Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

WEEKLY SNAPS #47: LILOU WERD 1 JAAR!


5 december 2017


weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max
<

Het was een week van veel emoties. Lilou was natuurlijk afgelopen zondag jarig en daar gingen hele wat emoties aan vooraf en ook op de dag zelf vloeien er traantjes van geluk maar ook van veel andere emoties. Dinsdag schreef ik de blog 12 mooie momenten in 12 maanden en toen brak er iets. Ik besefte dat ze ineens wel erg groot word en het baby-zijn eraf aan het gaan is. Van de ene kant geweldig, maar van de andere kant zou ik toch nog wel stiekem heel eventjes terug willen naar vorig jaar en dat kleine baby’tje nog eens vasthouden. Lilou moest ook nog voor spuitjes naar het consultatiebureau en ik deed de nodige voorbereidingen voor het grote feest. Benieuwd hoe de prachtige taart was? Veel SNAP plezier!

Maandag

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

onderhoudsbeurt

Om de week op maandagochtend ga ik naar de voetreflexologe. Ik heb er heel erg veel baat bij. het ontspant je lichaam en het geeft je afweersysteem een enorme boost. Ik doe het dan ook puur om mijn lichaam te onderhouden als drukke werkende moeder. Een verwenmomentje voor mijn lichaam zeg maar.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

workshop

Ik boekte snel de kerstworkshop bij de Intratuin, want deze mospiramide lijkt me wel echt gaaf om te maken.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

dansles

Maxime vindt het kleuterballet echt geweldig. Ik vind het zo schattig hoe ze de les altijd beginnen in een kringetje. Stiekem vind ik dat ieder meisje op ballet moet zitten, maar snap dat dat helemaal nergens op slaat, dus vooral niets van aantrekken, haha. Maar ik heb er zelf enorm vele baat bij gehad als klein meisje. Je leert namelijk een correct houding aan te nemen en daar pluk ik tot op de dag van vandaag de vruchten van. Ik weet hoe ik mijn schouders omlaag moet drukken, mijn borst vooruit moet steken en rechtop moet lopen als ik ergens binnen kom en dat komt altijd veel beter over dan iemand die helemaal in elkaar gedeukt is. Gewoon maar even een gedachte van mij en nogmaals, kan dat je het er helemaal niet mee eens bent hoor, maar ik dacht, ik schrijf mijn gedachte toch even op want misschien is er wel een mama die denkt…dat wil ik ook voor mijn dochter.

Dinsdag

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

betrapt

Ik vond het al zo raar dat ik steeds dat witte kleine stoeltje van Maxime bij de open haard zag staan, maar dinsdagochtend werd me ineens veel duidelijk. Dit kleine boefje had en manier gevonden om aan de pepernootjes te komen. Ik moest er wel ermee lachen, vooral toen ze zei: “ja, maar ik neem deze mee naar school, want de kindjes in mijn klas vinden die allemaal zo lekker;).”

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

smootieplan

Voordat we naar school gingen dronk ik nog even mijn verrassend lekker smoothie op. Ik had nooit gedacht dat een smoothie met een halve venkel, halve gele paprika, 100 gr gele cherrytomaatjes, een handjevol mangoblokjes en een lepeltje honing zo lekker kon zijn! Heb je al gelezen welk smoothieplan ik volg? Hier vind je het nog eens.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

flammkuchen

Omdat december 1 van de drukste maanden is, besloten Nicole en ik een avondje door te werken. Nicole maakte haar beroemde flammkuchen en die smaakte weer eens verrukkelijk!!!

Woensdag

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

verdrietig

Woensdag was ik in de ochtend op kantoor omdat ik even de tijd wou nemen voor het schrijven van de blog: 12 mooie momenten in 12 maanden. Ik had hem al een tijdje in mijn hoofd, maar ik zag ertegenop om deze te schrijven. Ik wist dat dan veel emoties los zouden komen en dat gebeurde ook. Ik blikte terug op Lilou haar eerste levensjaar en ik beleefde al die mooie momenten, die we samen hadden, weer helemaal opnieuw. Ik kon alleen maar concluderen dat dit jaar is omgevlogen en ik het zo graag nog een keertje zou willen beleven.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

knuffeltijd

Ik schreef de blog gelukkig wel af en haastte me daarna snel naar de opvang om Lilouke te gaan halen. Ik knuffelde d’r bijna dood, haha.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

check up

En toen moesten we uitgerekend vandaag ook nog naar het consultatiebureau. Lilou kreeg spuitjes en dat vind ik altijd zo zielig hè. Ik beloofde haar dat we daarna de hele middag zouden gaan knuffelen.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

lachebekje

Ze wilde graag even bij de verpleegster op de schoot. Zo nieuwsgierig dat ze is!

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

papa

Na de spuitjes was ze even uit haar doen. Ze viel al in slaap op de terugweg en eenmaal thuis heb ik haar in bedje gelegd en heeft ze geslapen tot 17.00 uur. Ik was zo blij toen ze weer wakker was. We hadden de grootste lol samen. Ze zegt namelijk 8 van de 10 keer papa en maar 2 keer mama. Iedere keer als ik zeg: “mama”, dan wacht ze eventjes en dan komt er: “papa”. Zo schattig.

