Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wat is HypnoBirthing?


17 maart 2016


ants, zwanger, hypnobirthing, sabine, blog, MAMA to the max
<

“Als we alleen maar positieve en mooie verhalen zouden horen over de geboorte zou dat een hoop angst schelen” Wanneer een vrouw bevalt, neemt ze haar hele verleden met zich mee: de verhalen die ze heeft gehoord van kennissen, beelden die ze door de media heeft gezien en misschien wel ervaringen van een eerste geboorte. Hier kan HypnoBirthing een oplossing voor zijn. 

Angst

Ook neemt ze angsten en verwachtingen mee: over de pijn, en of ze de geboorte zelf wel aankan. Ze zou bang kunnen zijn om de controle los te moeten laten, of bang zijn om uit te scheuren.
Allemaal gedachtes waarover we ons al die 9 maanden al heel druk om kunnen maken.Ons hoofd weet niet het verschil tussen gedachtes en werkelijkheid. Dus als we er in de zwangerschap voor zorgen dat we aan de slag gaan met onze angsten en ze vervangen voor mooie en positieve gedachtes kunnen we een fijne en ontspannen geboorte creëren.

Tijdens de afgelopen 9 maanden beurs heb ik heel veel zwangere vrouwen gesproken over dit onderwerp. Veel vrouwen zien echt op tegen de komende geboorte en vinden het fijn om zich zo optimaal voor te bereiden. Niet alleen hebben ze hulp nodig met praktische houdingen maar ook begeleiding voor onze gedachten.

 

ants, zwanger, hypnobirthing, sabine, blog, MAMA to the max

 

HypnoBirthing

In mijn praktijk Fijnzwanger geef ik zwangere vrouwen cursussen Ontspannen te bevallen met HypnoBirthing en workshops Bevallen in 1 dag. Voor ouders die in het dagelijks leven zo druk zijn maar zich wel goed willen voorbereiden op de geboorte van hun kindje. Door het hele land geef ik privé  workshops . Sommige vrouwen zien het niet zitten om in een groepje les te krijgen of redden het niet met hun drukke leven. Zo heb ik al veel bekende Nederlanders geleerd om ontspannen te bevallen. Je leert beter naar je lichaam te luisteren. Maar vooral ook de partner erbij te betrekken, zodat hij ook een actieve rol heeft tijdens de geboorte en niet alleen maar vanaf de zijlijn mee kan kijken is een terugkerend onderwerp in de les. Veel cursussen en workshops zijn ingesteld op moeders, bij ons is vader net zo belangrijk!
Toekomstige ouders leren in de cursus alles over ontspannen tijdens de bevalling. Door ademhalingstechnieken te oefenen om daarbij het loslaten van angsten aan te leren. Het woord hypnose brengt soms misverstanden met zich mee. Vrouwen komen niet in een hypnose terecht, je brengt jezelf in een diepe ontspanning. Maar nog steeds bewust ‘bij’. Net als dagdromen: dan dwalen je gedachten ook weleens af en ineens ben je er weer . Je bent alert, maar wel even ‘weg’.

‘Vaders worden bij alles betrokken. We helpen ze zodat ze hun vrouw zo goed mogelijk kunnen ondersteunen tijdens de geboorte. Het mooie van de workshop of een gevolgde cursus is dat stellen zeggen’ ik heb gewoon heel veel zin nu in de geboorte’

Samen met de aanstaande ouders maak ik een geboorteplan, zodat ouders over de bevalling nadenken en hun wensen kunnen aangeven en daardoor ook precies weten wat ze te wachten staat. “Hierin worden de wensen wat betreft de geboorte genoteerd. Belangrijke dingen vooraf bespreken omdat het tijdens de geboorte zo snel kan gaan.

 

ants, zwanger, hypnobirthing, sabine, blog, MAMA to the max
Zelf ben ik moeder van twee jonge kinderen. Bij mijn laatste kindje beviel ik ook met Ontspannen bevallen met HypnoBirthing.” Mijn laatste kindje was wel meteen de fijnste geboorte, wat was dit ontspannen zeg! Ik zou elke dag wel zo willen bevallen! Ik luisterde goed naar mijn lichaam. En mijn partner ondersteunde mij zo goed ik had echt het gevoel dat we het samen deden. Van houding veranderen kan ook zoveel schelen. Ik maakte gebruik van de achterkant van het bed en zo dus gebruik van de zwaartekracht. Een olifant bevalt toch ook niet op zijn rug waarom wij dan nog wel allemaal?. Als je wilt veranderen van houding moet je dat gewoon doen. Je zal meteen het verschil merken.”. Wat ook veel moeders niet weten is dat je in bad kan bevallen ook in een ziekenhuis. Water geeft ook veel verlichting tijdens de bevalling en zorgt ervoor dat wij ons optimaal kunnen ontspannen.

 

ants, zwanger, hypnobirthing, sabine, blog, MAMA to the max

Een helemaal pijnloze bevalling kan ik je met HypnoBirthing niet garanderen maar door je helemaal diep te ontspannen en je angsten los te laten, zullen ervoor zorgen dat je de pijn niet bewust meemaakt en dat zal de geboorte een stuk fijner maken.” We kunnen de geboorte wel mooier maken om op terug te kijken.

Fashion_English11_300x250

Sabine

Blogster Sabine (31jaar) en moeder van twee kinderen (1 en 3)wil jou heel graag inspireren en begeleiden naar een fijne en ontspannen geboorte, samen met de geboortepartner. In mijn eerste bevalling wist ik niet wat mij overkwam en ben ik bij de tweede op zoek gegaan naar een ontspannen bevallen cursus. Ik was zo geïnspireerd hierdoor dat ik alle mama's hiermee in aanraking wil laten komen. Dus wil je graag een fijne en ontspannen geboorte of maandelijks goede tips krijgen hoe je dit bereikt? Sabine neemt je mee in de wereld van ontspanning in de zwangerschap en de naderende geboorte. Want een ontspannen geboorte zorgt voor een relaxte baby. En door is mama en papa weer gebaat bij.

Reactie op “
Wat is HypnoBirthing?

  1. Leuk artikel! Ik ben zelf verloskundige in Zuid-Limburg en ik heb ooit ook de cursus HypnoBirthing gegeven. Door omstandigheden ben ik er tijdelijk mee moeten stoppen maar ik wil me nu weer herkwalificeren. In mijn werk als verloskundige gebruik ik de kennis en technieken van de cursus uiteraard wel nog! Ik heb er erg goede ervaringen mee 🙂

    Succes! Liefs, Sanne

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!