Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

WEEKLY SNAPS #45: hallo Provence & hallo Sinterklaasje


20 november 2017


weekly snaps #45 wekelijkse dagboek MAMA to the max
<

Wat een gave week was het. Ik ging samen met de weddingplanner, mijn mama en mijn schoonmama naar de Provence om trouwlocaties te bekijken. Heel bijzonder was het en ik heb heel wat mooie locaties gezien. Ook kwam Sinterklaas aan in het land en dat zorgde  voor heel wat spanning bij Maxime. Al dagen was ze er mee bezig en daar was ie dan eindelijk. Wat een feest! We versierden de haard mooi en ze mocht haar schoenjte zetten voor het eerst. Veel SNAP plezier!

 

Maandag

departure

’s Ochtends de meisjes nog zelf weggebracht en toen gelijk door naar Charleroi. Daar namen we het vliegtuig naar Nimes. Dat ligt in de Provence, in Zuid-Frankrijk.

view

Even een fotootje vanuit de lucht. Het was ongeveer een uur en een kwartier vliegen. ongelooflijk dat je dan al in Zuid-Frankrijk bent. Ik kan me de dagen vroegen nog herinneren dat we met de caravan ook naar de Provence reden. Dat duurde eeuwen…

arrived

Ja…daar waren we. Het was prachtig weer. Zo’n 18 graden..wel was er een super heftige wind. Deze koffer waaide na de foto gelijk om.

Our ride

Ik was helemala in m’n nopjes met deze Opel Mokka X. Ik werk natuurlijk vaker samen met dit merk, dus super toevallig dat we nu een Opel kregen. Ik vind dit een van de mooiste auto’s van Opel. Echt een vrouwenauto. Lekker hoog, maar niet te groot.

Op tv

’s Avonds gingen we vroeg slapen, want we hadden dinsdag een lange dag voor de boeg. Ik kreeg super veel berichtjes van iedereen dat ik op tv was bij Radar. Ik keek het nog snel even via uitzending gemist. Super leuk! Ik mocht namelijk 4 babyfoons testen. Wil je het stukje uit de aflevering (nog) eens zien? (KLIK)

mama’s

Hoe bijzonder was het dat allebei mijn mama’s meegingen. Ze waren zo waardevol. Ik vind het heerlijk dat ze adviezen geven en meedenken. Ze waren echt even enthousiast als ik. Die voorbereidingen zijn eigenlijk even leuk denk ik als de dag zelf.

appje van de juf

Dat deed zo goed…even een appje van de juf met een foto aan Maxime. Alles ging goed met haar en ze was lekker aan het knutselen. Mama hoefde zich geen zorgen te maken. Zo lief dat een juffrouw daar aan denkt!

verdiend

Na een lange dag hadden deden we een toast op een geslaagde dag. We hadden prachtige locaties bezocht en ik ben vol vertrouwen dat het een onvergetelijke bruiloft gaat worden.

 

Woensdag

marché

Omdat we eigenlijk alles hadden gezien wat we wilden, hadden we de woensdagochtend niet echt een programma meer. We wilden nog at B&B’s voor de gaste bezoeken en verder was er de lokale markt. Zo gezellig om hier over heen te lopen. Ik nam 4 van deze kruidenpotjes mee voor een vriendinnetje.

girl gang

Nog een keer liepen we door de prachtige straatjes van Uzès. Het stadje waar ik vroeger al kwam. Hoe bijzonder is het dat ik daar nu ook mag gaan trouwen. Er komt snel een aparte blog en vlog met het hele reisverslag aan.

 

Donderdag

zelf gedaan

Ik was helemaal verbaasd. Terwijl ik me aan het opmaken was, stond deze grote meid ineens naast me. Ze was al helemaal aangekleed. Alles zelf gedaan. Ik was trotsssss.

 

zoef zoef

Eenmaal op kantoor stonden leuke pakketjes op mij te wachten. Zo kreeg ik deze binnen. Randy het rendier van Vtech. het is een Limited Edition en speciaal uitgebracht voor Vtech’s 25e verjaardag. In verschillende productverpakkingen zijn Gouden Tickets verstopt. Vind jij zo’n gouden ticket dan maak je kans op een Zoef Zoef Dieren verrassingsbox ter waarde van  € 50,-. Bestellen kun je hier doen. Alle kinderen in Maxime haar klas mogen de schoen zetten komende week en krijgen er zo eentje. Super leuk idee van Vtech.

Birthday preps

En dit kaartje kwam binnen. Zoooo schattig en echt ontzettend blij mee. Hoe perfectionistisch ik soms kan zijn verbaasd me ook hoor. Maar ik wilde heel graag een eerste verjaardagsuitnodiging maken voor Lilou in de stijl van het geboortekaartje. Ik vroeg aan Lief, Leuk en Eigen of ze me hiermee konden helpen en dat was geen probleem. Ze kwam em met dit ontwerp en was er meteen helemaal weg van. Mooi is ie geworden hè.

aftellen

Na de zwemles hield Maxime het niet meer. Ze kon niet meer wachten totdat ze naar bed moest en wilde nu al heel graag een sticker plakken op de aftelkalender. We hebben er echt veel aan gehad, aan deze kalender. Hierdoor had ze zelf een heel goed beeld van hoelang het nog duurde.

