Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wanneer je op het punt staat om te gaan bevallen


25 juni 2016


bevallen
<

Het is al bijna 8 jaar geleden dat ik in deze situatie zat… Maar toen mijn zusje hoogzwanger was en op het punt stond om te gaan bevallen, voelde ik de ergernissen en frustraties die ik op dat moment had nog als de dag van gisteren.

 

1 week te laat was Thomas… Dat valt nog reuze mee eigenlijk! Maar nog voordat ik überhaupt 37 weken zwanger was, begonnen de vragen al. Het was nog de tijd van Hyves en msn… Ik kon de computer niet eens aanzetten of de vraag was al binnen! Alles nog rustig?? Komt de baby al? Heb je al weeën? Hoe voel je je?

 

Ontzettend lief natuurlijk. Dat begrijp ik best! Daar zal je mij ook nooit over horen! En dat wil ik ook even voorop zetten om niemand voor zijn hoofd te stoten! Maar laten we eerlijk zijn, zou ik anders aanwezig zijn op de computer? Zou ik sowieso antwoord geven op de vraag of ik weeën heb?? Ik ergerde me op dat moment groen en geel aan juist deze vragen! Het werden steeds meer mensen en steeds vaker kwamen de vragen! Ik durfde de computer niet eens meer aan te zetten! Laat staan de telefoon opnemen! Maar ja, dat zou dan weer de indruk wekken dat ik midden in de weeën zat…Dus gaf ik weer, beleefd als ik meestal ben, keurig antwoord.

 

Het zal ook allemaal goed bedoeld zijn. Maar in mijn ogen was het op dat moment gewoon “ordinaire nieuwsgierigheid”!

 

Het was 1 van mijn laatste zwangere dagen dat ik woest werd! Ik zette de computer aan, maar had nog geen beeld. Onze computer was nogal traag… Dat was in die tijd volgens mij ook heel normaal. Maar ik hoorde het al wel: PLING! PLING! PLING! PLING!! Ik heb op die bewuste zondagmorgen geschreeuwd naar mijn lief! Ik wilde de computer het liefst door het raam heen gooien! Ik schreeuwde nog meer naar mijn lief! Ik huilde! Ik kon ook niet stoppen met huilen!

 

roel2

 

Want hé, ik wilde zo graag bevallen! Ik was al weken zo spuugzat van het zwanger zijn! Ik kon niks meer en ik verveelde me mateloos. De stoel had ik ondertussen echt wel gezien! Alle boeken had ik uit en alle tv-programma’s gezien. Netflix bestond ook nog niet, anders verveelde ik me vast niet! 😉

 

Maar ik wilde dat hele bevallen wel alleen met mijn lief doen. En niet met de hele wereld!

 

Ik vervloekte letterlijk de hele online sociale media! En de telefoon!

En wat heb ik daarom een medelijden met de vrouwen die nu hoogzwanger zijn! Wat voelde ik mee met mijn zus, die ook een week over tijd was en met 2 drukke jongens bijna gillend gek werd van de, bleek later, 9-ponder in haar buik, die op die drukke momenten meer in de weg zat dan romantisch aaibaar was. Gewoon omdat je niet rustig kan gaan zitten als je je ogen en oren voor en achter moet hebben.

Social media is nu zo veel meer dan toen! We worden nu nog meer in de gaten gehouden dan toen! En ik wenste toen al dat ik 100 jaar eerder leefde! Dus mensen, laten we er gewoon een nieuwe regel van maken! We hoeven niet alles te weten tenslotte! Alles weten maakt niet gelukkig. Wees niet bang iets te missen, de baby is er volgende week ook nog! Vanaf nu bellen, appen en berichten we hoogzwangere vrouwen niet met de vraag: Is de baby er al? Alles nog rustig? Wanneer komt de baby? Voel je al wat? We vragen gewoon heel simpel: Hoe gaat het met jou? Want echt, die vraag wordt wel gewaardeerd hoor!

