Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly Snaps #39


4 oktober 2016


weekly snaps fotodagboek MAMA to the max
<

Afgelopen week was natuurlijk even schrikken. Wellicht had je het al meegekregen op instagram, waar ik een foto plaatste van mijn onverwachtse bezoekje aan het ziekenhuis afgelopen donderdag. Ik vertel er vandaag iets meer over. Gelukkig gaat alles goed met ons! De rest van de dagen maar even rustig aan gedaan. Verder had ik woensdag wel nog een super gave afspraak bij Douglas Maastricht. Ik maakte kennis met de brand beauty expert van Clinique en werd goed verwend. Kijk je mee?

 

Maandag

 

weekly snaps #39 fotodagboek blogger dagboek MAMA to the max

Monday morning

Het zonnetje scheen nog volop en ik moest even wachten op de tuinman, dus besloot ik een kopje koffie met een stukje appeltaart te nemen. Met de laptop op schoot genoot ik van deze prachtige herfstochtend.

 

My office

Daarna snel naar kantoor gereden. Ik vind dat lichtbord nog steeds heel cool bij de ingang van mijn kantoor.

 

img_3739

Shooting a video

Ik had de zwangerschapsboxen van thuis meegenomen en maakte ze pas open toen de camera liep. Video volgt snel! Maar ik kan nu al zeggen dat het echt geen dozen zijn met alleen maar folders. In alle drie de dozen zaten echt handige gadgets!

 

Dinsdag

 

img_3784

Herfst in the air

Ook dinsdag was qua weer een cadeautje. Ik kwam aanlopen op kantoor en kon het niet laten deze foto te trekken.

 

img_3748-2

No filter needed

En ik draaide de lens ook nog even om en toen kwam er deze selfie uit. Gewoon geen filter hoeven gebruiken. De herfstzon was de perfecte filter voor deze ochtendselfie.

 

img_4183

30 weken zwanger

Ik ging iets eerder naar huis omdat ik merk dat ik niet meer van 9 tot 5 op een stoel kan zitten. Mijn rug en mijn buik vinden dat gewoon niet meer zo’n goed idee. Ik haalde Maxime bij de gastouder en samen besloten we een foto te maken van mijn 30-weken- zwanger-buik. Maxime wilde ook graag samen met de buik vastgelegd worden en daarom maakten we er een gezellige familyshoot van.

 

img_3815

pannenkoekjes maken

We hadden ineens (lees: vooral ik) enorme zin in pannenkoekjes (ik kan er deze zwangerschap geen genoeg van krijgen!). Maxime vond het ook een goed idee en daarom haastten we ons nog even naar de buurtsuper om alle ingrediënten te halen. En daarna was het kok Mimi die het beslag heel zorgvuldig bereidde.

 

img_3817

jammie

Onder het mom van: ik ben een peuter en wil ALLES zelf doen, mocht ze ook meehelpen bakken. Ik vind het eigenlijk maar doodeng dat ze zo dicht bij het vuur staat, maar ik lette heel erg goed op. Ik zette de koekenpan helemaal achter door en waar je het bord ziet staan, is geen gaspit. Ze kon het niet laten al te proeven van de eerste pannenkoek. We bakten de pannenkoekjes overigens voor de eerste keer in een echte pannenkoekenpan. En dat is echt mijn tip van de week. Schaf zo’n ding aan! Wij kregen deze onlangs met de spaarpunten van de slager en ik weet nog dat ik dacht: “jeetje, weer zo’n apparaat in huis waar je nooit gebruik van maakt.” Maar niets is minder waar, zelfs JP smaakte duidelijk het verschil met de gewone pan en deze speciaal-voor-pannenkoekjes-pan.

 

Woensdag

 

img_3823

happy birthday

De tweede dochter van mijn lieve vriendinnetje Roxanne werd alweer 2 jaar. Ik stuurde haar ’s ochtends onze felicitaties met deze foto erbij die we maakten toen we in april in Spanje waren. Hiep hiep hoera, lieve Elif, nog vele jaartjes gewenst! Ik was op deze foto overigens 6 weken zwanger en wist het zelf nog maar net.

