Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly Snaps # 6


16 februari 2016


Weekly Snaps
D

De Weekly Snaps deze week voor het eerst op dinsdag. Ik heb ze verplaatst van de vertrouwde vrijdag naar de dinsdag omdat dit me iets meer ruimte geeft om ze goed te kunnen maken. Ik houd mijn dagboek bij van maandag tot en zondag. De maandag erop (gisteren dus) had ik de tijd om deze blog te maken en daardoor komen de Weekly Snaps nu altijd op dinsdag online. Kortom, gewoon wat meer speling voor mij. Dus ben je een trouwe volger van mijn Weekly Snaps, even veranderen in je agenda…kruisje door vrijdag en een grote cirkel om dinsdag haha.

We vierden afgelopen week uiteraard carnaval en gingen daarna een paar dagen uitwaaien aan zee. Kijk je mee?

                                                Maandag

 

Weekly snaps
Het was weer de welbekende feestweek hier in het Zuiden. We boften enorm met het weer. Wij vieren heel graag carnaval met onze grote familie. Maxime is ook twee dagen mee geweest en daardoor gingen we iedere dag goed op tijd naar huis. Al een aantal jaren kiezen we ervoor niet meer op dinsdag te gaan, maar onze koffers te pakken en lekker uit te waaien aan de Belgische kust. Na die paar zware dagen konden we wel wat rust en ontspanning gebruiken.

 

                                               Dinsdag

Weekly snaps

In de ochtend werkte ik nog een beetje voor de blog en keek Maxime voor de tienduizendste keer Frozen. Ik merkte dat ook zij erg moe was, want ze wilde niks anders dan lekker kroelen bij mama. Rond het middaguur vertrokken we naar De Panne. We hadden een kleine file rond Brussel, maar verder konden we goed doorrijden en waren we er na ongeveer 2,5 uur rijden. Maxime had gelukkig het grootste gedeelte geslapen, dus die heeft er niet zoveel van meegekregen. JP en ik hadden heerlijke kletsmomentjes samen. Ik vind dat altijd geweldig aan lange autoritten, gewoon gezellig kletsen over vanalles en nog wat. We kwamen aan en zijn meteen een aperitiefje gaan drinken met mijn broertje en zijn gezin die ook gezellig een dagje meekwamen.

 

                                               Woensdag

 Weekly snaps

We waren al vroeg op, want we gingen zwemmen in Plopsaqua, het grote zwemparadijs dat bij Plopsaland hoort. Maxime en haar nichtje waren helemaal in hun nopjes en maakten ons helemaal gek. Iedere minuut vroeg er wel iemand “gaan we NU naar het zwembad”. Eenmaal daar hadden ze de tijd van hun leven. En hoe cliché maar echt waar: kindjes blij, papa en mama blij! Maxime kon voor de eerste keer al alleen van de kleine glijbaan af en ik denk dat ze er pakweg een 150 keer vanaf is gegaan. Dat resulteerde erin dat ze in het kleedhokje toen ik haar wilde omkleden haar oogjes net meer open kon houden. Uiteindelijk sliep ze dik twee uur en dat gaf mij wat ruimte om even binnen te wippen bij de plaatselijke kapper. Ik was zelf ook best wel moe van zo’n dag tussen honderden (gillende) kinderen en had even geen puf meer om te gaan douchen, mijn haren te wassen en ze dan ook nog eens te gaan föhnen en stylen. Wat was dat even een relaxmomentje . Ik kreeg een uitgebreide hoofdmassage en daarna werden mijn haren heel mooi geföhnd. Echt een aanrader hoor want van zo’n klein verwenmomentjes voor jezelf knap je weer helemaal op!

