Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly snaps #3


22 januari 2016


<

Vrijdag

snap1

We hadden een heerlijk relaxte dag. We gingen zoals ieder vrijdagochtend eerst naar de peuterdansles. Maxime vindt het daar nog steeds heel erg leuk. Vandaar ook dat ik een nieuw formulier had ingevuld zodat ze de komende twintig weken ook weer mag gaan. Ze leren er niet zozeer echt goed dansen, maar ze leren te wegen en te luisteren naar de muziek. De dansjuf vertelde ons dat het heel belangrijk is dat kinderen goed leren zichzelf uit te drukken. Dit kun je stimuleren door er muziek bij te gebruiken.

Na de dansles zijn we naar de bakker gegaan en trakteerden we onszelf op een lekker gebakje. Ik kocht een frambozen taartje en een tompoes die Mimi en ik vervolgens thuis heerlijk samen opgesmikkeld hebben. Ik deed de rolluiken een stuk omlaag, zodat het lekker donker werd in de huiskamer. We lagen de hele middag op de bank onder een dekentje en keken Frozen en Brandweerman Sam. JP kwam rond 18 uur thuis en had zin om even ergens een hapje te gaan eten. Dat was eigenlijk wel heel gezellig want zo waren we er toch nog eventjes uit. Maxime wilde zich net als mama nog snel even optutten. Na het eten waren zowel Mimi als ik bekaf. Ik legde haar in bed, nam een heerlijk warme douche en rond 21.30 uur stapte ik ook mijn bedje in.

 

Zaterdag

snap2

Gisteren konden jullie al in mijn artikel lezen waarom wij ervoor kiezen om Maxime nu al op zwemles te zetten. We hadden een afspraak bij een zwemschool in België. Maxime had daar een proefles. Ze vond het in eerste instantie erg spannend maar eenmaal in het water ging het heel goed. Dat was ook de reden om onze keuze door te zetten en te starten met zwemlessen. Ze gaat heus nu nog niet op voor haar A-diploma, maar wij zouden graag zien dat Maxime een aantal veiligheidsbewegingen aanleert, zodat ze zichzelf zou kunnen redden, mocht ze ooit in het water vallen. Na de proefles was ze doodop en sliep ze al in de auto op weg terug naar huis. Na haar middagslaapje gingen we nog een snel een knuffel geven aan onze nichtjes Yasmina en kleine Sophia. Sophia is alweer een maand oud! Wat gaat dat toch snel!

’s Avonds kon Maxime het niet laten de tuin in te rennen toen ze de kleine sneeuwvlokken zag. Ze vond het geweldig om ze te zien vallen in haar handen. Ik heb haar snel een dikke jas en sjaal aangetrokken na deze foto want ik vond het behoorlijk koud. Ze speelde nog even met JP, maar een echte Olaf sneeuwpop maken lukte niet hoor met de kleine hoeveelheid die uit de lucht viel.

 

Zondag

snap3

Ik werd wakker en toen ik uit het raam keek was de tuin half wit. Best een apart gezicht. Normaal als het gesneeuwd heeft is alles wit. Nu niet, het was groen en wit door elkaar, maar wel een mooi uitzicht! We zijn ’s middags gaan kijken naar mijn schoonzusje die meedeed aan een stadsloop. Ze wilde 8 kilometer rennen maar verraste ons allemaal door nog een rondje te lopen waardoor ze uiteindelijk 12 kilometer kon aftikken. Super trots waren we op haar! Maar ook een beetje verkleumd want het was ijskoud, dus snel naar huis gegaan en met wat warme chocomel en wat thee waren we er snel weer bovenop. We bestelden een heerlijke pizza al rond half vijf omdat we honger hadden. Daarna uitgebreid in de douche gegaan met Maxime. Heelijk is dat om samen te douchen. We hebben best wel een ruime inloopdouche waardoor Maxime een beetje kan spelen en ik me fatsoenlijk kan wassen. Daarna waren we lekker rozig en ging Maxime gelijk naar bed en ik keek nog wat tv met een theetje erbij.

 

Maandag

snap4

 

Maxime wilde ’s morgens geen afstand doen van mij ketting. Ze had ‘m al omgedaan en ze smeekbede om hem mee te nemen naar de gastouder. Ik vond de ketting die ik kreeg tijdens de eerste verhaardga van MAMA to the max van Helen haar eigenlijk wel heel goed staan en dus besloot idd at ze ‘m mocht lenen. En trots dat ze was toen we bij de opvang binnenkwamen Iedereen moest haar ketting zien.

