Lees nu: Mix, match en win een super leuk kledingsetje!

Weekly Snaps #26


28 juni 2016


<

Daar zijn ze dan…eindelijk weer een nieuwe editie van de Weekly Snaps voor jullie online. Ik had het de afgelopen weken een beetje gehad met het oude design. Ik kreeg ook vaker (super lief overigens) positieve kritiek dat de foto’s te klein waren en ze daardoor niet goed zichtbaar waren. Ik baalde er natuurlijk van en ben op zoek gegaan naar een nieuw design. En tadaaaaa…. dit is het geworden. Ik hoop dat de Snaps nu wel beter te zien zijn. Is natuurlijk zonde wanneer je de foto helemaal niet goed kunt bekijken! Laten jullie me snel weten of ze nu wel goed zijn? Hier komen ze!

 

Weekly Snaps #26

Maandag

20

 

Nog maar eventjes en we weten of ons tweede wondertje een jongetje of een meisje is. Ik leef er helemaal naartoe! Om het bekend te maken hebben we bedacht om een taart te laten maken. Zodra we de taart aansnijden weten we wat het wordt. De vulling aan de binnenkant gaat namelijk het geslacht onthullen. Mijn vriendinnetje Jony gaat de taart maken en zocht op Pinterest naar mooie taarten die ze kan namaken. Deze hierboven vind ik heel mooi. Vooral de pasteltintjes zijn helemaal mijn smaak.

 

17

Ook zocht ik op internet naar activiteiten die we allemaal kunnen gaan ondernemen in Marokko. Deze foto hierboven is van ons resort in Agadir. Zo’n zin in om voor de laatste keer met z’n drietjes op vakantie te gaan.

Dinsdag2

De Almost Mommy Cards kreeg ik van Bonjour to you. En afgelopen dinsdag mocht ik er weer eentje uit de collectie gebruiken. Ik voelde namelijk voor de eerste keer een plopje/schopje. Terwijl ik achter mijn computer zat op kantoor voelde ik het ineens heel goed borrelen. Ik herkende het gevoel meteen nog van de eerste zwangerschap. Omdat ik er een beetje emotioneel van werd hield ik het moment voor mezelf en vertelde ik het niet gelijk aan iedereen die aanwezig was. Ik genoot in mezelf!

21

Hier een dagje na het mooie moment.

15

In de avond hadden we geen zin om te koken en besloten we een klein hapje te eten in de stad. Ik merk dat ik geen grote porties meer op krijg en ben daarom meer van het borrelen (zonder alcohol haha) en een lekker voorgerechtje. Als uitzondering was het een keertje droog in ons kikkerlandje en konden we buiten zitten.

Woensdag

19

Woensdagochtend was wel even een dingetje. Ik vulde voor de laatste keer mijn ochtendurine in de witte beker. Ik deed 10 weken mee aan Moeders voor Moeders, waar ik volgende week een uitgebreide blog over schrijf. NA 16 weken maak je als zwangere vrouw geen HCG hormoon meer aan en daarom stopt dan ook de opvang van urine. De eerste dagen erna moest ik echt even wennen als ik naar de wc ging…ik kon gewoon normaal plassen, dat voelde gek!

 

7

In de middag hadden we weer een afspraak bij Esther Hameleers Fotografie. Om de 4 weken laat ik buikfoto’s maken. Dit was alweer de derde buikfoto omdat ik 16 weken zwanger ben. Esther stuurde me ‘s avonds deze foto al door als preview. Heel blij mee!

14

In de namiddag fietsten Maxime en ik nog even naar de binnenstad omdat we hadden afgesproken met vriendinnetje Anique (van Happily ever after deco) en haar dochtertje. Maxime en zij schelen maar 4 dagen. Zo leuk om te zien hoe ze allebei zo hetzelfde waren en toch allebei ook weer heel verschillend. Een ijsje eten vonden ze allebei een heel goed idee.

Donderdag

16

Wowwie, wat was donderdag voor een prachtig dag. Alhoewel….ik plaatste deze al heel vroeg op instagram en ik kreeg van veel volgers te horen dat het in het Noorden van het land flink tekeer ging met zelfs hagel en zwaar onweer. Ik snapte er niks van, want bij ons in Maastricht was het 31 graden met een strak blauwe lucht. Ik besloot ervan te profiteren en een dagje vrij te plannen. Belde allereerst de opvang van Maxime om te vertellen dat Maxime niet zou komen, omdat we lekker gingen zwemmen. “Gelijk hadden we”, zei Maxime haar lieve gastouder. Ik werkte eerst nog even op de laptop, terwijl Maxime wat in de tuin speelde en vervolgens deden we onze zwemkleding aan om zo snel mogelijk naar het zwembad te fietsen.

