Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom een kindertablet en geen ‘gewone’ tablet?


1 september 2017


<

Kleine kinderen zijn slim en leren snel! Jonge gezinnen met smartphones of tablets kunnen dit vast en zeker beamen, ik dus ook. Voor je het weet hebben je kinderen door hoe zij deze apparaten kunnen ontgrendelen en waar zij YouTube kunnen vinden. Veel sneller dan ons zullen zij leren met deze digitale revolutie om te gaan. Maar er kunnen ook nadelen aan zitten. Daarom zijn er tegenwoordig zogenaamde ‘kindertablets’ op de markt. Hier leg ik graag uit waarom een kindertablet een goed idee is voor jonge kinderen.

weekly snaps #18 MAMA to the max

iPad kijken

De nadelen van een normale tablet voor kinderen

Hoewel tablets een gemakkelijke manier zijn om je peuter of kleuter bezig te houden, is het niet altijd een goed idee om je eigen tablet hiervoor te gebruiken. Kinderen hebben snel door hoe zij terug naar het home-scherm gaan of hoe zijn door YouTube kunnen bladeren. Er bestaat dus een kans dat zij filmpjes te zien krijgen die niet voor hun ogen geschikt zijn. Dat is geen goed idee als jij juist met iets anders bezig bent. Daarnaast kunnen ze ook toegang hebben tot belangrijke apps, zoals je e-mail of internetbanking. En stel je eens voor dat zij per ongeluk een verkeerde knop indrukken…

De voordelen van een kindertablet

Om je kinderen toch mee te laten liften op de digitale vooruitgang, is een kindertablet een fantastisch idee. Als voorbeeld neem ik graag de Storio Max van Vtech. Deze tablet is speciaal ontworpen voor kinderen. Zoals de meeste andere kindertablets, heeft ook de Storio Max een aantal slimme eigenschappen.

Veiligheid

Misschien wel het belangrijkste voor een kind, is om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. De Storio Max beschikt over een account voor het kind en een account voor de ouders. In het ouderaccount kunnen de ouders zelf veel instellingen veranderen. Een belangrijke functie is het controleren van de applicaties die je kind wil downloaden. Het kind kan in zijn ‘app-store’ slechts applicaties selecteren die het graag zou willen hebben. De ouders bepalen dan in hun account of zij deze apps dan ook daadwerkelijk willen downloaden. Zo hou je de controle over wat je kind te zien krijgt. En kom je niet voor ongewenste uitgaven in de app-store te staan!


Als je kind wat ouder is en websites wil gaan bezoeken, liggen hier natuurlijk ook gevaren op de loer. De meeste speciale kindertablets, waaronder de Storio Max, hebben een functie waarbij de ouders kunnen aangeven of een website veilig is en dus bezocht mag worden, of niet.

Controle

Eén van de nadelen van een normale tablet is dat zowel het kind als de ouders er soms niet bij nadenken hoelang het kind al op de tablet speelt. De meningen verschillen over hoe lang een kind het beste op een tablet kan spelen. Als ouders kun je hier zelf invloed op uitoefenen door op de tablets van Vtech een tijdslimiet in te stellen. Als de tijd vandaag voorbij is, kan het kind niet meer inloggen en zal hij dus gedwongen worden iets anders te doen.

Stevigheid

Een andere goede reden om kinderen hun eigen kindertablet te geven, is de stevigheid. Kindertablets zijn vaak robuuster en zullen niet snel breken als ze vallen. De knoppen zijn groot en duidelijk en de betere bescherming zorgt ervoor dat je niet om de haverklap om hoeft te kijken.

Gecontroleerd ontwikkelen

Al deze eigenschappen hebben als doel om je kind zich op een veilige en gecontroleerde manier te ontwikkelen. Het kind wordt beschermd tegen de negatieve kanten van onze consumptiemaatschappij. Kinderen zullen geen gevaarlijke YouTube-filmpjes of reclames kunnen kijken of aanstootgevende websites kunnen bezoeken. Op deze manier kun je gebruik maken van alle goede eigenschappen van tablets – eigenschappen waar kinderen hun hele leven lang van kunnen profiteren. Een goed voorbeeld hiervan is KidConnect: dit is een soort WhatsApp-service speciaal voor de kindertablet. Ouders of andere familieleden kunnen deze app op hun telefoon installeren. Het kind kan dan via de tablet berichtjes sturen naar familieleden. Op deze manier leert het kind waardevolle vaardigheden over het gebruik van berichtenservices, zonder dat het wordt blootgesteld aan vulgaire taal of aanstootgevende plaatjes.

Geschikte tablets voor kinderen zoeken

Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat kindertablets op de markt. Daarom kan het lastig zijn de juiste tablet te vinden. Vtech is een expert in het maken van kindertablets en de Storio Max beschikt dan ook over alle bovenstaande eigenschappen. De website beste-kindertablet.nl biedt daarnaast een handig overzicht van de meest geschikte tablets voor kinderen en geeft waardevolle tips over het aanschaffen van de beste tablets. Zo heb je een goed overzicht wat er allemaal verkrijgbaar is.

Bespaar continu

de redactie

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!