Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom Lilou geitenmelk drinkt en geen koemelk [de feiten]


27 november 2017


<

Je bent zwanger, wat een geweldig nieuws he?! Maar als aanstaande mooie mama heb je ook heel veel om over na te denken. Een van die punten waar je als zwangere over na denkt; wat ga ik mijn baby de eerste maanden voor voeding geven. Wordt het borstvoeding of flesvoeding, voor sommige mama’s een makkelijke keuze voor andere mama’s een moeilijke keuze. Kies je uiteindelijk voor flesvoeding dan heb je ook nog heel veel keuze in welk soort melk, welk merk, etc. Dus een hele hoop waar jij als mama over na moet denken. Wij op de redactie geven onze baby geitenmelk maar waarom kiezen wij hier eigenlijk voor?

Borstvoeding

Natuurlijk is het beste voor je baby borstvoeding. Maar het is natuurlijk mogelijk dat de borstvoeding niet goed gaat. Misschien heb je wel bewust de keuze gemaakt dat je geen borstvoeding wilt geven. Bij borstvoeding moet je in het begin investeren, maar dit is het meer dan waard, die band die je dan hebt met je baby is zo bijzonder. Wel blijf ik erbij dat je je zelf er goed bij moet voelen, voel jij je er niet goed bij, dan voelt je baby dit ook en zal het ook niet lukken. Dus lieve mama’s doe vooral wat jij wil en waar jij je samen met je partner goed bij voelt.

Flesvoeding

Kies je voor flesvoeding, dan hoor ik je denken, flessen in huis halen, pak melk en klaar ben ik. Dit kan, maar heb je ook al eens nagedacht als aanstaande mama dat er meerdere mogelijkheden zijn dan alleen maar koemelk?

Wij dames van de redactie hebben gekozen voor geitenmelk, wij zullen hier vertellen waarom we deze keuze gemaakt hebben.

Marjon: Zelf heb ik gekozen voor geitenmelk omdat Lilou na de borstvoeding, koemelk  kreeg. Opeen had ze last van slijm in haar keel. Een jaar geleden heb ik zelf de koemelk uit mijn voedingspatroon gehaald wegens een aantal klachten dus nu dacht ik misschien is dit ook wel bij Lilou de oorzaak. Ik heb eens verder gekeken en ben de geitenmelk van Kabrita gaan gebruiken. En geloof het of niet, Lilou had helemaal geen last meer van slijm in haar keel. Ik ben hier zo blij mee want het was echt zielig. Ik gebruik dit nu al een aantal maanden en ben nog steeds erg tevreden over Kabrita. Ik zal hier dan voorlopig ook mee doorgaan totdat Lilou van de flessen af is.

 Claudia: Loe was twee weekjes oud en ik was al twee weken met borstvoeding bezig, de borstvoeding liep helaas niet goed. Ik ben gaan google wat ik dan voor melk zou gaan geven. En ook ik kwam uit bij geitenmelk. De samenstelling van de eiwitten van geitenmelk lijken het meeste op die van moedermelk en daarnaast heeft geitenmelk natuurlijke voedingsmiddelen. Voor mij de overwegende beslissing om voor geitenmelk te kiezen. Nu 9 maanden later krijgt Loe nog steeds de geitenmelk en dit gaat prima. We zijn aan het afbouwen maar zolang hij dit ’s morgens en ’s avonds nog lekker vindt, krijgt hij een lekker warm flesje. En stiekem vind ik het een erg gezellig en tuttel momentje als Loe zijn flesje bij mij drinkt.

 Geitenmelk duur?

Ik hoor jullie ook denken, geitenmelk is een stuk duurder. Dat klopt, maar wij willen gewoon het beste voor onze kindjes en als je dan merkt dat ze niet goed op koemelk reageren dan maakt het gewoon niet uit wat het kost.

Leuke weetjes:

  • In een pot Kabrita wordt 8 liter geitenmelk verwerkt. Een geit kan 2 liter melk per dag geven, dit wil zeggen dat je 4 geiten nodig hebt om een pot Kabrita te produceren. Dit geeft ook wel aan waarom geitenmelk duurder is dan koemelk.
  • Geitenmelk in grote delen van de wereld de meest geconsumeerde melk is
  • Geitenmelk een alternatief kan zijn voor koemelk intolerantie (niet voor een allergie)
  • Kabrita Mild en romig is voor je baby 

Neem zeker eens een kijkje op de website van Kabrita. Hier staan ook leuke filmpjes op over de geitenboerderij.

 Wij zijn benieuwd hoe jullie hiermee om zijn gegaan tijdens de zwangerschap en wat jullie keuze uiteindelijk is geworden? 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

#MAMAtothemaxAD transparant MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!