Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Weekly Snaps #11: oefenen op de basisschool, prikjes en de lente!


14 maart 2017


weekly snaps #11 MAMA to the max
A

Afgelopen week stond eigenlijk helemaal in het teken van “loslaten”. Ik had niet verwacht dat ik het er toch wel moeilijk mee zou hebben dat onze grote meid binnenkort naar de basisschool gaat. Ze mocht woensdag voor het eerst gaan oefenen bij de kleuters. Ze bleek het geweldig te vinden. Haar snoetje was goud waard toen ik haar weer kwam ophalen. Verder genoten we van al dat gebrabbel van Lilou (volgens mij gaat ze d’r moeder achterna, haha).

Snap je gezellig mee?

 

MAANDAG

weekly snaps #11 MAMA to the max

#gekregen

Er kwam een super lief pakketje binnen van Helen. Ze is ook een blogger bij MAMA to the max en heeft daarnaast haar eigen hobby: haken. Wat kan ze dat goed hè. Maxime was helemaal blij met de mooie diadeem! Kijk voor meer inspiratie eens op haar instagram.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

grote meid

’s Middags hadden we een dubbele afspraak bij het consultatiebureau. Zowel Maxime als Lilou kregen spuitjes. Daarbij kreeg Maxime een uitgebreide ontwikkelingscheck. Gelukkig was fysiek alles in orde en ook met haar ontwikkeling bleek alles goed te gaan. Eerst moesten we even wegen, 17,5 kilo al!

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

zo groot al?

En daarna de lengte meten. Al 1.05 meter is ze!

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

best leuk dit

Eenmaal binnen bij de kinderarts werden Maxime haar ogen getest. Daar was gelukkig niks mis mee.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

prikje voor knuffie

En toen was het tijd voor de prikjes. Wat hield ze zich goed bij papa op schoot! Ze heeft niet eens gehuild. Misschien kwam dat ook wel, omdat we meteen na het prikje knuffie erbij haalden, want ook hij moest een prikje krijgen. Hierdoor was ze haar eigen prikje meteen vergeten. Samen met de arts mocht ze knuffie een prikje geven en kreeg hij net als Maxime een pleistertje erop.

weekly naps #11 MAMA to the max

q-time

Omdat ze zich zo goed had gehouden zijn we daarna ergens een tosti en een ijsje gaan eten.

weekly snaps #11 MAMA to the max

Lilouke mee

Ook Lilouke had een spuitje gekregen en daarom wilde ik haar liever lekker bij me houden de hele middag. JP en Maxime gingen een grote wandeling maken met Juulke en Lilou mocht mee met mij naar kantoor. Wat hadden we een lol samen. Ze had net een flesje gehad en daarna lag ze te genieten bij mij op het bureau.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Dicht bij mama

En natuurlijk knuffelden we ook met elkaar. Van werken kwam niet zo heel veel terecht, maar dat vond ik echt niet erg. Zo leuk om mijn meisje bij me te hebben op kantoor.

DINSDAG

weekly snaps #11 MAMA to the max

vooral heel gezond

Nu de lente eraan komt krijg ik weer veel zin in lekkere rauwkost en salades. Ik kocht dit bakje vol groentjes, maar ik vond het niet echt heel lekker. Er zaten iets teveel uien in en daar houd ik niet van. Snel maar een andere proberen.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

badkrijt ster

Ik liet vorige week zien dat we veel lol hadden met de badkrijt ster. Ik kreeg er zoveel vragen over dat ik nog maar even een foto maakte van de verpakking. Dit is ‘m dus en is verkrijgbaar bij Etos. Ik geloof dat ie 5 euro kost.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

badtime

Ik voelde me niet helemaal top en daarom besloot ik om 15 uur al naar huis te gaan. Ik ging even een uurtje in een warm bad voordat ik Lilou moest ophalen bij de gastouder.

 

WOENSDAG

weekly snaps #11 MAMA to the max

spannend

Ohhh wat was het een spannende ochtend. Mijn meisje mocht voor het eerst gaan oefenen op de basisschool. Wat vonden we het allebei spannend. Ik was er best wel emotioneel onder wat ik niet had verwacht. Die emoties overvielen me een beetje en daardoor had ik ze moeilijk onder controle. Ik wilde me groot houden voor Maxime, gelukkig lukte dat wel.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Let’s go

Wat had ze er zin in (zolang mama wel maar bij d’r bleef).

weekly snaps #11 MAMA to the max

de kleuterklas

Hallo, leuk klasje!

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Lieve kleuterjuffrouw

En ook hallo lieve juffrouw Jeanine! Wat ving u ons goed op. We begonnen de ochtend met een verhaaltje van de juf. Maxime vond het geweldig!

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Hoe lief!!

Eerst zat Maxime nog bij mij op schoot, maar er kwam een meisje die heel lief vroeg of Maxime naast haar wilde zitten. Ze zou dan wel haar handje vasthouden. Hoe lief!