 

img_3860

clinique

Ik was uitgenodigd voor een huidanalyse door een beauty brand expert van Clinique. Ik kreeg een uitgebreide reiniging en vervolgens werd er een prachtige dagmake-up aangebracht. Ik was enorm onder die indruk.

 

img_3885

moooooi

Deze selfie maakte ik na afloop in het volle licht en heb geen filter gebruikt. Echt een perfecte dag make-up. Al mijn roodheid was weggewerkt maar ik was zeker niet te zwaar opgemaakt. Meer hierover komt snel op de blog, want ik wil er nog een heel artikel aan wijden.

 

img_3898

Lunchtime

Na afloop had ik nog even tijd voordat ik Maxime bij de opvang moest halen en besloot ik te gaan lunchen met een vriendin. Check deze heerlijke bruine boterham met tonijnsalade en ansjovis. Jammie dat was lekker. Ben je ooit in Maastricht dan is het kleinste cafe van Nederland, de Moriaan, echt een aanrader!

 

img_3903

Die zijn leukkkk

Op weg naar mijn fiets liep ik even snel de HEMA binnen. Al snel zag ik deze veel te leuke papieren bekertjes staan. Leuk zijn ze hè! Heb ze gelijk meegenomen.

 

img_3904

Confetti day

En dat geldt ook voor deze servetten.

 

Donderdag

 

img_3946

dagboekje bijwerken

Ik werkte mijn zwangerschapsdagboek, dat ik heb gekregen van van Huisje no. 56, bij. Het fijne aan dit dagboek is, dat je geen super lange verhalen hoeft te schrijven. Iedere week worden je 2 vragen gesteld en that’s it. Zo weet je zeker dat je het gaat volhouden, haha;)

 

img_3733

yep, schuldig!

Ik kreeg deze van Lotte (mijn video editor) toen ze even gezellig kwam buurten op kantoor. Ze wist nog van vorig jaar dat ik er zo dol op was en dus kreeg ik nu een hele zak van haar. De lieverd!

 

img_3737

goodiebag

Tijdens de bloggersteamdag kregen alle bloggers van MAMA to the max een goodiebag die ik zelf samengesteld heb. Ik maakte er eentje extra die ik snel ga verloten onder al mijn volgers. De video nam ik dondermiddag op en komt denk ik deze week nog online! Benieuwd wat er allemaal in zit? Hierboven een sneak peak.

 

img_3998

niet zo fijn

En toen ging het even mis…ik was klaar met werken en wilde opstaan achter mijn bureau. Het lukte alleen niet heel goed en ik voelde een enorme pijn aan de onderkant van mijn buik. Ik dacht dat het misschien wel kwam doordat ik te lang in dezelfde houding had gezeten. Ik sloot het kantoor af en liep over de gang naar de auto. Kantoorgenootjes spraken me aan en vroegen of alles goed ging. Ik antwoordde een beetje nonchalant en verzekerde hun dat het wel over zou gaan. Maar één kantoorgenootje zei: “Marjon, ga eens rechtop staan, lukt dat wel”. Ik probeerde rechtop te gaan staan, want ik stond zonder dat ik het wist helemaal krom (naar voren gebogen zeg maar). Het lukte niet…en daar schrok ik zelf ook wel een beetje van. Omdat het al 5 uur was geweest en de huisarts de telefoon had doorgeschakeld naar de huisartesenpost, besloot ik om naar huis te rijden en samen met JP gelijk door te gaan naar het ziekenhuis.

 

img_3988

aan de ctg

Eenmaal daar werd ik gelijk aan de ctg gelegd en moest ik een plasje afgeven, omdat het wel eens een blaasontsteking kon zijn. Ik heb in mijn vorige zwangerschap 6 keer een blaasontsteking gehad dus ik baalde er een beetje van dat het misschoen nu weer zo laat was. Al snel bleek dat de ctg goed was, wat betekende dat er niks mis was met ons meisje. Ook was al uitgesloten dat ik weeën had en de uitslag van de blaasontsteking was negatief. Ze besloten nog even verder te zoeken en een inwendige echo te maken. Ook hier kwam niets speciaals uit. Alles leek voor zover normaal. Ik werd er steeds geruster op dat er niets ernstigs aan de hand was en voelde mezelf steeds kalmer worden.

