Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wanneer komt de volgende?


25 oktober 2016


mama to the max kinderwens hoeveel kinderen is ideaal of genoeg
I

Ik hoef maar verliefd naar een kleine baby te kijken of de opmerking valt al….. wanneer komt bij jullie de derde?  Ja mama’s (to be) zodra nummer 1 geboren is, be prepared op de welkbekende vraag: wanneer komt de volgende? Schijnbaar is 1 kind namelijk te weinig, 2 kinderen zo burgerlijk saai, 3 kinderen oneerlijk (altijd 1 ‘alleen’ ) en 4 kinderen…enzovoorts enzovoorts, het houdt nooit op haha.

Ook op basis van het geslacht van je kinderen bepaalt de ‘verjaardagsvisite’ of je nog een kindje zou moeten krijgen of niet. In mijn geval is het duidelijk, ik heb een meisje en een jongen, dus ‘dan ben je klaar’! Maar bij twee zusjes heeft de mama natuurlijk nog altijd een klein broertje op haar wishlist staan :)… toch?

 

sam_3765

 

De vragen of opmerkingen kunnen voor sommige mama’s best een issue zijn. Zij willen misschien heel graag een derde, maar het lukt niet? Dan kan het best heel vervelend zijn die opmerkingen te horen. Of mama’s van een enigst kinder, zij worden gewoon heel moe van altijd moeten verantwoorden dat hun kind zich prima redt zonder broertjes en zusjes. Of hey als je toevallig wel 5 kinderen wilt en het is je allemaal gegund, dan is dat ook prima!

Julie is net 6, James is 3…..Nu kan het nog goed, hoor ik regelmatig. Kan de oudste mooi helpen, zit er niet een te groot gat tussen de jongste, je hebt nog een slaapkamer over… Echt, iedereen denkt fijn met ons mee hoor. Maar ik kan er heel duidelijk over zijn, het blijft bij twee! En als ik verliefd kijk naar een kleine baby heeft dat geen invloed op onze gezinsplanning. Kleine newborns zijn nu eenmaal te schattig, te cute, te lief, te oooo ik wil een baby, te zacht, te mooi, hij huilt….., pak jij em weer.

 

mama to the max kinderwens hoeveel kinderen is ideaal of genoeg

10 x twee kinderen is zat

En mocht er nog getwijfeld worden aan mijn redenen waarom ik ‘klaar’ ben, hierbij mijn 10x 2 kinderen is zat 😉

 • Ik heb een meisje en jongen en ben super blij met deze combinatie, mijn koningskoppel!
 • Ik heb 2 goede zwangerschappen gehad en hoe meer baby’s er om mij heen geboren worden en koppels zwanger raken hoe meer ik besef dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is.
 • Het zijn 2 gezonde kinderen: het is misschien wat ver gezocht, maar hoe meer kinderen ik zal krijgen hoe groter de kans dat met een van hen niet goed gaat tijdens de zwangerschap/bevalling of niet gezond is.  Twee gezonde kinderen, count your blessings
 • Mijn rug is slecht, na mijn 2e bevalling is mijn eerdere hernia weer geactiveerd en heb ik ruim 9 maanden moeten herstellen daarvan. Een 3e zwangerschap waarin mijn bekken en spieren en banden nog zwakker zullen zijn….? Zou ik weer een hernia krijgen en zo ja, kom ik er dan wel weer vanaf? Ik ben nu gezond en wil nu kunnen rennen, spelen, tillen etc. Ik durf het risico niet nemen
 • Ooit een auto ingepakt voor vakantie met 2 kinderen? Laat staan drie…..
 • We kunnen inmiddels de deur weer uit zonder luiers, flesjes, wandelwagens. Helaas heeft dit er nog niet voor gezorgd dat we dan nu wel overal op tijd zijn. #momlife
 • Ik red het nu al niet om een volwaardige hulpmoeder te zijn op school. Een peuter aan je been terwijl je leesmoeder bent werkt nu eenmaal niet zo handig.
 • Nummer 1 heeft 3 fotoboeken vol van haar eerste jaren, nummer 2 alleen zijn eerste jaar, ik vrees voor de verslaglegging van number 3….
 • Ik kijk uit naar onze zomervakantie over 2-3 jaar als ze beiden kunnen zwemmen, fietsen, kanoën etc.
 • Ik vind het heel fijn om ook met regelmaat me- and we- time te hebben, met een new born moet je toch je prioriteiten weer even bijstellen.

Dus nu weten jullie het, geen derde kind. En alle babykroeltjes haal ik gewoon bij mijn nichtje en baby’s van vriendinnen. Ach, en stiekem maken we ons er denk ik allemaal wel eens schuldig aan. Zo riep ik laats ook nog tegen 1 van mijn vriendinnen terwijl ze verliefd aan het praten was over haar kleine nichtje: “ Weet je het zeker….?” En dan lachen we hard….Ja, heeeeeel zeker!

Vind jij het vervelend als mensen opmerkingen maken over jouw gezinsplanning? Of maakt het je eigenlijk niet zo veel uit?

 

Liefs Mathilde

 

PS: vind je het leuk om mij en mijn koningskoppel te volgen, check dan onze Coffeeandkids.nl op Instagram.

Mathilde

Hi! Ik ben Mathilde, 33 jaar, trotse mama van Julie (5,5) en James (3). Ik werk parttime en daarnaast houd ik me bezig met het reilen en zeilen van alles wat er bij een kleuter- en peuterleven komt kijken. De dagen zitten vrij snel vol. Tijd over? Dan ben ik het liefste bezig met mijn (persoonlijke) mama-ervaringen + kidsproof hotspots te delen via coffeeandkids.nl . Verder ben ik een held in de strijk ontwijken, probeer ik wekelijks een rondje hard te lopen en ben ik een cappuccinolover. Ik neem jullie in mijn blogs mee met mijn ervaringen als mama, herinneringen, trotse momenten, inspiratie. Lees ze, liefs! Ps, je kunt ons dagelijks volgen op Instagram.

6 Reacties op “
Wanneer komt de volgende?

 1. Wij kregen commentaar toen ik zwanger was van de derde mensen vonden het te veel.
  Nu ben ik zwanger van de vierde mijn man schrok heel erg omdat de jongste nog maar 9 maanden is
  maar ik ben er blij mee en denk het had zo moeten zijn.
  Ik ben bang voor de reacties op deze zwangerschap.

 2. Bij ons was het andersom er werd negatief gereageerd op mijn derde zwangerschap. Opmerkingen als jeetje 2 is toch meer dan zat ?
  En ik moet er niet aan denken.
  Waar begin je aan ?
  Pff vreselijk al die opmerkingen.
  Nu ben ik zwanger van ons vierde kindje niet gepland maar wel blij mee
  Mijn man moest even bekomem van de
  schrik want hij vond 3 echt meer dan genoeg. wilde eigenlijk maar 2 .
  Maar ik ben benieuwd naar hoe mensen nu gaan reageren op mijn vierde zwangerschap.
  Dit word trouwens mijn laatste zwangerschap anders trekt mijn man het niet haha
  wij hebben al drie meisjes en de jongste is nog maar 9 maanden dus het zal pittig worden.
  Leuk artikel 🙂

 3. Wij zijn in juni getrouwd en hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we graag kinderen willen. Echter, heb ik daar nu spijt van. Iedereen vraagt mij nu of ik al zwanger ben of wanneer er kinderen komen. Maar weinigen weten dat we al vanaf de bruiloft bezig zijn maar dat het nog niet gelukt is…

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!