Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly Snaps #13


5 april 2016


<

De Weekly Snaps van afgelopen week staan helemaal in het teken van verjaardagen. We genoten op Tweede Paasdag nog helemaal na van het verjaardagsfeestje voor familie en vrienden en we maakten ons op voor haar echte verjaardag afgelopen donderdag. Ik bestelde een Frozentaart en daar was Mimi helemaal weg van! Als klap op de vuurpijl waren we zaterdag uitgenodigd bij het verjaardagsfeestje van de dochter van een goede vriendin. Daar kwamen Elsa en Anna ineens binnen. Wat een feest! Lees je gezellig mee?

 

Maandag

maandag_croissantjes

Wij begonnen Tweede Paasdag heel relaxed. We moesten natuurlijk allemaal even bijkomen van het verjaardagsfeestje. Ik bakte verse croissants in de oven. Ik vind ze niet alleen lekker, maar het ruikt dan gelijk zo heerlijk in huis.

 

maandag_taart

 

Er was nog een klein beetje taart over van ’t roze Bekkerieke en daar smulden we ’s middags nog enorm van. Ik denk dat ik nog nooit zo’n lekkere taart gegeten heb. De taart was luchtig en daardoor niet zwaar. De verse framboosjes die erin verwerkt waren maakten het lekker zoet.

maandag_shoppen

 

In de namiddag gingen we een kijkje nemen in de nieuwe supermarkt van mijn schoonzusje en -broertje. Ze hebben een Plus supermarkt overgenomen en dat is best wel bijzonder op zo’n jonge leeftijd. Het is echt een hele mooie winkel en we wilden ze even alle succes van de wereld gaan wensen. Maxime vond het kleine winkelwagentje helemaal te gek. “Mag ik die mee naar huis nemen, mama.”

 

Dinsdag 

dinsdag_naardegastouders

Ik bracht ’s ochtends allereerst deze lieve meid naar de gastouders. Ze heeft er twee. Moeder en dochter runnen samen de kinderopvang. Erg speciaal en twee schatten van mensen. Wat boffen we maar.

dinsdag_maximeshop

Nadat we haar weer opgehaald hadden speelden we samen in en met haar winkeltje. Wat is dit het beste cadeau ever zeg! Een degelijk houten winkeltje met ook allemaal levensmiddelen van hout. Ze kan zich er een hele poos mee amuseren.

Woensdag

woensdag_klokkijken

 

Maxime kreeg voor het eerst een horloge. Een Flik Flak horloge om precies te zijn. Die heb ik vroeger ook gehad, zo leuk! Ze was er helemaal van onder de indruk. Als ik aan haar vraag hoe laat het is antwoord ze standaard: “zes, zeven uur.” Ik vind het al goed dat ze ‘uur’ zegt en niet euro bijvoorbeeld. Ben eens benieuwd wanneer ze echt klok kan gaan lezen.

woensdag_visjes

Aan dit spelletje zijn we momenteel allemaal verslaafd. JP, mijn schoonvader, mijn schoonzusje, ik….we willen het allemaal spelen met Maxime. De visjes zwemmen over de plaat en je moet ze proberen te vangen. Een educatief spel voor Mimi, want ze moet zich goed concentreren en haar fijne moteriek traint ze hier enorm mee. Aanrader dus!

Donderdag

donderdag_frozentaart

Vandaag was Maxime echt jarig. Drie jaar alweer….onze grote meid. Ik had een Frozen taart laten maken bij een vriendinnetje die heel goed taarten kan bakken. Kijk maar eens op haar Facebook dan zie alle de mooie creaties. De taart was ’s ochtends klaar en die haalden we even op. Mimi was er helemaal van onder de indruk. En trots dat ze was toen we ermee aankwamen bij de opvang.

donderdag_hoeraaa

 

Er werd voor haar gezongen en ze mocht een cadeautje uitpakken.

donderdag_vriendinnetjes

Zo leuk om een keertje te blijven bij de gastouder. Ik kon precies zien hoe Maxime zich daar amuseert. Blijkbaar wilt ze altijd samen met dit meisje op een stoel zitten. Zo schattig!

 

vrijdag_vuurwerk

 

’s Avonds trokken we de fles Frozen champagne open en kreeg Mimi als verrassing bij het toetje…vuurwerk! Ze vond het fantastisch. Hiep hiep hoeraaaaa!

Vrijdag

vrijdag_kleurtjes kopen

Na het peuterdansen liepen we even de stad in. Ik kocht mijn favoriete pennen, want die waren bijna allemaal op. Ik ben zo verknocht aan deze pennen! Je kunt namelijk met de achterkant gummen. Ideaal voor mij, want ik haat het als ik in mijn mooie planner steeds van alles moet doorstrepen. Ik geloof dat ze van Pilot zijn.

vrijdag_frozen

Ook kochten we dit schattige badpakje bij H&M. Niet voor Mimi, maar voor een vriendinnetje als verjaardagscadeautje. Ze hebben tegenwoordig ook alles van Frozen hè!

Zaterdag

zaterdag_Elsa

We werden om 13.00 uur verwacht bij het verjaardagsfeestje. Mimi was helemaal in shock toen daar de echte Elsa en Anna waren. Ze werden zelfs geschminkt door Elsa. Maxime voelde zich een echt prinsesje.

zaterdag_kleurrijk smullen

Daarna werden er samen met Elsa en Anna cupcakes versierd. Zo leuk om te doen, maar onmogelijk om te eten. Bah, wat was dat zoet. Zelfs de kinderen wilden er niet van eten, dat moet toch wat zeggen, haha. Maar het versieren zelf was wel een groot feest.

zaterdag_echteprinsessen

 En iedereen wilde natuurlijk even op de foto met Elsa en Anna.

Zondag

Zondag_in slaap gevallen

’s Ochtends hadden we de chillmodus aanstaan. Ik, met een boekje op de bank en Mimi die nog eventjes haar oogjes dicht deed. Oh, wat houd ik van deze ochtenden.

 

zondag_genieten

’s Middags kwam het zonnetje goed door en reden we even naar mijn ouders. Daar was ook mijn oma van 93 jaar. We genoten van het zonnetje en van een lekker stuk aardbeienvlaai. En wat fijn dat Maxime alweer buiten in de tuin kon spelen. Laat dat goede weer maar komen, heb er echt zin in!

 

Dat was onze week alweer. Haar verjaardagsfeestjes zijn voorbijgevlogen, maar gelukkig hebben we wel weer hele mooie foto’s en herinneringen erbij. Benieuwd wat ze allemaal gaat meemaken in haar vierde levensjaar. Herkennen jullie die hele Frozen gekte? Tot voor kort wisten we niet eens wie Elsa en Anna waren, maar sinds Mimi de film heeft gezien is het Frozen everywhere. Gelukkig vind ik de film zelf ook heel leuk, maar ons huis begint langzaam een Frozen paleisje te worden, haha.

 

Fijne dag!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

9 Reacties op “
Weekly Snaps #13

  1. Nog van harte gefeliciteerd met je mooie dochter! Wat een super leuk feestje, ik ga het zeker onthouden voor de 5e verjaardag van Marissa!

  2. Wat een heerlijke week! En wat een gaaf winkeltje zeg! Welk kind wilt dat nou niet? Ik had het vroeger echt graag willen hebben..

    Fijne nieuwe week Marjon!

    • Ik had ook graag zo een winkeltje gehad vroeger. Ik wist niet dat die dingen zo leuk konden zijn. Voor jou ook een fijn nieuwe week Lieke 🙂 Liefs Marjon

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!