Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom ik mediteren zo fijn vind


4 februari 2021


<

Jezelf wat rust gunnen is heel belangrijk. De een doet dat door lekker te koken en de ander maakt liever een lange wandeling. Zelf gun ik mezelf een moment van rust door te mediteren. Het hoeft niet lang te duren, een paar minuutjes per dag is voor mij al genoeg de ochtend goed te starten. Hoe ik dat doe en waarom ik mediteren zo fijn vind leg ik je graag uit.

Lees ook:
5 favoriete apps op mijn telefoon

Het mediteren zelf is niet zo heel moeilijk. Wel is het belangrijk dat je jezelf aanleert even dat moment voor jezelf te nemen. Je zult merken dat je dat steeds makkelijker af gaat en uiteindelijk mis je het zelfs als je een keer dit moment overslaat.

Wat is mediteren?

Meditatie is een vorm van spirituele oefening. Het is ontstaan in de 20e eeuw en het creëerde vooral belangstelling bij de westerlingen. In India zijn er zelfs geschriften van 5000 jaar oud gedocumenteerd.  

Eigenlijk draait meditatie om mentale stilte waarbij je focust op het hier en nu zodat je in een andere staat van bewustzijn zult verkeren. Er zijn verschillende manieren om te mediteren en geen enkele manier is de enige juiste, zolang je maar jouw gedachten loslaat in plaats van te controleren. Jouw gedachten hoeven namelijk niet helemaal leeg te zijn wanneer je aan het mediteren bent. Het gaat namelijk om het observeren en accepteren van jouw gedachten. Je laat jouw gedachten door jouw hoofd gaan, je luistert ernaar en laat ze vervolgens weer los… Zelf vind ik het heel fijn om dingen die spelen via deze manier een plekje te geven. Omdat ik altijd s’ morgens mediteer begin ik daarom elke dag met een schone lei.

Ademhaling

Hierboven benoemde ik het al, mediteren kun je op allerlei manieren doen. Voor welke manier je ook kiest, het is handig om te weten dat er een paar basisdingen zijn waar je mee kunt beginnen. Als eerste kijk je naar de ademhaling. Sta je wel eens stil bij de manier waarop je ademhaalt? Ik deed dat eigenlijk nooit. Tot ik begon met mediteren. Want juist bij mediteren draait alles om een bewuste ademhaling. Wanneer je die onder de knie hebt, volgt de rest in het lichaam eigenlijk vanzelf.

Meditatie app

Om mijn ademhaling goed te controleren te gebruik ik graag de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk. Dit is een Nederlands gesproken app en dat is heel uniek. Het merendeel van de meditatie apps die je kunt downloaden zijn in het Engels gesproken.  Dit haalt bij mij de concentratie op de ademhaling weg en dan ben ik minder gefocust op wat ik aan het doen ben. Michael begeleid je in de app met zijn ingesproken meditaties op heerlijk rustgevende muziek waardoor ik mij echt ontspannen voel. Zijn unieke stemgeluid zorgt dat ik snel ontspan. Wat mij ook heel goed helpt is de Young Living Grounding olie die er voor zorgt dat ik mij geaard voel zodat ik dichter tot mijzelf kan komen. Na een meditatie met Meditation moments voel ik mij ontspannen en relaxt. En als ik even een moment voel dat ik mij moet terugtrekken luister ik naar de muziek voor een goede focus, rust en slaap. 

Ik vind dit zo fijn, en gun elke vrouw een momentje voor haarzelf. Ben jij al bekend met meditatie? Zo ja, op welke manier mediteer jij het liefst?

 

Veel liefs,
Marjon

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!