Uiteindelijk blijkt het of bandenpijn of obstipatie te zijn. Voor het laatste kreeg ik een receptje mee naar huis.

Eenmaal thuis ben ik lekker in bad gegaan en daarna gelijk gaan slapen. De pijn bleef echter aanhouden en hoopte ik op een goed nachtje slaap.

 

Vrijdag

 

img_4073

lego girl

Ik werd wakker ’s ochtends en besloot het rustig aan te doen. Maxime en ik bleven de hele ochtend in de pyjama. Zij speelde wat met de lego en ik las de krant, belde met mijn moeder, appte wat hier en daar, kortom, ik deed het rustig aan. Mijn buik deed gelukkig een stuk minder pijn.

 

img_4077

op de tafel

Op tafel spelen is veel leuker mama. Mag dat?

 

img_4092

met haar vriendinnetje

In de middag gingen we lunchen bij Intratuin Maastricht met een vriendinnetje en haar dochtertje. Daarna liepen we nog even met de meisjes door de winkel.

 

img_4113

love rivièra maison!

Rivièra Maison is echt wel mijn merk. En ohh, wat hebben ze weer een gave najaarscollectie. Ik ben helemaal verliefd op deze vazen!

 

img_4118

Onze aankopen

Dit is wat we uiteindelijk kochten. Vooral dat lichthuisje van hout voor 10 euro vonden Mimi en ik een goede aankoop.

 

img_4188

kabeljauw

In de avond gingen we een hapje eten bij ons om de hoek. Ik had echt zin in kabeljauw. Deze was super lekker met knolselderijpuree en heerlijke groenten.

 

Zaterdag

 

img_4064

Kleien en computeren

Ik besloot om het de rest van de week rustig aan te doen en dus hadden we ook zaterdag een thuisblijfdagje. Ik wilde graag even een uurtje werken en dat ging prima met Mimi naast me die gezellig aan het kleien was.

 

img_3724

Babykleertjes

Daarna gingen we naar boven en sorteerde ik alle babykleding van Maxime. Dat was echt een leuk klusje! Zoveel schattige kleertjes allemaal en zoveel herinenringen die weer naar boven kwamen. Heel veel is nog in perfecte staat en dus hoeft het maar even opnieuw gewassen en gestreken te worden en kan ons tweede wondertje dit zo weer aan.

 

Zondag

 

img_4206

Lazy sunday

Ik lag lekker in het prinsessenbed van Maxime (zoals ze het zelf noemt) terwijl zij mij verwende met allemaal lekkernijen uit haar (fictieve) keukentje. Zo schattig dat ze zei: “eet maar alles op mama, want dan groeit de baby goed door en word ik sneller grote zus.”

 

img_4221

Boodschapjes doen

In de middag deden we nog even boodschappen in de PLUS supermarkt van Maxime haar oom en tante, PLUS van Wijnbergen in Beek. Ze hebben er een hele leuke kinderroute gemaakt door de winkel. Overal hangen bordjes op waar kinderen mee aan de slag kunnen.

 

Dat waren de snaps alweer. Wat vliegen de weken voorbij zeg. Komende week staat volledig in het teken van de babykamer inrichten. Zo spannend en zo leuk om te doen. Ik begin me steeds meer te verheugen op ons tweede meisje. Hoe zou ze eruit zien? Hoe ruikt ze? Hoe voelt ze aan? Ik moet er steeds aan denken nu het zo dichtij begint te komen. Ik realiseer me dat het een tijd is waar ik intens van moet genieten en dat doe ik ook. Ik knuffel Maxime af en toe een keertje extra en ben dankbaar voor de mooie tijd die we 3 jaar lang met z’n drietjes hebben gehad. Ik kan niet wachten haar als grote zus te zien.

 

Liefs,

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Weekly Snaps #39

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!