Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

We-time: tijd voor papa en mama


18 april 2016


<

Dat je af en toe erg toe bent aan me-time dat weten we. Dat dit ten koste kan gaan van de We-time. Dat heb ik nu ook ondervonden. Mijn zoektocht is begonnen voor het maken van meer We-time.

Seks die gedaald is tot niveau panda

Ik kan erg genieten van mijn me-time. Dit is voor mij echt een momentje om op te laden. Dit is hard nodig met een peuter en zeg nou zelf. Hoe lief ze ook zijn, soms heb je gewoon tijd voor jezelf nodig. Maar dit geldt uiteraard ook voor je relatie. Want door de komst van een kleine ondergaat je relatie ook een aardige verandering. Dan heb ik het niet alleen over de seks die gedaald is tot het niveau panda.

We-time, tijd voor elkaar

Samen praten over iets anders dan je kind. Vroeger hadden wij onder het genot van een borrel en sushi eindeloze discussies over van alles en nog wat. Dat vond ik heerlijk maar inmiddels zijn de discussies gedaald tot het niveau wat mag Guy wel of niet en anders zijn we te moe om een ander onderwerp aan te snijden.

Samen genieten van een heerlijk etentje of een weekendje weg. Ik moet zeggen, wij zijn daar niet echt goed in. Daarmee bedoel ik dat mijn man en ik eigenlijk op de bank hangen en een serie kijken. Dat is onze we-time. Ons probleem? Ik kan er wel meer dan een bedenken. Misschien dat ze herkenbaar zijn?

 • s’avonds ben je te moe om nog een gesprek aan te gaan.
 • We moeten allebei nog wat werk doen.
 • We vinden het lastig om anderen ‘lastig’ te vallen met oppassen
 • Die verdomde telefoon en iPad
 • De tijd vliegt voorbij. Wat is nu eigenlijk anderhalf jaar met een kind.
 • Je hebt nog andere sociale bezigheden die veel van je weekenden opslokken
 • Tegenwoordig is er dus ook nog eens Netflix

 

Zijn de bovenstaande dingen herkenbaar? Ik denk het wel. Daarom ben ik nu een zoektocht begonnen om wat meer we-time te hebben. Zeker omdat we nu eindelijk na anderhalf jaar een nachtje zijn weggeweest.

Wat een heerlijkheid. Lekker eten met zijn tweeën en daarbij dus ook weer lekker kletsen. Oke, ik moet wel bekennen dat we gewoon om tien uur lagen te slapen want alcohol daar zijn wij niet meer aan gewend. Trouwens nachten doorhalen hebben we de afgelopen anderhalf jaar al genoeg gedaan.

 

we-time, blog, mama, papa, tips, tricks, diy, MAMA to the max

 

We-time, ideeën

Nu we de smaak te pakken hebben heb ik maar direct een lijstje gemaakt voor wat meer We-time. Sommige dingen liggen voor de hand maar door het op papier te zetten hoop ik dat we dit ook daadwerkelijk gaan doen.

 • Een avondje geen Netflix of TV. Met de zomer in aantocht is dit een stuk makkelijker.
 • Een keer naar de bioscoop en dat aanbod van mijn zus om op te passen aannemen.
 • Twee keer per jaar proberen een weekendje weg te gaan met zijn tweeën en dit van te voren inplannen en niet op zijn beloop laten.
 • Die oppasservice hier in de buurt eens uitproberen.
 • Een keer in de week samen koken en gezellig samen eten met een muziekje op de achtergrond.
 • Een We-time pot maken. Dit zal ik verderop even uitleggen.

 

Ok. Nu nog van mijn bank afkomen en het daadwerkelijk doen. Want alles sluipt erin en voor je het weet hang je weer suf op die bank. Misschien moeten we het samen koken op een vaste dag plannen en in het weekend alvast een recept zoeken.

We-time pot

De We-time pot heb ik al een keer gemaakt voor mijn blog van bijderwets. Daar noem ik het de weekend pot . Het principe is eenvoudig. Je neemt een mooie pot die je ergens op een zichtbare plek in huis neerzet. In de pot stopt iedereen briefjes met dingen die zij graag willen doen. Dit kun je dus ook maken voor wat meer We-time. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een massage geven of maak vanavond een toetje voor twee.

 

we-time, blog, mama, papa, tips, tricks, diy, MAMA to the max

 

Je slaat twee vliegen in een klap met deze pot. Want je kunt hem ook samen vullen en hier een avond of uurtje voor uittrekken onder het genot van een thee of wijn. Oh ja. Laat niet alles aan elkaar zien want zo blijft het een verrassing.

Worstelen jullie ook met de We-time? Of hebben jullie misschien nog leuke tips die je wilt delen? Leuk als je een berichtje achterlaat onder mijn blog.

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!