Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom ik zo enthousiast ben over intermittent fasting


23 oktober 2020


<

Sinds afgelopen mei heb ik het roer helemaal omgegooid wat betreft het diëten en ben ik onder begeleiding van mijn personal trainer begonnen met intermittent fasting. Heb jij er wel eens over gehoord? Ik kwam het diverse keren tegen op Social media maar ik heb er nooit wat meegedaan. Tot ik mij erin ging verdiepen en geweldige resultaten bereikte! Ben je benieuwd hoe ik dit alles ervaar? Dat ga ik je allemaal vertellen!

Lees ook:
Ben jij een MAMA to the max?

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasting is eigenlijk gewoon vasten voor een bepaalde periode. Ik heb er voor gekozen om tussen 11:00 en 19:00 uur te eten, dat betekent dat ik de overige uren vast. Ik eet dan dus helemaal niets, maar ik drink wel koffie (vooral in de ochtend, ik ben echt een koffiegek) en water met een druppel essentiële oliën. Je kunt er ook voor kiezen om dit langer of kortere doen. Om het beste van dit voedingspatroon te profiteren, eet je biologisch en koolhydraatarm. Dit hoeft natuurlijk niet maar is wel aan te raden.

Wat ik zo fijn vind aan deze manier van ‘diëten’ 

Ik schrijf diëten tussen haakjes omdat het dus geen dieet is maar echt een levensstijl die ik heb aangeleerd. En ik kan je zeggen, dat ging me gemakkelijker af dan gedacht! Ik was voorheen een echte snaaier. Alles wat ik zag liggen en wat ik lekker vond moest en zou mijn mond in. Zo at ik eigenlijk de hele dag wel door. Ik was echt bang dat ik het moeilijk zou krijgen maar na de eerste 2 dagen had ik totaal niet de behoefte om te snaaien. Vanaf dat moment was ik er lichamelijk en psychisch overheen.

“Maar dat heb jij toch helemaal niet nodig?”

Niet ontbijten was voor mij echt een no-go. Ik was dol op ontbijten, sterker nog; het was het eerste waar ik aan dacht als ik wakker was, haha, ja echt waar! En als ik dan met de meisjes aan tafel zat nam ik een lik van de chocopasta of een boterham met hagelslag en kon ik wel door blijven gaan. Het was niet mijn intentie om hier ook daadwerkelijk mee af te vallen, maar om een gezondere levensstijl te creëeren. Bewuster voor producten kiezen op de juiste momenten. Ik ben er een aantal kilo’s mee afgevallen en dat is super mooi meegenomen, maar ik voel me vooral lichamelijk véél gezonder. Ik geniet zo van een salade met quinoa als lunch en ’s avonds van lekkere verse groenten met een stukje zalm of kip. Op de één of andere manier geniet ik veel meer van het eten dan voorheen en dat voelt echt heel goed.

weekly snaps 2 2019 wekelijks dagboek, winter, maastricht, mama, mamablog, reizen, zusjes, meisjesmama, decembermaand, tweede verjaardag, lilou, etherische oliën, gewicht, afvallen, detox, detoxkuur, Innerfresh, Maasmechelen Village, Maasmechelen outlet, Ted baker, peuterbed, MAMA to the max

Mijn voordelen van intermittent fasting:

 • Geen behoefte meer aan suikers
 • Geeft mijn lichaam veel meer rust
 • Ik maak veel makkelijker een gezonde keuze
 • In het weekend eet ik wat ik wil zonder mij daar schuldig over te voelen
 • Ook te doen als je – net al ik – een Bourgondiër bent

Hoe ziet een dag voor jou eruit?

Ik heb ervoor gekozen om elk weekend lekker te eten wat ik wil. Nee, ik maak het echt niet te gek, ik let nog altijd op. Als ik zin heb in een pastaatje, dan doe ik dat gewoon. Ik wil absoluut niet streng voor mijzelf zijn, want dat levert alleen maar stress op en dat wil je je lichaam gewoon niet aan doen. Mijn dagen tot en met donderdag zien er als volgt zo uit:

 • 06:00 – De meisjes en ik staan op en maken ons klaar voor de dag!
 • 07:00 – We zitten samen aan de eettafel. Ik maak de schooltassen klaar terwijl zij hun ontbijt eten. Honger? Nee! Maar, ik heb uiteraard wel mijn eerste koffie klaar.
 • 08:15 – Maxime gaat naar school en Lilou is naar de opvang, klaar om thuis lekker aan het werk te gaan.
 • 09:00 – Heb je al honger? Nee hoor, ik heb kopje koffie nummer 2 voor mijn neus met een groot glas water gevuld met een druppel Lemon EO of Citrus Fresh EO. Lekker fris en maakt het drinken net wat makkelijker.
 • 11:00 – Tijd om te eten! Ik maak de lekkerste bananen pannenkoekjes en dat zijn zeker 3 stuks. Lekker met een drupje Cinnamon Bark (kaneel), maar dit kan je natuurlijk ook met gewone kaneel doen. Dit is ook wel eens een grote salade met quinoa of een bak kokosyoghurt met vers fruit (momenteel veel mango) en Granola. Dit is voldoende voor een uitgebreide brunch.
 • 15:00 – Ik neem een kleinigheidje, maar niks met toegevoegde suikers. Echt bizar dat mijn lichaam er niet meer naar vraagt!
 • 18:00 – Ik eet vooral graag kip of zalm met veel groenten. De rest van de avond drink ik vooral veel (gekookt) water met essentiële oliën.

Is intermittent fasting voor iedereen?

Nee! Er is een aantal groep mensen waarvoor het vasten afgeraden wordt. Dat gaat om de volgende groepen:

 • Vrouwen die zwanger zijn of een kinderwens hebben of borstvoeding geven.
 • Mensen met een eetstoornis (in het verleden).
 • Mensen die veel stress ervaren.
 • Oudere mensen die niet voldoende calorieën binnenkrijgen.
 • Mensen die zware medicatie slikken dienen voor het starten contact op te nemen met de huisarts.

Ik ben zó benieuwd welke mensen nog meer van deze levensstijl hebben gehoord of misschien al wel hebben geprobeerd? Voor mij is het dé manier om bewuster met mijn leven om te gaan en ik merk dat ik zowel fysiek als mentaal veel sterker ben. Heb je nog leuke recepten of ideeën om te delen? Laat het dan vooral weten in de reacties op social media!

Veel liefs,

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!