Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom mama’s nooit tijd hebben?!


4 mei 2016


tijd, mama, mama to the max
I

Ik vergis me nog wel eens in de tijd. Zo ook vorige week woensdag: het is Koningsdag en ondertussen 10.45 uur. Ik wil om 11.00 uur echt even met de meiden naar de activiteiten gaan kijken die de hele ochtend al plaatsvinden. Ondanks het slechte weer is het toch wel even leuk om een rondje te gaan lopen. Goed, ik heb dus nog een kwartiertje. Moet makkelijk kunnen toch? Of toch niet? Na 15 minuten ben ik net klaar met het aankleden en inladen van Maud en Femm maar het is toch ook wel handig als ik zelf nog even mijn haren kam, een jas aantrek (het is nu eenmaal maar 9 graden op Koningsdag…) en m’n portemonnee meeneem. Ik duw de dames twee vlaggetjes in de handen en schmink snel een rood-wit-blauw vlaggetje op hun wangetjes. Zo, die zijn er klaar voor! 11.09 uur, we kunnen gaan!

 

tijd, mama, mama to the max

Eenmaal terug leg ik de meiden in bed, een uurtje later dan normaal maar dat moet kunnen op een dag als vandaag (als ze dan ook maar langer doorslapen straks). Ik maak snel een broodje en pak mijn agenda: wat moet ik allemaal doen? Naast mijn werk als communicatieadviseur, heb ik ook mijn eigen tekstbureau en ben ik oprichtster van deze blogsite (www.tweelingmama.com). Ik zie dat ik deze week een deadline heb voor een brochure, er moeten nog een aantal gastblogs geredigeerd worden, daarna kunnen ze online, ik moet een blog schrijven voor Mama to the max en nog wat dingen regelen voor de bruiloft van mijn zusje. Zoooo leuk! Zij trouwt over 1,5 maand in Zuid-Frankrijk en ik ben ceremoniemeester. Een eer en leuke taak, dus dit moet ook even meegenomen worden in de planning van deze week.

Oja, en niet te vergeten: er moet ook nog even geshopt worden voor deze bijzondere dag. Goed, alles staat weer in de agenda en eerlijk is eerlijk: wat ben ik blij als ik straks kan gaan afstrepen! Ik kijk op de klok en zie dat het ondertussen alweer half 3 is. Ik begin met mijn blog en hoop dat onze meisjes nog even blijven slapen… Of: zal ik de klok even stilzetten? 😉

 

tijd, mama, mama to the max

Ach ja, dit is een voorbeeld van 1 dag. Want eigenlijk gaat het hier dagelijks zo.  Met een tweeling is het de eerste jaren dubbel zo druk: alles gaat tegelijk en heb je net de 1 verschoond, dan heeft de ander een volle luier, heb je net een glazen pot gered uit de handen van de ene, staat de ander achter je met je mooie fotolijstje of je wil net met eentje buiten gaan spelen en hoor je dat de ander boven wakker wordt en begint te huilen. Tijd? Ik heb geen tijd en weet vaak ook niet waar de tijd blijft.

 

Zo hing er afgelopen week aan mijn Pickwick theezakje de vraag: ‘Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?’. Nadat ik deze vraag op mijn Facebookpagina Tweelingmama had gepost en op Instagram (Tweelingmama_Everyday) volgden de reacties: ongestoord op de wc zitten, een boek lezen, de zon opzoeken en met een cocktail in de hangmat liggen, helemaal niks, Netflix de hele dag, (uit)slapen, sauna pakken, met vriendinnen afspreken, fotoalbums maken… Ik hoef vast niet te vragen of je dit herkent? Ik denk dat elke (tweeling)mama het gevoel heeft dat (bijna) elke dag een race tegen de klok is. En dan vraagt ook nog iemand aan je: ‘Wat zijn je hobby’s?’ Hallo, ik ben MOEDER! Maar willen we dan teveel? Doen we teveel? Wordt er teveel van ons verwacht? En dan zijn we ook nog eens onzeker of we wel voldoende aandacht hebben voor onze kids! Mama’s, welkom bij de club!

 

Maar… willen we het missen? Nee, dat nooit! We zouden het zo allemaal weer over doen en willen niet meer terug naar de tijd van voor de kindjes. Eerlijk gezegd, ik kan het mij niet eens meer herinneren hoe het toen was (en onze meiden zijn pas 1,5 jaar)! Het enige wat ik weet, is dat ik toen al dacht druk te zijn maar dat viel vast allemaal wel mee 😉 Ik zou de drukte ook helemaal niet meer kunnen missen en die hobby’s: die komen later wel weer. Wanneer de kids uit huis zijn en je blij bent dat ze regelmatig nog even binnenlopen!

P.S. Wat zou jij doen als je een week lang alle tijd zou hebben? 

Wendy M

Wendy Meerbeek – 30 jaar – samenwonend – trotse mama van Maud & Femm (10 maanden)– blogger Tweelingmama (www.tweelingmama.com) – marketing & communicatie - passie voor schrijven & reizen – schrijft regelmatig voor andere blogsites - ambassadeur Doingoood Foundation (www.vrijwilligerswerk-afrika.nl) – favoriet seizoen: zomer – favoriet eten: Italiaans – initiatiefneemster Facebook community ‘Tweelingmama everyday’, je bent tenslotte elke dag mama!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!