Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

We krijgen een …!


7 juli 2016


genre reveal party wij krijgen een ... jongen of meisje bekendmaking geslacht cake taart MAMA to the max
E

Eindelijk is het dan zover….ik kan het de hele wereld minschreeuwen! Dinsdagochtend ging ik naar de gynaecologe voor een tussentijdse echo. Ik ben nu 18 weken zwanger en had een extra controle in het ziekenhuis.

azm maastricht mumcAl in een eedere blog vertelde ik dat JP vanwege werk niet meekon en ik er daardoor alleen heen moest. Ik wist dat we tijdens deze echo ook het geslacht te weten zouden komen. Zo spannend! Omdat ik maar alleen was hadden we besloten de gynaecologe te vragen het geslacht op het schrijven en in een envelop te stoppen. Het was lekker vroeg en in de wachtkamer zat nog helemaal niemand. Mijn gynaecologe kwam aanlopen en ik mocht meteen achter haar aan het kamertje in. Ik ben toch altijd wel weer een beetje zenuwachtig omdat ik bang ben dat er misschien iets niet goed is met ons kleintje. Gelukkig stelde ze me al snel gerust en hoorde ik ook het hartje kloppen.

Ik vertelde haar ons plan met de taart later die dag en ze vond het zelf reuze spannend. Ze checkte nog maar voor de zekerheid een keertje extra of ze het wel goed gezien had. Daarna schreef ze het op een papiertje en duwde het snel in een envelop. “VERRASSING” stond erop en ik stopte deze snel weg in mijn tas. Ik bedankte haar natuurlijk voor alle goede zorgen en vervolgens stond ik na een half uurtje weer buiten.

gynaecologe christine azm mumc maastricht MAMA to the max

Dr. C. Willekes, mijn allerliefste gynaecologe

Na de echo had ik afgesproken met een vriendinnetje die voor mij de taartenmaakster (ook een vriendinnetje) heeft opgebeld. Zij had dus de eer om het als eerste te weten, hihi. Zo leuk was het. Ze liep weg met de envelop en kwam helemaal giechelend terug….”ik weet het al, ik weet het al…” en ik moest me echt inhouden er niet op door te gaan. Gelukkig hadden we veel andere gesprekstof en daardoor hoefden we het er helemaal niet meer over te hebben.

Daarna dronk ik nog even een glaasje water bij mama, die werkt in het AZM. Ik liet haar de prachtige echofoto’s zien en we concludeerden dat het baby’tje enorm veel gelijkenissen heeft met de echofoto’s van Maxime. Ik dacht even: “zou het dan toch weer een meisje worden?”

Ik nam afscheid van mijn mama en haalde nog wat aankleding voor het grote moment ’s avonds. Onder andere twee hortensia’s, eentje blauw en eentje roze, een paar blauwe vaasjes met roze anjers erin en nog wat roze en blauwe ballonnen.

Daarna deed ik boodschappen met JP en haalden we nog alle verswaren die nodig waren voor de bbq, zoals stokbrood en sla. Thuis maakten we alles met mijn schoonouders in orde.

Om 16.00 uur stond mijn vriendinnetje Jony op de stoep met de taart.

genre reveal party jongen of meisje boy or girl bekend maken geslacht MAMA to the max

Dat was eigenlijk pas het eerste moment dat ik zenuwachtig werd. Ik wilde de taart zo graag aansnijden. Maar van de andere kant er ook nog even van genieten, want jeetje wat was het een prachtige taart!!

genre reveal party jongen meisje bekend maken geslacht MAMA to the max

Rond 16.30 kwam iedereen binnengedruppeld en werd ik steeds zenuwachtiger. Ook onze gasten waren toch wel heel nieuwsgierig.

Ik liet ze eerst de voorspellingskaartjes, die ik kreeg van van Hebbers, invullen. Het overgrote deel vulde in dat het een jongen zou worden, inclusief mezelf;)

genre reveal party jongen meisje bekend maken geslacht MAMA to the max

We maakten nog een groepsfoto met ieder de kleur in de hand van wat hij of zij dacht het zou gaan worden. Zo bijzonder dat ook mijn oma van 94 jaar er nog bij is! Ook zij dacht zeker te weten dat het een jongen zou worden, haha.

