Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom vroeg opstaan zo leuk is!


8 april 2018


Waarom vroeg opstaan zo leuk is
<

Sinds ik moeder ben sta ik elke ochtend bewust vroeg op. En dat is niet omdat ze al zo vroeg wakker zijn hoor. Maar, ik hou er echt van op om vroeg op te staan. Echt, ik kan het iedereen aanraden! Waarom? Ben je benieuwd waarom ik vroeg opstaan zo fijn vind? Lees gauw met me mee…

Lees ook: Hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap?

Voordat de meisjes in ons leven waren, kon ik lekker lang in bed liggen. Daar nam ik dan ook echt gebruik van! Nog even wat lezen, rustig opstaan en ergens (veel te laat) ontbijten. Als iemand me toen had vertelt dat ik elke dag om 06:15 uur op zou staan, dan zou ik hard hebben gelachen. Toch is dit compleet veranderd na de komst van Maxime. Ik ben er helemaal aan gewend en ik zou ook echt niets anders meer willen!

Waarom vroeg opstaan zo leuk is wekker

Waarom vroeg opstaan zo leuk is spiegel marjon maxime

1) Relaxt wakker worden

Als je vroeg opstaat, heb je – vooral doordeweeks – een hele lang ochtend. Althans, zo voelt het wel voor mij. Het is gewoon een hele relaxte manier van wakker worden. Dat komt omdat ik alle tijd heb om rustig op te staan en te ontbijten. Een goed ontbijt in de ochtend zorgt voor een goede verzadiging voor de rest van de dag en voorkomt daarmee het snaaien.

Waarom vroeg opstaan zo leuk is gezond ontbijt

Naast de voordelen van tijd en rust, kan ik ook heel erg genieten van de mooie ochtend. Ik ontmoet de eerste zonnestralen van de dag, de prachtige ochtendgloed en zingende vogeltjes. Ik lijk me ook bewuster te zijn van alles wat er om me heen gebeurt. Als ik minder tijd heb ’s ochtends, voel ik meer spanning in mijn lichaam en ervaar ik echt een slechte start van de dag.

Waarom vroeg opstaan zo leuk is

2) Gegarandeerd een productieve dag

Het is bewezen dat je na een goede nachtrust, je hersenen ’s ochtends het beste werken. Je bent dus ’s ochtends veel productiever en zo krijg je ook meer gedaan. Ik begin mijn ochtend dan ook – naast een goed ontbijt – met het lezen van de krant en een lekker kopje koffie.

Waarom vroeg opstaan zo leuk is krant lezen

Als ik dan zie dat ik de meeste dingen die “moeten” gebeuren ook daadwerkelijk gedaan zijn, kan ik me volledig focussen op de rest van de dag. Moet ik vandaag nog naar kantoor, heb ik een event of misschien nog wat (persoonlijke) afspraken?

Waarom vroeg opstaan zo leuk is maxime

3) No worries, totale controle

’s Ochtends zijn de meisjes nog zo heerlijk rustig! Ik kan daardoor heel fijn mijn eigen gang gaan. Er is geen haast en er is een goede sfeer in huis. Helemaal zen. Als we dan onze ochtendroutine hebben gehad, kunnen we een volgende activiteit doen. Bijvoorbeeld balletles, school of boodschappen.

Waarom vroeg opstaan zo leuk is meisjes spelen

Wanneer ik mijzelf en de meisjes heb aangekleed, dan is het tijd om mijn gezicht te verzorgen en een make-upje op te doen. En Maxime doet maar al te graag mee!

Waarom vroeg opstaan zo leuk is make-up

4) Perfecte timing voor boodschappen

Ik heb zo de voorkeur om ’s ochtends zo vroeg mogelijk boodschappen te doen. Ja mensen, echt waar, als het kan: doe dit! Het is er zo ontzettend rustig en omdat je zelf zo relaxt bent, kan je gewoon op je gemak door de winkel lopen. Hoe fijn is het dan om voor de middag al klaar te zijn met de boodschappen voor aankomende dagen? Bovendien heb je waarschijnlijk ook nog eens de mazzel dat alle aanbieding aanwezig zijn. Inslaan dus!

Waarom vroeg opstaan zo leuk is

Waarom vroeg opstaan zo leuk is boodschappen doen

Je snapt nu misschien wel mijn keuze in het vroege opstaan. Inmiddels ben ik zo gewend aan deze nieuwe levensstijl en kan ik het ook echt iedereen aanraden. Ben jij ook zo’n vroege vogel? Of lig je liever wat langer in bed?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Kerstwinkel 2017

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!