Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

WEEKLY SNAPS #19: Lilou 5 maanden en naar de Belgsiche kust


9 mei 2017


WEEKLY SNAPS #19 WEKELIJKSE DAGBOEK MAMA to the max
W

We hebben een heerlijk weekje achter de rug. Maandag en dinsdag werkte ik stevig door op kantoor, want we gingen woensdag drie dagen naar de Belgische kust. We verbleven in het super kindvriendelijke dorpje De Panne, waar we vaker komen. Nu waren we uitgenodigd door Hotel Donny om er twee nachten te verblijven. We sliepen in een familiekamer, wat een luxe! Ik wil nooit meer anders! Maxime had de tijd van haar leven in Plopsaland. Zaterdag was het erg mooi weer in Maastricht en genoten we van het weer én deden Maxime en ik voor het eerst aan “twinnig”. We kochten precies dezelfde schoenen. Zo leuk! Zondag bereikten we een grote mijlpaal want ons kleine meisje kon ineens zitten. SNAP je gezellig mee?

 

Maandag

weekly snaps #19 - MAMA to the max

Mondaymorning

Ik begin de maandagochtend altijd even met het maken van een planning voor de week. Ik  dronk mijn kop koffie in mijn grote plofstoel en keek op mijn telefoon wat er allemaal gedaan moest worden.

 

puckababy inbakeren ten collectie swaddles weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

nieuwe collectie

Werden wij even verwend. Ik ontving deze twee prachtige swaddles uit de nieuwe TEN collectie van Puckababy. Wat een beauty’s, hè! En pssst…ben jij al lid van de Puckaclub? Zo ja, dan krijg je tot en met morgen deze swaddles (t.w.v. 40 euro) cadeau bij een besteding vanaf 75 euro in de webshop. Ben je ook zo’n fan van Puckababy, maar nog geen lid van de Puckaclub, dan kun je je hier lid maken.

 

weekly snaps #19 - MAMA to the max

Keep calm

Na een dagje goed doorgewerkt te hebben was het een verrassing dat we gingen Grieken ’s avonds. We hadden er allemaal zin in en dus WHY NOT?

 

weekly snaps #19 - MAMA to the max

smakelijk

Het eten was net zo lekker als dat het hier uitzag. Het leuke aan deze Griek is dat het een tapas-formule is. Je bestelt dus allemaal kleine gerechtjes en daar houd ik zo van; lekker van alles een kleine beetje pikken.

 

Dinsdag

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

onderhoud

Mijn nageltjes waren weer toe aan een nieuwe lakbeurt. Die krijg ik eens in de twee weken. Omdat het weer nog niet echt mee zit, koos ik wederom voor een warme kleur. Dit keer was het bordeaux rood.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

grote beurt

En ik had deze keer de grote beurt want ook de teennagels moesten gedaan worden. Op mijn tenen neem ik altijd de kleur rood of roze. Ditmaal was het net zoals mijn handen, bordeaux rood.

 

Woensdag

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

5 maanden

Ons kleine meisje bereikte de leeftijd van 5 maanden. Ik kan het gewoon niet geloven dat de tijd zo snel gaat. Het vliegt echt voorbij. Maar wat genieten we van dit lachebekje. Had je de blog al gelezen over haar ontwikkeling (klik)?

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

invited

Woensdagmiddag begon onze reis naar De Panne. We waren uitgenodigd door Hotel Donny om bij hun te logeren in een familiekamer. Dat vonden we wel interessant, want zo’n kamer hebben we nog nooit gehad.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

familyroom

Arrived!

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

eerste keer

En wat was dat? “Kijk mama, een tweelingbed.” Maxime was door het dolle heen. Ik vond het eigenlijk best eng om haar boven te laten slapen, maar ze wilde het zo graag dat we het toegelaten hebben. Ze vond het ge-wel-dig!

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

sisterlove

De meisjes hebben nu al veel lol samen. Heerlijk om ze zo samen te zien. Maxime houdt Lilou echt bezig en je ziet dat Lilou ook echt gesteld is op haar zus.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

@ the beach

Nadat we gesetteld waren en met ons vieren gerelaxed hadden op de hotelkamer zijn we de zeedijk opgelopen. Het waaide best hard, maar het zonnetje kwam door en dat was zalig.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

prachtig uitzicht

We liepen even bij mijn schoonouders binnen die een appartement hebben midden op de zeedijk. dat uitzicht is echt onbetaalbaar, zo mooi. Dit appartement kun je overigens ook huren voor een week? Kijk voor meer info eens hier.

 

slurp slurp

Daarna gingen we eten in La Coupole, ons vertrouwde adres in De Panne, een uitstekend visrestaurant. Ik ging voor de oesters vooraf.

 

Donderdag

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

healthy breakfast

Ik houd van hotelontbijtjes waar ze de keuze hebben tussen lekker ongezond en lekker gezond, hihi. Ik neem dan van beiden iets waardoor ik me niet heel schuldig voel. Herkenbaar?