IMG_1678

En toen was daar het moment….see for yourself!

Je kunt de video hieronder bekijken of klik hier.


Jaaaaaaa wij zijn voor de tweede keer in de roze wolkjes!!!!

Wij mogen in december weer een meisje verwelkomen en onze Maxime wordt grote zus van een klein zusje. Ik was helemaal onder de indruk en besefte al vrij snel: ik word een echte meisjesmama!!! Mijn geluk kan niet meer op. Neemt niet weg dat ik even blij was geweest als het een jongetje zou zijn geworden. Zolang het maar gezond is, dat is het aller-aller-allerbelangrijkste!

genre reveal party jongen meisje bekend maken geslacht MAMA to the maxMaar goed, wel heel leuk dat we nu weten wie zich bij ons gezinnetje gaat voegen. Ik genoot van de overheerlijke taart en nam alle felicitaties met alle plezier aan.

genre reveal party jongen meisje bekend maken geslacht MAMA to the max

genre reveal party cake taart jongen meisje geslacht bekend maken MAMA to the maxgenre reveal party jongen meisje bekend maken geslacht MAMA to the maxDaarna hebben het nog verder gevierd uiteraard met champagne (voor mij alcoholvrij ofcourse) en een heerlijke bbq.

Natuurlijk checkten JP en ik nog even samen de envelop van de gynaecologe en ja hoor, het stond er echt: EEN MEISJE!!!!

image1Ik ging uiteindelijk tegelijk met Maxime naar bed, want ik was echt he-le-maal kapot van alle indrukken die dag. Ik viel in slaap met Maxime tegen me aan (ze wilde bij mama liggen en mama vond het wel even heel lekker) en ik fantaseerde dat ze volgend jaar hier met z’n tweetjes tegen me aan zouden liggen. Het grootste geluk van de wereld!

Bedankt allemaal voor het meeleven de afgelopen dagen. Ik heb alle reacties gelezen en moest natuurlijk wel een beetje lachen om alle speculaties. Vooral dat er blauw zat op het mes 😉

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Baby- & kinderkleding

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

13 Reacties op “
We krijgen een …!

 1. Pingback: Maxime wordt grote zus ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 2. Pingback: De naam: ik geloof dat we 'm hebben! - MAMA to the max

 3. Pingback: Zwangerschapsupdate #4 Week 17-19 - MAMA to the max

 4. Wat leuk! 2 meiden, gefeliciteerd! Ik ben 15 weken zwanger van de tweede en op zoek naar leuke zwangerschapskleding. Ik vind het setje wat je draagt op de foto zo leuk! Weet je misschien waar ik dat kan krijgen?

 5. Wauw! Die taart.. helemaal te gek! Gefeliciteerd met weer zo’n mooie dame op komst! Super leuk om je verhalen te lezen, wij verwachten ook ons 2e wondertje in december. Wat je schrijft is zo herkenbaar 😉

 6. Hoi Marjon,
  Van harte gefeliciteerd met de komst van een tweede dochtertje! Ik zal alles wel een beetje volgen tijdens het trainen met opa 😉

 7. Zit ik hier nu te janken! 😀 Echt heel mooi, het filmpje! En al de rest natuurlijk ook. Heel leuk in elkaar gestoken! 😉
  Geweldig proficiat! Geniet er keihard van!
  En btw, wat een mooie, stralende zwangere dame ben je, zeg! :*

 8. O geweldig haha ik dacht ook een jongen echt heerlijk een meisje wat leuk ook voor Maxime lekker tutten!!!
  Geniet er van gaat zo snel zon tweede Zwangerschap !

 9. Gefeliciteerd! !!
  Ben zelf een mama van 2 meiden en het is zo leuk en ook heel handig…alleen jammer dat je veel dingen niet meer hoeft te shoppen ?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!