 

En als de kersverse ouders iets te melden hebben, dan zullen ze dat vast en zeker doen! 😉

 

Ik ben verder nog wel heel benieuwd hoe dat bij jullie ging!
Of hoe jullie de rust wisten te bewaren!
Laat het in een reactie weten!

 

Roelfien

Ik ben Roelfien, 34 jaar. Ik ben 12 jaar samen met Ton, waarvan 7 jaar getrouwd. We hebben 2 zoons, Thomas van 8 en Roan van 4 jaar. Ik denk, lees en schrijf graag. En ik doe geregeld een poging om creatief en verantwoord bezig te zijn. Ik werk sinds 6 jaar als gastouder thuis en beleef heel wat met zo veel kinderen over de vloer. En ik ben er trots op dat ik hier iedere maand een stukje over mag schrijven voor Mamatothemax!

9 Reacties op “
Wanneer je op het punt staat om te gaan bevallen

 1. Oh dit is zo verschrikkelijk herkenbaar. Wat ik als heel vervelend heb ervaren is dat wij een avond voor alle vrienden hadden georganiseerd waarop we gingen vertellen dat ik zwanger was. Toen ik op de groepsapp naar vriendinnen stuurde van ‘goh we hebben een leuk nieuwtje, komen jullie dan en dan een taartje eten’ kreeg ik allemaal felicitaties terug! OH JE BENT ZWANGER, WAT GEWELDIG!!
  WTF? Mag ik dit nieuws ook nog ZELF vertellen? Kan er nu nog heel erg kwaad om worden. Wat ontzettend onfatsoenlijk. Al ZOU je dat gevoel hebben dat je denkt dat het een aankondiging van een zwangerschap wordt dan NOG.. Mogen de aanstaande ouders dan niet zelf nog de eer krijgen om dit te vertellen?

  UGH

 2. Geweldige blog Roelfien….. hier viel het nog wel mee alleen wist social media het eerder dan mijn beste vriendinnen dat ik inmiddels bevallen was….. thanks to someone who post it on Facebook….
  Maar dat was in Maart 2012….. 2 dagen voor jullie knappe manneke er was …
  Liefs Michelle (Chelleke84 ?)

  • Wat lief Michelle! Dankjewel!
   Irritant idd dat je de kans niet krijgt om gewoon te vertellen dat je bevallen was!
   Ondanks dat, toch leuk om elkaar te kunnen volgen via social media!
   Liefs Roelfien (weet mijn nickname niet meer! 😮 )

 3. Hahaha! Ik zat te wachten op een blog over dinoplaatjes, supermarkten en ruilende moeders, dit is heel iets anders! 😉
  Ik beloof plechtig dat ik jou nooit zal vragen of de weeën al zijn begonnen! 🙂

  • Hahaha! Ik verwacht ook niet dat iemand zich dat bij mij ooit nog zal hoeven afvragen! 😉
   En de dino ruilhandel is idd ook wel blog waardig! Haha!

 4. In de tijd dat jij geboren werd was er geen sociale media maar hield de buurt je goed in de gaten en kwamen de vragen ook op je af zo van, loop je er nu nog en nog niet van je vrachtje bevrijd? Er kwam eens een buurvrouw s’avonds laat aan de achterdeur die op slot zat, even later ging de bel, de buurvrouw, ach je loopt er nog dacht dat je weeen had want de deur was op slot. En dan te bedenken dat je ook nog met 33 week ter weteld kwam. Waarom sommige mensen alles willen weten? Geen idee

 5. Ik heb de 40 weken nooit gehaald en ik werd al tureluurs van alle berichtjes!! Het is idd allemaal héél lief bedoeld en ook wat je, ordinair nieuwsgierig!

  • Hahaha! Best lastig om te benoemen nog hoor! Maar de mensen die zich aangesproken voelen doen wel iets met deze informatie hoop ik! 😉

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!