Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wat een geweldige ervaring: mijn ‘bolle buik’ fotoshoot


8 november 2015


<

YvD-20151016-00052-bewerkt-bewerkt

“Zoals ik er nu uit zie, is uniek en zal nooit meer voor komen. Ja, misschien bij een volgende zwangerschap, maar dat is toch weer anders… Dit is dus hét moment om alles zo mooi mogelijk vast te leggen. Voor mijn partner, mijzelf en misschien ook wel om ooit aan deze mini-me te laten zien.” Maar waar ga ik dan heen? Wie snapt welke beelden ik in mijn hoofd hebt? Voor mij was er maar één adres: Yvonne van Dalen en haar Studio VaVaVonne.nl in Vught.
Toen ik ging Googlen op ‘zwangerschapsfotografie’ kwam ik veel hele schattige, snoezige, zoete foto’s tegen met papa en mama, mini sokjes, schoentjes, strikken, letterblokken en handen in een hartje op de zwangere buik. Heel leuk als je daarvan houdt, maar het is niet echt mijn ding. Voor de ‘vereeuwiging’ van mijn bolle buik was ik opzoek naar iets anders en dat vond ik bij Studio VaVaVonne. Wat maakt deze vrouw prachtige foto’s, fris, puur, zonder poespas.

Ik ben van mening dat een zwanger lichaam heel mooi kan zijn. Je bent op en top vrouw met vollere borsten, meer sexy curves en een prachtige baby die in je buik groeit. Waarom zou een zwangerschapsfoto dan niet sexy met een beetje bloot mogen zijn zodat je de prachtige vormen van je tijdelijke lichaam op een stijlvolle en vrouwelijke manier vast legt?… en je raadt het al… dit is precies waar Yvonne een kei in is!

Ow… en ik had ook bedacht dat het wel heel leuk zou zijn om dit als verassing voor mijn vriend te houden. Dus samen met mijn moeder (met al jaren haar eigen beauty-salon en ooit begonnen als kapster, de ideale paar extra ogen) vertrok ik naar Vught voor deze bijzondere fotoshoot.

Bij binnenkomst in de studio valt je blik direct op de zwarte stoelen en de spiegels met lampenbollen aan de zijkant. Je voelt je dan direct een soort van VIP in dat kleedkamer/modellen sfeertje, ik tenminste wel. Verder straalt de studio heel veel rust uit, wat zeker helpt bij het creëren van een comfortabel gevoel dat zo belangrijk is tijdens het maken van de foto’s.
Ter voorbereiding vroeg Yvonne mij om een Pinterest-bord samen te stellen met foto’s en de stijl van fotografie die mij aanspreekt. Daarnaast vulde ik een vragenlijst in waarmee Yvonne mij en mijn/onze stijl (interieur, relatie, typische dingen, voorkeuren, verwachtingen, etc.) nog beter zou kunnen leren kennen. Bij binnenkomst zag ik al dat deze grondige voorbereiding heel goed had gewerkt. Na het bijkletsen met een bakkie thee en het doorspitten van de tas met kleding die ik mee had genomen, kon het feest beginnen!
YvD-20151016-00163 - kopie

YvD-20151016-00167-bewerkt-bewerkt

Nou ja… het is toch even wennen om je letterlijk bloot te geven in je van te voren zorgvuldig geselecteerde lingeriesetje en bloes. Maar zoals Yvonne mij direct vertelde was ik daarin echt niet de enige. “Veel vrouwen vinden het eigenlijk verschrikkelijk om op de foto te gaan. Als iemand een foto van mij maakt sta ik er altijd stom op, ik ben nu zwanger en mijn huid is niet mooi, ik ben helemaal niet fotogeniek… Mijn antwoord is dan: gelukkig is het mijn vak en weet ik wel hoe ik jou mooi op de foto krijg!”
YvD-20151016-00027-bewerkt (backstage)

