Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly Snaps #21


24 mei 2016


A

Afgelopen week stond helemaal in het teken van mijn zwangerschap. Precies een week geleden maakte ik bekend dat ik opnieuw zwanger ben. Ik ontving zoooooveeeeel lieve reacties van iedereen. Dat was echt een heel leuk moment! Ik was ook erg verheugd om het nu iedereen te kunnen vertellen. We zijn er zo blij mee en wilden het al wekenlang   van de daken schreeuwen. Na de eerste echo hadden we er alle vertrouwen in dat het goed zat en besloten we het ook kenbaar te maken. Onze familie en goede vrienden wisten het al een tijdje maar nu dat iedereen het weet is het extra genieten.

Ik voel me nog steeds niet helemaal top. De misselijkheid is vrijwel weg, maar ik ben wel erg moe. Ik heb vaak niet de puf (zeg je dat zo, haha) om foto’s te maken en vandaar dat de weekly snaps niet heel veel foto’s bevatten deze week. Excuses daarvoor! Ik hoop dat ik me snel weer wat energieker voel en weer van alle mooie momenten die we meemaken Snapjes kan maken.

Weekly Snaps #21

Maandag

weekly snaps #21 MAMA to the maxSinds de afgelopen weken is mijn bedje mijn grootste vriend. Heerlijk liggen in bed en tv kijken, even de oogjes dichtdoen of soms gewoon een paar uur lang in slaap vallen, het hoort er allemaal bij. Gelukkig was Maxime met mijn schoonmoeder mee op pad, waren alle blogs voor de komende vijf dagen al geschreven en genoot ik hier van een heerlijke rustige Pinksterochtend in bed.

maandag-2

In de middag trok ik mijn sportschoenen aan en heb ik een stevige wandeling van 45 minuten gemaakt met onze hond Juulke. Daardoor raakte mijn dag toch weer wat meer in balans en kreeg ik mij energie voor een groot deel terug, want van in bed liggen word je alleen maar nog duffer heb ik het idee, alhoewel ik vaak geen andere keuze heb omdat mijn ogen gewoon dichtvallen.

maandag-4

Voordat we ergens een hapje gingen eten (het was Tweede Pinksterdag), gingen we samen met mijn schoonzusje en -broertje naar de kermis. Maxime vond het ge-wel-dig! Maar ook wij hadden lol bij de kamelenraces, haha. Op een gegeven moment zaten we met z’n vijven allemaal op zo’n stoel, ballen te gooien. Maxime schaterde van het lachen als weer een kameel had gewonnen. Zien jullie overigens mijn wallen? Jeetje ik zie het nu pas, maar tja, het is niet anders…hoort er bij zeggen ze;)

maandag-3

In het restaurant kreeg ik een erg lekkere alcoholvrije cocktail geserveerd. Dat was wel even een cadeautje. Ik proefde helemaal geen verschil met een alcoholvariant! Ik geloof dat ik er wel 3 van op heb.

Dinsdag

Dinsdag-1

Wat een spannende dag was het. De blog met onze zwangerschapsaankondiging kwam al in de ochtend online en ook op instagram plaatste ik deze foto. Ik was zo overdonderd door alle lieve reacties van iedereen. De hele dag bleven de berichtjes van alle kanten binnenstromen en dat was erg leuk om mee te maken. Dankjewel nog aan iedereen die ons gefeliciteerd heeft!

Dinsdag-2

Ik heb er nog een vriendje bij: meneer Cola. Ik kreeg deze tip tegen de misselijkheid van onze hulp in huis en sindsdien is de misselijkheid veel beter te verdragen. Iedere keer als ik me niet goed voel drink ik twee slokjes cola en kan ik er weer tegen. Hier nam ik het blikje zelfs mee in bad. I-d-e-aa-l! Gelukkig gaat het iedere dag wat beter met mijn misselijkheid en heb ik de cola bijna niet meer nodig. Gelukkig maar, want ik vind het helmaal niet zo lekker. Ik heb in 32 jaar geloof ik nog nooit een heel blikje cola gedronken, haha.

dinsdag3

’s Avonds stond dit witte goud op tafel. Jammie! Die smaakten gelukkig heel goed. Mijn schoonmoeder maakt ze echt nog lekkerder klaar dan in een restaurant!

Woensdag

woensdag-1

Ik had Maxime beloofd om in de middag nog een keertje naar de kermis te gaan. Na vier keer in de draaimolen te zijn geweest, eendjes gevist te hebben en op de trampoline te hebben gesprongen was het tijd voor een ijsje en voor mama een Luikse wafel. Dat was smullen!

woensdag-2

Ok, nog één keer op de fiets en toen snel naar huis want de lucht werd helemaal grijs. Uiteindelijk hebben we het net niet gered en begon het onderweg te regenen. Gelukkig wonen we niet zo ver van de kermis af en waren we maar een beetje nat geregend.

woensdag-3

Donderdag

donderdag-1

Ik moest op een nuchtere maag bloed gaan laten prikken in het ziekenhuis. Dit moest ik doen voor de 12-weken echo die we morgen hebben (spannenddddd). Ik vond het super eng om naar het ziekenhuis te gaan meteen toen ik wakker werd op een nuchtere maag. Normaal als ik wakker word moet ik meteen iets lichts eten, omdat ik anders heel misselijk word.

