeg nieuwe highlights en tot mijn verbazing zagen we een aantal grijze haren. Vandaar dat we ook besloten om het haar, voorafgaand aan de highlights, helemaal te verven. Geen paniek dus haha. Uiteindelijk was ik super tevreden met mijn nieuwe kleur.

 

Dinsdag-2

’s Avonds mocht ik naar een voorstelling van Jan-Jaap van der Wal. Hij oefent tegenwoordig voor zijn nieuwe show in Maastricht en gaf een privé-optreden voor wat vrienden in onze kroeg om de hoek. Erg lachen natuurlijk. Ik houd normaal niet zo heel erg van cabaret, maar omdat het juist zo intiem was, was het een hele leuk vibe en hebben we erg moeten lachen.

 

 

Woensdag

 

Woensdag

 

Ik heb woensdag eigenlijk een hele rustige dag gehad. Maxime gaat in de ochtend altijd naar de opvang, zodat ik een uurtje kan gaan sporten en wat boodschapjes kan doen. Om 12 uur ben ik haar gaan ophalen en zijn we terug naar huis gefietst. We speelden samen en deden ook nog een uurtje de oogjes dicht, wat beste wel zeldzaam is dat we samen in slaap vallen op de bank. JP kwam op tijd thuis en besloot zijn heerlijk pasta scampi te maken…jammie dat was smullen!

 

Donderdag

 

Donderdag-2

Ook donderdag is een wekelijks kantoordagje voor mij. Ik besloot even de stad in te lopen. In het centrum ligt de leuke kinderwinkel Polarn O Pyret. Ik zag er deze geweldige beer die ook nog eens een stoere cape om had. Echt zo schattig! Ik spotte ook al hele leuke voorjaarsjurkjes, maar gelukkig kon ik ze (voor nu nog) weerstaan.

 

Donderdag

 

’s Avonds gingen we een hapje eten buiten de deur. Ik bestelde slibtongetjes als hoofdgerecht en Maxime had na een heel bordje aardappeltjes met vis wel een lekker toetje verdiend.

 

Vrijdag

 

Vrijdag-1

 

Het was weer peuterdansen-tijd. Wat vindt ze het altijd leuk daar. Ik besloot om ook weer eens een les daar te blijven in plaats van een kop koffie te gaan drinken met de andere moeders. Zo een perfect quality time momentje met je kind…een echte aanrader. Ik denk dat ze in iedere stad wel ergens peuterdansen hebben. Bij ons is het bij het gemeentelijke centrum voor kunst en cultuur: Kumulus

Na het dansen dronken we even een kop koffie bij mij op kantoor samen met Kim en de stagiaires. Maxime vindt het op de een of andere manier altijd reuze gezellig daar. Ze krijgt er natuurlijk alle aandacht van iedereen haha.

Daarna nog even wat vers fruit op de markt gekocht en verder eigenlijk helemaal niet veel gedaan. In de namiddag was Maxime best wel moe. Dat zie ik altijd aan haar hele rode wangetjes. Ik besloot even een blokje om te lopen samen met onze hond Juulke. We waren nog niet aan het einde van de straat of Maxime was al in slaap gevallen in de buggy. Het blokje om werd een iets langere wandeling en uiteindelijk waren we pas na anderhalf uur terug thuis. Bij het naar binnenrijden van de buggy werd de kleine meid wakker en kon ze er weer vol tegenaan. Ze mocht dan ook iets langer opblijven, want we hoefden immers toch niet vroeg op de dag erna.

 

Zaterdag

Zaterdag

Maxime en ik mochten ’s ochtends naar het betonnen krukje gaan kijken. Het was al helemaal droog toen we aankwamen. Dat betekende dat er nog maar één klusje geklaard hoefde te worden en dat was het beschilderen van de onderkant van de houten poten. Ik wilde ze graag (hoe kan het ook anders) roze te verven. Maxime was een hele goede assistente. We mengden samen de verf en Mimi keek toe hoe mama het secuur op het krukje schilderde. Na een koffiebreak was het krukje klaar en wilde Mimi het natuurlijk gelijk uittesten. Het was perfect. We besloten het krukje nog niet mee te nemen, want de verf was nog niet helemaal opgedroogd en het zou zonde zijn als er stukje uit zouden gaan tijdens het vervoeren. We spraken af met Lynn en Liza dat we het krukje volgende week zouden komen halen.

’s Avonds mocht Maxime gaan logeren bij haar opa en oma. Dat is altijd weer een feest. Mijn ouders wonen in een hele landelijke omgeving en mijn vader gaat altijd met haar naar de boerderij om de hoek. Dat vindt Maxime helemaal geweldig. Als ze bij mijn ouders is heb ik altijd een heel gerust gevoel en ik laat haar daar ook graag achter. Ik heb dan een zorgeloze avond en denk eigenlijk niet erover na of het wel goed gaat met Maxime. Ik weet gewoon dat mijn ouders heel goed voor haar zorgen. Super fijn is dat.

Jp en ik hadden een feestje en hadden samen een heerlijke avond. Ik vergat er eigenlijk helemaal foto’s te maken, dus sorry helaas geen foto’s van zaterdagavond.

Zondag

 

Zondag

Ik werd wakker en besloot om nog even een paar uurtjes te werken. Het voelde helemaal zoals vroeger toen Maxime er nog niet was. Gewoon opstaan, pyjama aanlaten, ontbijtje maken en in alle rust achter de laptop kruipen. Ik genoot ervan en kreeg ook nog best veel gedaan. Rond het middaguur gaan douchen (uitgebreid) en pas rond 14 uur naar mijn ouders gegaan. Daarna zijn we met z’n allen even op visite gegaan bij mijn oma van 93. Dat vindt ze altijd gezellig als we komen, al is het maar een uurtje.

Daarna hadden mama en ik nog zin om even over de Supermarket in de voormalige brandweerkazerne van Maastricht te lopen. Er stonden best wel wat leuke standjes maar we waren er al met een half uurtje doorheen. Maxime was ondertussen lekker in slaap gevallen en dus besloten we een lange wandeling terug naar huis te maken.

 

Zondag-2

Eenmaal thuis vonden mama en ik dat we wel een wijntje verdiend hadden. Mijn ouders verwennen ons altijd veel te veel. De olijven, kaas uit Zuid-Franktijk en heerlijke garnalen werden ons voorgeschoteld. Jammie, daar boften we even. Een heerlijke zondagmiddag borrel en dat zo onverwachts, daar houd ik van! Accu weer opgeladen voor een nieuwe week.

 

Leuk dat je onze week weer hebt gevolgd. Benieuwd wat je het meest leuke vond! Laat je het me weten?

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Bespaar continu
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

10 Reacties op “
Weekly Snaps #8

  1. Hoe heet je eigenlijk op snapchat? Ik zou de foto’s wel jets groter in beeld zetten want het is erg klein, ik kijk wel via mobiel trouwens

    X lena

  2. Wat een heerlijke week en wat is Maxime toch een schatje! Als ik jouw mooie filmopzet zie begint het toch ook wel te kriebelen om filmpjes te gaan maken!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!