YvD-20151016-00036-bewerkt-bewerkt - kopie

Al dat poseren met een zwangere buik van 35 weken is toch lastiger dan ik dacht… waarop Yvonne lachend zegt: “Ja, ja, natuurlijke, niet te geposeerde foto’s maken is moeilijker en meer werk dan het lijkt! Nu voelt het misschien heel raar en geforceerd maar vanaf hier ziet het er echt prachtig uit.”
Foto na foto werd het minder spannend en voelde ik mij een waar ‘model voor 1 dag’. Tussen het fotograferen door kreeg ik af en toe de mini-foto’s op de camera te zien. Ik vond het vreemd om mijzelf op deze manier te zien en dan blijft het moeilijk om over jezelf te zeggen dat je er mooi op staat. Maar van binnen deed ik stiekem een sprongetje, want het zag er toch echt mooi uit…

Na vier verschillende outfits en dus ook vier verschillende stijlen, zat het er op. “We hebben het zo, prachtig” hoorde ik Yvonne zeggen. “Of wil je nog even met je mams op de foto?” Ik zag de ogen van mijn moeder stralen… “Dan leggen we nu alvast drie generaties vast!”. Dat was een kans die we niet konden laten schieten. Dus zo gezegd zo gedaan en dit is het resultaat van dit onverwachte extra cadeautje: drie generaties en twee keer moeder en dochter op één foto… hoe bijzonder is dat!

YvD-20151016-00242-bewerkt-bewerkt
Eenmaal thuis aangekomen was het zo ontzettend moeilijk om niet uitvoerig te vertellen wat een geweldige dag ik had gehad! Wat een fijne sfeer er hing in de studio. Of hoe onwerkelijk het achteraf allemaal leek. En natuurlijk over hoe ongelofelijk benieuwd ik was naar de uiteindelijke foto’s!

Ik ben heel blij dat ik mijn zwangere buik op deze manier vast heb laten leggen. Bij het zien van de definitieve foto’s maakte mijn hart nogmaals een sprongetje. Maar de blik van Rens toen ik de foto’s liet zien,  was misschien nog wel het meest onbetaalbaar! Wat was hij trots, zijn meisie(s) zo mooi op de foto. “Wauw, deze kan zo in een tijdschrift! Ja, Echt!”.

 

Hoe prachtig ze ook zijn, deze bolle buiken foto’s komen niet bij ons in huis aan de muur. Maar wanneer ons kleine meisje geboren is, gaan we nog een keer langs bij Studio VaVaVonne voor het maken van haar eerste ‘newborn’ foto’s en onze eerste foto’s als nieuw gezinnetje. Deze beelden krijgen uiteraard wel een speciaal plekje in een prachtig fotoboek.

Ik kan niet wachten!

Mocht je meer willen weten over Yvonne van Dalen, lees dan hier meer over onze eerste kennismaking. Ben je net als ik zo enthousiast geworden en wil je meer weten over ‘bolle buiken-, newborn- of gezinsfotografie’ bij Studio VaVaVonne.nl? Neem dan even een kijkje op de website www.vavavonne.nl.

 

Baby- & kinderkleding

Michelle

Mijn naam is Michelle, 27 jaar, ik woon met mijn grote liefde Rens in ons droom(dijk)huisje in het Brabantse land, mama van Niels* en in november uitgerekend van ons kleine dametje. 'Nieuwsgierig', dat één van eigenschappen waarmee mensen in mijn omgeving mij zouden omschrijven. Tijdens mijn eerste zwangerschap zat ik vol met vragen: "Wel of geen zwangerschaps-cursus en zo ja, welke dan? Wat mag ik WEL eten als ik zwanger ben? Hypnobirthing...hypno-wat? Hoe maak ik een geboorteplan? Heb ik AL die spullen nodig? Borstvoeding of toch een flesje? etc., etc., etc... En ik denk dat veel van mijn mede mama's (to be) deze vragen ook hebben. Daarom zoek ik ze uit, voor ons allemaal!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!