donderdag-3

Gelukkig ging het wonder boven wonder redelijk goed en waren ze bij de bloedafname in het Academisch Ziekenhuis Maastricht super behulpzaam. Ik meldde gelijk dat ik zwanger was en daardoor misselijk en een beetje duizelig, omdat ik nog niet had gegeten. Ik kreeg gelijk voorrang en was ik binnen twee minuten aan de beurt. Super patiëntvriendelijk dus en dat mag ook wel eens gezegd worden;)

donderdag-2

Gelijk na het bloedprikken at ik de beschuitjes op die ik thuis had gemaakt en meegenomen. Ze zien er misschien niet zo heel smakelijk uit, maar ohhh die smaakten verrukkelijk en ik voelde me langzamerhand weer een beetje normaal worden. Opgelucht dat het gebeurd was (want ik had er echt een week al tegenop gekeken) liep ik om 07.50 uur weer naar buiten en kon de dag beginnen.

donderdag-4

Omdat het afgelopen vrijdag de Dag van de Stagiaire was gingen we donderdag al (omdat op vrijdag niet iedereen werkt) samen lunchen. Ik kan niet veel in 1x eten dus ik besloot om voor een pompoensoepje te gaan, jammie!  Wie heeft er ook iets gedaan voor de stagiaires dit jaar?

Vrijdag

vrijdag1

Ik zette mijn eerste zwangerschapsupdate online en vertelde over de eerste tien weken zwangerschap. Deze bestaat natuurlijk uit heel veel vreugde en dankbaarheid maar ook uit allerlei zwangerschapskwaaltjes. Gelukkig ontving ik super veel lieve reacties en tips van jullie en daar doe ik zeker mijn voordeel mee! De eerste buikfoto’s zijn een feit, haha. Zie je al een klein bobbeltje? Ik ben er al zo trots op en kan niet wachten dat ie flink begint te groeien.

vrijdag-2

Ik verraste iedereen ook op instagram met de preview van onze fotoshoot die we onlangs hadden met Esther Hameleers. Atelier de Rozijntjes maakte deze onwijs gave schommel. We hingen deze op in een boom, ik gaf Maxime een duwtje en tadaaaa zie hier het resultaat. In de loop van de week komen alle foto’s van de shoot online, dus stay tuned.

vrijdag3

Wat doe je op vrijdagavond? Juist, een borreltje drinken. Ik ben nog een beetje aan het experimenteren met de alcoholvrije drankjes, maar dit pilsje van Bavaria smaakte erg goed. Ik plaatste deze foto ook op instagram en er ontstond een kleine discussie omdat er vaak opstaat dat er 0,0% alcohol in zit en er dan toch wel een heel klein percentage inzit. Ik ken deze verhalen en daarom lette ik extra op bij dit drankje. Hier zit echt 0,0% in.

Zaterdag

zaterdag-1

Ohhh wat een prachtige dag was het. Hier in het Zuiden was het boven de 25 graden. Wat doet een mens die zo’n toch goed he. Ik genoot echt van het weer. We liepen de stad in met mijn schoonouders en pikten een terrasje op het drukke Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht. Natuurlijk mocht onze kleine meid een ijsje eten.

zaterdag-2

Zondag

zondag-1

Jeetje, hoe mooi het zaterdag was, zo slecht was het zondag! Het is hier werkelijk geen één minuut droog geweest. We zaten de hele dag in de huiskamer te wachten op een droog moment zodat we er even op uit konden. Op een gegeven moment had Maxime er genoeg van. Ze nam haar paraplu en wilde persé even door de tuin rennen. Niks leuker natuurlijk om dan de paraplu niet meer boven je hoofd te houden. Ze lag helemaal in een deuk en kwam uiteindelijk helemaal verregend weer binnen.

zondag-2

Daarna droge kleren aangedaan, theetje gedronken en toch maar gekozen voor een gezellige binnenactiviteit, want anders zou de dag om zijn en hadden we nog niks gedaan. Ik had gelukkig nog alle ingrediënten in huis om koekjes te bakken. Sinds Maxime cupcakes heeft gebakken, maakt ze me gek om te bakken. Ik vind het zelf ook stiekem wel heel leuk, ook omdat het huis dan zo lekker ruikt. Inmiddels hebben we al een heel ritueeltje. De bakkersmuts en het short moeten om en Maxime mag de mixer uit de la halen.

zondag3

De koekjes waren super goed gelukt en toen mijn moeder nog even langskwam hielden we een kleine tea-party met als hoogtepunt de koekjes van Mimi.

Een echte kneuterige zondag die precies paste bij het weer.

En daarmee sloten we de week alweer af want ik was al vrij vroeg helemaal tutti kaputti en denk dat ik uiteindelijk al zo rond 19.30 uur in bed lag. Gelukkig heeft JP voor de rest voor Maxime gezorgd en hoefde ik me nergens druk om te maken.

Dankjewel weer voor het lezen!

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Weekly Snaps #21

  1. Wat een gezellige week! Asperges! Yum
    Yum heerlijk zeg. Dat bloedprikken op een nuchtere maag vind ik ook altijd zo vervelend toen ik zwanger was.
    Geniet ervan en hopelijk voel je je snel niet meer zo misselijk!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!