Op maandag ben ik altijd wel heel blij dat ik na drie dagen niet-bloggen weer aan de slag kan. Ik heb natuurlijk al mijn mails zien langskomen, net als de reacties op mijn artikelen of social mediaposts. In het weekend probeer ik zo min mogelijk terug te antwoorden dus als het dan eenmaal maandag is wil dat ook gelijk als eerste doen. Ik begon de dag met een heerlijke chai latte en blogde de hele ochtend. Na mijn lunch liep ik even de stad in omdat ik nog wat boodschapjes moest doen. Wat ik echt een raar gezicht vond is dat Hema al alle spullen voor de Pasen had uitgestald…OMG! Is dat niet wat vroeg?

 

Dinsdag

snap5

Dinsdag was de dag dat we de afscheidslunch hadden van mijn stagiaire Rachelle. Tien weken lang heeft ze enorm haar best gedaan. Ze paste gelijk goed in het team en ze had plezier in haar werk. We aten samen een heerlijke salade met quinoa, tomaatjes, gerookte zalm en pijnboompitjes. Als toetje had Rachelle een heerlijke chocoladetaart gehaald bij de Bijenkorf. Ohhh dat was smullen! Wie kent die ronde, gladde chocolade mousse taart van De Bijenkorf? Ik kende ‘m nog niet maar vrees dat ik deze nu vaker ga halen;)

 

Woensdag

snap6

Woensdagochtend mijn wekelijkse taken volbracht. Maxime naar de gastouder gebracht en vervolgens gaan sporten, naar de kapper gegaan om mijn haren te laten wassen en föhnen, verse broodjes gehaald bij de bakker en om 12 uur Maxime weer opgehaald. Ik wil even een kleine disclaimer plaatsen bij mijn wekelijkse bezoekje aan de kapper… Ik snap dat je dit kunt zien als decadent of te overdreven, maar ik geef graag mijn geld uit aan dit wekelijkse bezoek. Ik vind niet echt dat ik er verantwoording voor moet afleggen, maar ik wil jullie wel graag laten weten waarom ik het zo fijn vind. Ik heb heel dik en lang haar dat ik zelf moeilijk gewassen en vervolgens in model krijg. Omdat het me heel veel tijd kost waneer ik het zelf doe, heb ik besloten dit bij de kapper te laten doen. Ik heb ervoor gekozen op andere dingen te bezuinigen en wel een bedrag iedere maand te betalen aan de kapper. Iedereen heeft waarschijnlijk wel zijn guilty pleauses en dit is er eentje van mij;)

’s Avonds gingen JP en ik uiteten met vrienden. We bestelden bij het aperitief oesters en daar ben ik echt dol op! Maxime bleef thuis en de oppas stuurde deze foto door. Ze smulde van de chocolade vla van Campina.

Donderdag

snap7

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje op kantoor. Samen met Kim paste ik nog wat elementen aan op de homepage. Ben je ze al tegengekomen;)? Ook schreef ik al een stuk van deze weekly snaps. Ik kreeg ondertussen deze foto van JP dopr. Hij was aan het wandelen met Juulke en kijk eens waar die stond,…op de bevroren vijver met daaronder een fiets haha. Wat een gek gezicht!

Ik maakte nog even een selfie met mijn nieuwe muts. Ik ben er super blij mee want ik had steeds op de fiets een super koud voorhoofd. Ik was al een tijdje op zoek naar een heerlijke dikke muts en ik vond deze van Barts bij De Bijenkorf. Hij was in de aanbieding van 40 voor 20 euro…koopje dus vind ik!

 

Bedankt voor het lezen! Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

 

 

Liefs,

 

 

handtekening_blogs

Kerstwinkel 2017
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
Weekly snaps #3

  1. Die paasspulletjes! Wat vroeg he? Ik zag idd bij ons in de super ook al paaseitjes liggen vorige week.. En heerlijk toch je haar elke week laten doen bij de kapper? Lijkt me ook wel een beetje een geniet momentje! Jij ook een fijn weekend!

    • Precies dat is het ook, een genietmomentje! Even een uurtje helemaal niks haha, heerlijk! Ik heb zojuist wel al een zak paaseitjes gekocht, gewoon omdat ik dol ben op chocolade hihi. Jammie! Fijn weekend XxM

  2. Ik ga ook wekelijks naar de kapper, hoor en voel me daar helemaal niet schuldig om! Als mijn haren netjes in de plooi liggen, voel ik me steeds een stuk ‘frisser’ en dan straal je vanzelf nog meer vind ik. Gewoon doen waar je je goed bij voelt zou ik zeggen! Lieve groet, V.

    • Ohh jij ook! Heerlijk hè! Ik voel me altijd een ander mensen als ik daar naar buiten loop… Als je haren maar goed zitten, toch? fijn weekend XxM

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!