18

Nog even een kleine stop bij onze favoriete groenteboer. Ik kocht wat aardbeitjes en frambozen en toen ik deze twee heerlijke fruitdrankjes zag, wilden we daar ook wel een flesje van hebben. Eigenlijk zo simpel om zelf te maken en het ziet er ook nog eens zo leuk uit.

9

En toen waren we eindelijk daar. Maxime hield het niet meer. Ze wilde zo graag het water in.

11

Na een eerste duik moesten we even uitrusten aan de kant. Deze band met zwembandjes is overigens grote favoriet bij ons. Maxime is hierdoor super veilig in het water en dat geeft me net een beter gevoel dan alleen zwembandjes.

12

En nog een poosje later was het tijd voor een ijsje. Het badpakje is van Polarn O Pyret.

13

Jeetje wat was het warm….ik besloot zelf ook een duik (niet letterlijk) te nemen. Nog even een fotootje en daarna koelde ik heerlijk af.

 

Vrijdag

10

Wat een verschil met de dag ervoor! Het was bewolkt en daardoor een grijze vrijdag. Terwijl Maxime zich uitleefde bij het peuterdansen, kocht ik boterbroodjes bij de bakker. Omdat de bakkersvrouw 10 jaar de zaak voerde werden er veeeeel te lekkere chocolade soesje uitgedeeld. Met een gratis kopje koffie erbij smulde ik ervan…oohhh hemels gewoon!

4

En in de avond kwam er toch nog een klein zonnetje tevoorschijn. Op vrijdag eten we vaak een hapje buiten de deur, omdat we dan gezellig het weekend in willen luiden. Maxime en ik gingen voor de vettigere hap. Hamburger/frikandel met frietjes. Ow en een hele berg sla zoals je kunt zien, dus toch gezond, niet 😉

 

6

En als afsluiting een ijsje van de beste ijszaak van Maastricht: Gelateria Luna Rosso. Het zelfgemaakte ijs daar is goddelijk. Ik koos dit keer voor stracciatella (lang-leve-de-woordcorrectie).

Zaterdag

5

Al vroeg in de ochtend werd ik gebeld door de chauffeur van Het Steigerhoutuis, Hij zou er binnen een half uurtje zijn. Ik bracht Maxime even naar oma en sprintte naar kantoor. Eindelijk zou ik mijn nieuwe bureau ontmoeten. Ik heb er een kleine maand op gewacht omdat het maatwerk is en was zoooo nieuwsgierig. En toen ging de laadklep open…daar stond mijn mooie tafel dan. Ik was meteen verliefd.

1

Toen nog even twee sterke mannen lief aangekeken die de tafel voor me naar boven konden schouwen en tadaaaa zie hier het eindresultaat. Ik ben er zo blij mee. Echt een MAMA to the max/ Marjon kantoor. De tafel vind je overigens hier en is in verschillende maten te verkrijgen.

Zondag

3

In de ochtend nam ik even de tijd om in mijn zwangerschapsdagboekje te schrijven. Dit boekje kreeg ik van Huisje no. 56. Zondag was ik alweer 17 weken zwanger en wilde daarom alles van week 16 goed documenteren. Hoe het gaat met zijn zwangerschap kon je gisteren lezen in mijn laatste zwangerschapsupdate.

weekly snaps dagboek MAMA to the max

In de middag wipten we even binnen bij de zondagse Supermarket in Maastricht. Voornamelijk omdat ons vriendinnetje Marielle van de superleuke webshop Cherry and Cake er stond met haar spulletjes. Neem vooral eens een kijkje in haar webshop, maar pas op want je wordt er ontzettend hebberig van. Ik kan het gewoon niet helpen, maar er blijft altijd wel iets aan mijn handen kleven.

2

En toen spotte Maxime deze veel te gave draaimolen. “Mama, mama, daar wil ik op.” Iemand zo’n ding al eens gezien? Zo leuk gewoon, want deze meneer kreeg de draaimolen in beweging door te fietsen. Als bonusronde trapte hij achteruit en ging de draaimolen ook de andere kant op. Maxime vond het geweldig!

Dat was ons laatste (volle) weekje in juni alweer. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje baal van het slechte weer. Het kwakkelt hier in Maastricht echt enorm. Het ene moment is er volop zon, maar nog geen tien minuten later vliegen de hagelstenen je om de oren. Voor mij mag het zonnetje wel eens een paar weken non-stop branden. 

Tot volgende week!

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

 

 

Baby- & kinderkleding
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!