Donderdag

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

voordeelpak

Ik had dringend luiers nodig en deed al wat boodschapjes voor de verjaardag van Lilou. De luiers waren in de aanbieding en ik had ook nog eens een volle spaarkaart van de babyzegels bij Etos. Ik betaalde voor dit pak nu 5,50. Goed gedaan, niet;).

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

lange zit

Daarna had ik een grote beurt bij de kapper. Ik moest geverfd worden, geknipt en geföhnd.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

uit verveling

Ik lag te wachten boven de wasbak en was even aan het gekken met de filters van instagram. Met deze filter zie je er meteen wel erg goed uit;).

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

new hair

En vier uur later….tadaaaaaa!

Vrijdag

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

uitpakken

Maxime had een heerlijke ochtend want de pietjes waren langs geweest. Ze had als schoencadeautje een kleisetje en was door het dolle heen. Ongelooflijk hoe blij ze kunnen zijn met zoiets kleins, hè. Ze heeft er de hele ochtend mee gespeeld.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

inkopen

’s Middags waren we even bij Intratuin om bloemen te kopen voor het verjaardagsfeestje. Ik had namelijk de keuze genaakt om vele met bloemen te werken voor Lilou haar feestje. Die katoenbollen vind ik echt het einde!

Zaterdag

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

spannend

In de ochtend gingen we even langs een vriendinnetje en samen met haar dochtertje gingen we naar de Sint. Maxime vindt het toch steeds best wel spannend. Gelukkig durfde ze wel op schoot bij de Sint te zitten.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

magisch

We liepen daarna naar huis en kijk eens hoe mooi Maastricht er weer uitziet. Helemaal verliefd!

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

lichtjes

En ook de loopbrug word prachtig versierd.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

champie

’s Avonds haalde ik nog even de champagne op. Ik wilde graag rosé champagne omdat dat lichtroze zo lief zou staan bij de rest van de tafel. Erg hè, dat perfectionisme;).

Zondag

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

in love

Ik haalde de bestelling bij ’t Roze Bekkerieke. Zij hebben ook de taart gemaakt toen Maxime 3 jaar werd en ik wilde echt heel graag nu ook weer de taart door hun laten maken. Naast taarten, bakt ze ook de meest lekkere vlaaien. En deze wafelhartjes….zijn ze niet prachtig!

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

Hiep hiep hoera

Ik begon meteen te zingen toen ik haar ’s ochtends uit bed haalde. Na alle emoties van de hele week was ik verbazingwekkend genoeg erg vrolijk. Ik had echt zin in de dag en was trots op haar dat ze zo’n lief en sterk meisje is geworden na een jaar.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

jarig jopje

Zelf was ze ook helemaal onder de indruk van alle versieringen de kleurtjes. Zelfs de prachtige kroon die Mandy maakte voor ons, mocht gewoon op blijven zitten.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

my family

Voordat de gasten kwamen nog eventjes een familieportret gemaakt. Kijk mij stralen…ik voelde me ook echt heel erg goed en was zo trots op ons.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

zo schattig

We gaven haar een wafelhartje en daar had ze toch lol mee. Ze lachte heel hard, brabbelde erop los, gaf Juulke soms een stukje en nam zelf ook hapjes.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

prachtigste taart

En hier dan de taart…wowwie wat was ie mooi!! Zie je al die details….vlindertjes, bloemetjes, koekjes, een prachtige dip… ik kon er minuten aan een stuk naar kijken en maakte er heel veel foto’s van, want ik wist dat de taart snel niet meer zo uit zou zien. Natuurlijk hebben we met onze familie en dierbare vrienden getoast op Lilou en de champagne vloeide rijkelijk. De taart was dus zo op… ze smulden ervan en ondanks dat het best wel machtig was, kon ik bijna iedereen nog een tweede stukje aanbieden.

weekly snaps 47 wekelijkse dagboek maastricht mama moeder baby kleuter MAMA to the max

cheers!

NA een geweldige dag, genoten we nog even na met een goed glas wijn. Het was 22.16 uur, het tijdstip dat Lilou precies een jaar geleden geboren werd en we beleefden de bevalling heel eventjes weer opnieuw. Nog een laatste keer toasten we op de eerste verjaardag van onze kleine meid. Wat zijn we gezegend.

We kijken terug op een bijzondere eerste verjaardag en verheugen ons haar te zien groeien in het tweede levensjaar. Volgende week komen even geen SNAPJES online, want JP heeft mij verrast met een paar dagen Londen. Donderdag vertrekken we en we zijn zondagavond pas terug. Op mijn beurt heb ik hem dan weer verrast met een totale stop van bloggen en vloggen. We gaan genieten met z’n tweeën en laat de vlogcamera thuis en de telefoon is alleen voor noodgevallen. Ik moet zeggen dat ik dat best een beetje gek vind, maar van de andere kant verheug ik me er ook wel op. Tot over twee weekjes.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

300 x 600 IMU Half Page Ad
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
WEEKLY SNAPS #47: LILOU WERD 1 JAAR!

  1. Leuk weer om te lezen, zo te zien hebben jullie echt genoten zondag! en hele fijne dagen in Londen geniet ervan!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!