 

                                               Donderdag

 

weekly snaps MAMA to the max

 

Ik heb donderdag ook de hele dag gevlogd en deze video komt morgen online, dus stay tuned. We hadden ‘just a normal day’ aan zee. Uitgebreid ontbeten bij de bakker en daar net iets te lang blijven zitten door drie keer een nieuwe koffie te bestellen. We genoten daar van Maxime en kletsten samen met mijn schoonouders over het leven….gewoon over niks dus, maar ohhh wat kom je daarvan tot rust, gewoon een paar uurtjes niks. Daarna met mijn schoonmoeder en Maxime een beetje gaan slenteren door de (enige) winkelstraat. Maxime die sliep nog een uurtje en daarna zijn we met zn drietjes gaan lunchen. We liepen nog even naar zee en Maxime baalde ervan dat ze niet mocht zwemmen in de golven. ’s Avonds zijn we heerlijk gaan eten en kreeg ik een enorme scampispies voorgeschoteld. Mmm dat was smullen.

 

                                               Vrijdag

Vrijdag

Het waaide enorm hard in De Panne en daarom wilde we niet al te veel meer buiten zijn. We besloten Maxime te verrassen met een middagje Plopsaland. In de winter is het park voor het grootste gedeelte gesloten maar het binnenspeelparadijs is wel geopend. Dat kwam heel goed uit want Maxime is nog een beetje bang voor alle attracties. In het binnengedeelte was een mega grote ballenbak en daar heeft ze zich wel 2 uur vermaakt. We hebben haar echt eruit moeten trekken toen we wilden gaan. Bij het naar buiten gaan kwamen we Maya de Bij nog even tegen en dat was natuurlijk wel een hoogtepunt. Maxime was helemaal onder de indruk. Na ons Plopsaland-middagje nog een hapje gegeten en met ronde buikjes in de auto gestapt op weg terug naar huis. Zowel Mimi als mama vielen al snel in slaap.

                                               Zaterdag

 

Zaterdag

’s Middags bracht ik Maxime naar mijn ouders omdat ze er een nachtje ging logeren. Voordat we uiteten gingen ’s avonds had ik nog een uurtje over om even in bad te gaan. Ohhh wat kan ik daar toch iedere keer weer van genieten! Ons badschuim was op en daarom probeerde ik de washing gel van Naïf een keertje die normaal voor Maxime is. Nou, die schuimde dus ook heerlijk en deed niet onder voor mijn vertrouwde Sabon bath foam. ’s Avonds in het restaurant kregen we het ene na het andere heerlijke gerecht voorgeschoteld. Hier een foto van mijn voorgerecht; tonijntartaar met een gepocheerd eitje erbovenop en parmezaan erdoorheen. Jp voelde zich voordat we gingen al wat misselijk en zijn daarom niet al te lang gebleven. Eenmaal thuis voelde ik het ook rammelen in mijn buik dus maar snel onder de wol gekropen.

                                               Zondag

 

Zondag

 

Ik werd ’s nachts rond een uur of 2 wakker en wist meteen dat het mis was. Ik was heel erg misselijk. JP was ook al heel erg ziek en dat maakte dus dat we daar samen lagen in bed en precies wisten van elkaar wat we voelden. “Fijne Valentijnsdag schat”, zei JP nog even heel sarcastisch. Ik kon er gelukkig wel een beetje om lachen. De hele zondag hebben we samen in bed gelegen en kon Maxime gelukkig bij mijn moeder blijven. Ik hoopte natuurlijk dat het een 24-uurs virusje zou zijn en ’s avonds voelde ik me gelukkig alweer zo goed dat ik wat bouillon met twee crackers aandurfde. Gelukkig, dat ging goed. Maxime in bed gelegd en gelijk erna ook de oogjes dichtgedaan. Ik heb leukere Valentijnsdagen gekend, maar ik heb nog nooit een hele dag samen met mijn liefde in bed gelegen;)

 

Dat was week #6 alweer van 2016. Veel qualitytime, eten en gezelligheid. Leuk dat je mijn dagboekje weer gelezen hebt. Hoe was jouw vakantieweek? Of moet die nog komen en ga je nog wat leuks doen?

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
Weekly Snaps # 6

  1. wat een leuke indeling van de snaps! Bovenin alle foto’s van die dag! Super leuk gedaan en jullie hebben een hele leuke week gehad zo te lezen.
    Voelen jullie je alweer beter?

  2. Vakantie moet nog komen nog 3 dagen school en dan vakantie!!! Wat ik ga doen is logeren logeren en YouTube kijken van jou❣ Super leuke week ❣❣❣?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!