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

hotelontbijtje (L)

Check de speculoos kuipjes hier helemaal links. Ohhh zo lekker!

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

excited

En toen was het tijd voor Plopsaland. Er was iemand heeeeel blij.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

dat snoetje

Ze was nerveus en opgewonden tegelijk. Ze kon niet wachten om naar binnen te gaan.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

met papa

Als eerste wilde ze naar Maya-land. Dat is een indoor gedeelte wat vooral heel leuk is voor peuters en kleuters. Samen met papa in de attractie. Zo leuk om haar te zien groeien. Dit was voor Maxime al de 7e keer dat ze in Plopsa was en voor het eerst durfde ze in alle attracties zonder te huilen vooraf.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

lieffff

Ineens kwam ze naar me toe…”dankjewel mama dat we naar Plopsa zijn gegaan.” Wat lief, zo helemaal uit d’r eigen.

Koop hier extra voordelig uw tickets voor Plopsaland

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

cutie

Wat wordt ze groot! Kijk die lange benen, die heeft ze niet van mij;)

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

bofkonten

We waren echte bofkonten want het park was bijna voor ons alleen. Er waren weinig bezoekers en daardoor hoefden we nergens lang te wachten. Sterker nog, we konden overal meteen door, echt chill, want dat maak je niet vaak mee.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

draaien maar

Niks voor mij deze attractie, daar word ik echt kotsmisselijk van. Maxime haar oma niet hoor! Ze zijn zelfs twee keer achter elkaar geweest;).

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

avontuur

“Even kijken waar we naartoe moeten.”

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

allemaal nat

En toen waren we alle drie kletsnat. Je kent het wel, zo’n boot die met een rotvaart omlaag glijdt en dan in het water terecht komt. Daar ging mijn make-up.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

@ the swimmingpool

Na Plopsa wilden we nog even een duik nemen in het mooie zwembad van het hotel. Maxime en JP vermaakten zich prima in het water terwijl ik Lilou op de arm had.

 

Vrijdag

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

healthy breakfast #2

Do I need to say more? Zo lekker was het!

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

vitamientjes

En JP perste voor ons allemaal nog even wat verse sinaasappels. Hadden we onze vitamientjes ook weer binnen voor die dag.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

back home

In de namiddag reden we naar huis en hadden we een paar heerlijke dagen achter de rug.

 

Zaterdag

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

sunny day

Ik was al vroeg met de meisjes op pad. Het zonnetje scheen volop en we wilden er gezellig op uit.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

love pancakes

We lunchten samen met onze nichtjes en dat kon zelfs buiten in de zon.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

mijn grote hulp

Terwijl ik mijn pannenkoeken rustig kon opeten, gaf Maxime haar zusje de fles. Wat een goede hulp! En wat vind ik dat weer mooi om te zien hoe Maxime haar rol als grote zus zo goed op zich neemt. Echt trots ben ik op mijn grote meid.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

twinning

Na de lunch werd het gevaarlijk;) We liepen nog “even” binnen bij mijn favoriete kinderschoenenwinkel in Maastricht: Pied D’oro. Ik kon het niet laten voor Maxime en mezelf dezelfde schoenen te kopen. Het zijn echte MAMA to the max schoenen, hihi. Voor het eerst doen wij ook aan “twinning”. Hip hoor!

 

Zondag

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

voor de 1e keer

En toen gebeurde het….ik had samen gedoucht met de meisjes en Lilou helemaal verzorgd en aangekleed. Ik zette haar rechtop en wilde nog even d’r haartjes kammen. Tot mijn verbazing voelde ik dat ze geen steun meer nodig had van mijn handen en dus liet ik los. En ja hoor, ze bleef gewoon zitten. Ik was helemaal door het dolle heen en het leek wel alsof ze er zelf ook heel trots op was. Ze keek zo van ‘kijk mij eens’. Echt een leuke mijlpaal! Ze zit nog niet stevig hoor en zou haar niet alleen laten, maar het was wel leuk om haar eventjes zo te zien.

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

zo trots!

Ons poppetje, zo leuk!

 

weekly snaps #19 wekelijks dagboek - MAMA to the max

kast in de maak

Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat van deze kast. Deze kast krijgt namelijk door Pascalle van Happy Kidz Arts een totale make-over. Ik mag zelf de kleur bepalen en ik denk dat ik voor heeeeeel lichtroze ga. Doen??

 

Dat waren de SNAPS weer van afgelopen week. De meivakantie is voorbij en gisteren is het normale ritme (gelukkig) weer teruggekomen. Maxime kon zondagavond al niet meer wachten weer naar school te gaan en dat is een goed teken. 

 

Tot volgende week!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
WEEKLY SNAPS #19: Lilou 5 maanden en naar de Belgsiche kust

  1. Pingback: WHAT WE WEAR: neon voor Maxime ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!