 

Vrijdag

buitenlucht

Maxime heeft om de vrijdag vrij en dat was deze week. We besloten samen met vriendinnetje Noa en haar zoontje Senn, die bij Maxime in de klas zit de buitenlucht op te zoeken. Net even over de grens ligt het bosrijke Pietersheim waar ook een speeltuin bij zit voor de kinderen. Het zonnetje scheen en het was heerlijk weer.

eerste x

Natuurlijk was Lilouke er ook bij en samen met lieve Liv, dochtertje van Noa, die een maandje jonger is dan Lilou. ging ze voor het eerst op de schommel. Ik vond het wel even spannend hoor. Maar na een minuut veil de spanning ervan af, ook bij Lilou en had ze de grootste lol.

boefje

Ik durfde haar zelfs al lichtjes te duwen en ze schaterde van het lachen.

 

grote boefjes

En ondertussen amuseerden deze boefjes zich enorm.

winterjas

Maxime was blij met haar nieuwe winterjas. Deze bestelde ik bij ikbenzoooi.nl Daar verkopen ze een van onze lievelingsmerken: Billie Blush. Al drie jaar lang heeft Maxime de donkerblauwe winterjas van dit merk en ook dit jaar is het weer een snoepje. Hij is lekker lang en dat is ideaal voor als ze jurkjes en rokjes draagt. Ik vind dat altijd een beetje lelijk als de jurkjes of rokjes onder de jas uitkomen. (jaja perfectionistisch, maar dat wisten jullie al;))

 

zaterdag

spannendddd

Eindelijk was het dan zover. Sinterklaas kwam aan. We gingen van te voren naar het Stay Okay hotel dat aan de Maas ligt waar we de Sint en zijn pietjes goed aan zouden zien komen. Er waren al wat pietjes gestuurd door de Sint en die gaven de kinderen pepernootjes. Ze vond het nog wel even heel spannend hoor.

pop versieren

We hadden nog een klein uurtje voordat de boot zou langs varen en dus konden de kinderen een speculaaspop versieren. Zo leuk voor de kids. Op de achtergrond draaiden ze sinterklaasmuziek en er was warme chocomel en koffie. We kwamen helemaal in de stemming. Super geslaagd!

my girls

Ik wilde even een foto maken als aandenken. Voor het eerst met twee dochters met piet op de foto. Zo leuk!

intocht

Daarna snel naar de intocht. Wat was eht gezellig met alle pietjes.

moekes

En dit meisje lag lekker warm in de wagen. Ze begon wel wat moe te worden maar genoot ook van de drukte om zich heen.

before

’s Avonds mocht Maxime de schoen zetten, maar ik vertelde haar dat het wel zo leuk was voor de pietjes als we de schouw mooi zouden versieren. Heel druk, opgewonden en geconcentreerd hielp ze me mee alles te versieren.

new in

Ik kocht wat kleine spulletjes om alles aan te kleden. De gouden huisjes zijn van Blokker, sommige spullen van action en de houten takkenkrans en glazen stolp van Kwantum.

tadaaaaa

En hier dan het resultaat. Maxime ging met een gerust gevoel slapen. Benieuwd wat ze kregen? Dat zie je onderdag in de VLOG.

 

Zondag

strikjes liefde

new in

Zijn ze niet schatig? De nieuwe strikjes voor Lilou. Ik bestelde ze via Etsy. Zondag deed ik haar de witte aan. Too cute!

make-uppen

En mevrouw moest zich eventjes opmaken bij mama.

DIY

Nicole kwam langs en we besloten de pepernotenkrans te maken die we vorig jaar ook hadden.

in de maak

Dat is zo leuk om te doen? Wie wil er weten hoe je dit doet? Ik kan er best een blogje over schrijven!

flammkuchen

En daarna was het tijd voor een borrel met hapje. Nicole en ik zijn beiden gek op flammkuchen en die maakten we nu zelf. Super simpel. Serieus, in 5 minuten was ie klaar en toen nog een kwartiertje in de oven.

zelf doen

Ons meisje krijgt een eigen willetje. Met de regelmaat probeert ze al zelf het lepeltje te pakken en het in haar mondje te stoppen. Daar is mama niet zo van hoor. Dat knoeien vind ik verschrikkelijk. Ze at trouwens voor het eerst twee vistickjes en zodie vond ze lekkkerrrrrr!

liefste papa

liefste papa

JP was een paar dagen weggeweest en kwam terug met een hele lading zeepjes, bodylotions en douchegel. Hij had haar verrast door het zo op haar bed te leggen. hoe lief! Maxime was helemaal in haar nopjes. “Was dat Sinterklaas mama? Nee lieverd, dat was papa, haha.”

 

Een hele fijne week was het en weer een stuk verder met de voorbereidingen voor het huwelijk. Vonden jullie die voorbereidingen ook zo leuk? Wel veel werk hoor. Dat zie ik nu pas.

 

Tot volgende week!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Baby- & kinderkleding
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!