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

kijk d’r zitten

En na het verhaaltje gingen ze allemaal aan tafeltjes zitten. Kijk d’r zitten, zo groot ineens.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Mooie buit

Na een half uurtje in de klas, vond Maxime het ok dat ik wegging. Ik voelde me een beetje verloren en wat is dan de beste remedie: precies, even shoppen. Ik besloot naar de Xenos te gaan om wat paasspulletjes te halen.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Happy

Om half 12 mocht ik haar weer ophalen. Kijk dat snoetje, ze had het geweldig gevonden!

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Indonesisch

‘ s Avonds aten we voor het eerst Indonesisch. JP had dat gehaald bij een Indonesische traiteur. Ohhh wat is dat een heerlijke keuken zeg! Dat gaan we zeker vaker doen.

DONDERDAG

weekly snaps #11 MAMA to the max

Zusjesliefde

De ochtend begon lekker rustig. Op donderdag gaan ze allebei een dagje naar de gastouder en daar kunnen we binnenwandelen wanneer we willen. Even geen race tegen de klok dus en daarom deden we het heel rustig aan. Maxime wilde graag de fles geven en dat ging haar goed af. Ik stond erbij en genoot van mijn meisjes.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

@xenos

Ook dit tafeltje scoorde ik woensdag bij Xenos. Ik nam het mee naar kantoor en daar heeft ie een mooi plekje gekregen. Nog even kijken welke spulletjes ik er allemaal op ga zetten.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Spring is coming

Ohhh wat een prachtig weer was het! Ik genoot van de zon en zette later zelfs even de ramen open. Ik kan niet wachten tot de lente echt gaat beginnen.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Liefste gastouder

Rond 16 uur ging ik de meisjes ophalen. Hier een foto met de liefste gastouder van de hele wereld! Wat boffen wij maar met zo’n lieverd. Nooit is haar iets teveel en de meisjes krijgen zoveel liefde van haar. Voor Maxime is ze haar tweede moeder en dat zal voor Lilou niet anders worden. Lilou herkent haar nu al. Als we ’s ochtends binnenkomen dan krijgt ze een grote lach op haar gezicht als ze Joyce weer ziet. Ik heb hier trouwens haar eigen zoontje op schoot en dat is de grootste knapperd ever!! Ik zeg altijd” hij heeft twee meisjes waar die later uit kan kiezen, Maxime of Lilou, hihi.”

 

VRIJDAG

weekly snaps #11 MAMA to the max

genieten

Na de dansles van Maxime maakten we het thuis gezellig. Maxime speelde af en toe in de tuin en dan weer binnen. Ik gaf Lilou de fles en moest zelfs even het rolluik een beetje omlaag doen omdat de zon zo fel was.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

zeepjes

In de middag gingen we heel even de stad in. Ik zag deze etagère staan vol met zeepjes. Mooi hè! Alleen wel duur, 3 zeepjes voor 10 euro… niet gekocht dus (gierige ik, haha).

ZATERDAG

weekly snaps #11 MAMA to the max

Pakketje

Wat een verrassing op de zaterdagochtend! Er werd een pakketje geleverd van Lief, Leuk en Eigen. Zij hebben ook de geboortkeaartjes van Lilouke gemaakt.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Zo mooi!

Nu zaten er de uitnodigingen in voor Maxime haar vierde verjaardag. Leuk zijn ze geworden!!

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

Lol samen

Wat kan ik er blij van worden dat Maxime zo lief is voor haar zusje. Ze zijn nu al onafscheidelijk. Ik merk dat Lilou ook echt gesteld is op Maxime. Soms is ze wat onrustig, maar zodra ze haar grote zusje ziet en die speelt wat met d’r, is alles weer goed.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

poortgebouw

In de middag reden we naar het Poortgebouw. Hier hebben we de babyborrel gehouden van Lilou, maar nu waren we er om een paar foto’s te maken voor Maxime haar verjaardag.

weekly snaps #11 MAMA to the max

secret mission

De foto’s zijn echt heel mooi geworden, maar blijven nog even een verrassing. Wat is het toch een mooie plek daar!

ZONDAG

eendjes voeren

at the park

Van dit mooie weer wilden we profiteren, dus we trokken er al vroeg op uit. Het stadspark is bij ons om de hoek en daar boffen we mee. De jaargetijden komen daar altijd zo mooi naar voren. Maxime was helemaal verliefd op de paarse bloemetjes.

 

Nadat mama de bloemetjes in ontvangst had mogen nemen was het tijd voor de eendjes.

 

weekly snaps #11 MAMA to the max

smile

Nog even een selfie van ons en daarmee zeggen we: bedankt voor het lezen en tot volgende week!

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening MAMA to the max

  

NEW Babycadeaus 336x280
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!