Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waterbabies: Ga jij al zwemmen met je baby of kindje?


24 november 2015


Z

Zoals jullie misschien wel al op Instagram hebben gezien mocht ik onlangs het event bijwonen van Waterbabies. Ik was meteen enthousiast toen ik ervoor uitgenodigd werd want ik ga met Maxime ook al sinds ze drie maanden oud is af en toe zwemmen. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar het nieuwe concept dat overgevlogen is uit Engeland.

Ik kwam aan bij het Ronald MacDonald Center in Amsterdam waar ik enthousiast begroet werd door een koppel; Willemijn en Chris. Ze begonnen meteen te vertellen en ik zag dat hun liefde voor water en zwemmen ervan af straalde.

Van politieagent naar zwemschool

Waterbabies is in Engeland en Ierland de toonaangevende zwemschool voor baby’s. Daar is het echt een fenomeen. Als je je baby of kindje wilt leren zwemmen dan ga je naar Waterbabies. Wij hebben hier in Nederland vooral lokale zwemscholen maar daar willen Willemijn en Chris verandering in gaan brengen. Zij hebben een poos terug hun baan opgegeven als politieagenten in Ierland om vervolgens hier in Nederland een Waterbabies filiaal op te zetten. En met succes! Ze groeien enorm snel en hebben zelfs al andere filialen kunnen openen.

Waterbabies
Wist je dat je kan beginnen  met babyzwemmen vanaf de dag dat ze zijn geboren? Baby’s zijn gewend 9 maanden in het (vrucht)water te liggen dus het is niet iets vreemds voor ze, sterker nog; ze voelen zich erg vertrouwd in het (warme!) water en zie je baby’s vaak helemaal ontspannen .

Voor veel ouders zijn de eerste zwemlessen een kostbare herinnering. Niet alleen is het een geweldige manier voor je kindje om te ontdekken. Ook de band die je opbouwt samen, wordt in het water een stuk sterker. Jij wilt je kindje heel goed beschermen en jouw kindje voelt aan dat hij of zij zonder mama of papa niet boven kan blijven. Deze natuurlijke wisselwerking zorgt voor een stukje hechting. En aan deze herinneringen speelt Waterbabies heel leuk op in. Je kunt aan het einde van de eerste cursus een onderwaterfoto maken met je kindje. Een waardevolle herinnering! Kijk eens op de site hoe dat eraan toe gaat.

Het zwemmen bij Waterbabies is een leerproces

Als je besluit met je baby te gaan zwemmen bij Waterbabies dan kun je er vervolgens vier jaar lang plezier van hebben. Peuters leren een aantal heel belangrijke onderdelen zoals zich omdraaien in het water en naar de kant zwemmen. Eenmaal aan de kant leren ze hoe ze zich moeten vasthouden en uiteindelijk uit het water kunnen klimmen. Deze onderdelen vind ikzelf heel belangrijk. Het is niet alleen leuk om te doen maar er zit ook echt een leerproces aan vast. Willemijn vertelde mij dat ouders vaak denken dat bandjes om de armen ervoor zorgt dat kinderen veilig zijn in het water. Kinderen kunnen met bandjes alsnog verdrinken! Het is dus belangrijk om ze zo vroeg mogelijk aan te leren hoe ze zichzelf kunnen redden. Als ze eenmaal vier jaar zijn, zijn ze zo goed als klaar voor het A-diploma.

Waterbabies

De demonstratie die ze gaven in het water was erg indrukwekkend. Je zag hoe de kindjes al snel in de relax modus kwamen en het heerlijk vonden om de verschillende oefeningen te doen aan de hand van liedjes. Op het laatst kwam het gevreesde onderwaterzwemmen. Ik weet dat veel moeders daar huiverend tegenover staan. Ik heb het zelf ook met Maxime gedaan toen ze nog een baby’tje was dus ik wist dat het helemaal niet eng is. Ook nu weer zag ik dat iedere baby het heerlijk vond even kopje onder te gaan. Iedereen van ons was er enthousiast over. Het fijne aan Waterbabies is dat ze bij alles wat ze doen eerst een duidelijk uitleg geven. Het is belangrijk dat jij als moeder eerst vertrouwen erin hebt voordat je het uiteindelijk samen met je kindje doet. Dat geldt ook voor het onderwater dompelen. Je zag dat Willemijn van Waterbabies het eerst zo rustig en duidelijk uitlegde dat daarna iedereen gewoon stond te trappelen om het ook daadwerkelijk te doen.

Tijdens de tweede demonstratie kregen we ook uitleg over het peuterzwemmen. Waterbabies heeft een aantal super gave speeltjes ontwikkeld waar ze kinderen al spelenderwijs leren zwemmen. De verschillende technieken waren gaaf om te zien. Ik zag hoe een peuter op de rand ging zitten, zichzelf in het water liet vallen (en dus onderwater was) en vervolgens bovenkwam, omdraaide en zichzelf aan de kant vasthield. Ik dacht: “gaafff, ik wil dat Maxime dat ook zo snel mogelijk kan”.

Waterbabies
Vind jij het ook belangrijk dat je kindje snel gewend raakt aan water en zwemmen? Dan zou ik zeker eens overwegen om een keertje bij een Waterbabiesfiliaal een kijkje te gaan nemen en een proefles aan te vragen. Ik heb zo ook al gepusht om snel naar het Zuiden te komen want voor ons is het nu helaas niet haalbaar om voor een zwemles twee uur te rijden haha.

 

Liefs,

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

Dit is een gesponsorde blog

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Waterbabies: Ga jij al zwemmen met je baby of kindje?

  1. Pingback: Wanneer gaat jouw kind op zwemles? - MAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!