Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom iedereen thuis een brandblusser zou moeten hebben


20 maart 2019


Brandwondenstichting, brandblusser, eerste hulp thuis
<

Onlangs bracht ik een bezoek aan de Nederlandse Brandwonden Stichting in Beverwijk, wat direct een diepe indruk op mij heeft achtergelaten. Ik besef mij nu pas hoe belangrijk brandpreventie is. En dat een brandblusser echt levens zou kunnen redden. Daarom vind ik het heel belangrijk dit met iedereen te delen. Want een ongelukje zit echt nog steeds in een heel klein hoekje… Dat leerde ik wel door mijn bezoekje aan de brandweer!

Lees ook:
5x Eerste hulp aan kinderen

Dit doet de Nederlandse brandwondenstichting

Na de post van het bezoek aan de Nederlandse Brandwonden Stichting, stroomde mijn inbox vol met ervaringsverhalen van moeders. Dit was zo intens, dat ik mijn tranen echt heb moeten inslikken. Het idee dat dit kan gebeuren en dat je als ouder zo je best doet, maar niets 100% kan voorkomen. Dat besef kwam even keihard binnen. Ook kreeg ik veel berichtjes van brandweervrouwen of vrouwen van brandweermannen. Zo dankbaar dat ik verhalen van de brandweer ging delen.

De Nederlandse Brandwonden Stichting zet zich in voor de beste zorg aan patiënten. De stichting helpt niet alleen mensen kort na een ongeval met brandwonden, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens. Dankzij de hulp van donateurs kunnen zij onder anderen onderzoeken doen, voorlichtingen en revalidatie geven aan patiënten. Het herstel van brandwonden is extreem pijnlijk en sommige mensen liggen wel maanden in het ziekenhuis.

Brandwondenstichting, brandblusser, eerste hulp thuis

Wist je dat…?

  • Rook de grooste bedreiging is bij een woningbrand? Omdat je door het inademen van rook je lichaam geen zuurstof krijgt, met vaak ernstig of zelfs fataal letsel tot gevolg.
  • Je maar een paar minuten hebt tot een brand levensgevaarlijk wordt? En dat je dit zelf kunt voorkomen met een brandblusser?
  • Voor het slapen je áltijd de binnendeuren dicht moet doen? Dus ook de slaapkamerdeur niet op een kiertje zetten!

Zo voorkom je zelf een grote brand

Nadat ik zelf de online brandtest had gehad wist ik dat er in huis een aantal kleine dingen aangepast moest worden, waaronder het hebben van een brandblusser. Zo’n brandblusser neemt amper ruimte in beslag, maar kan heel wat levens redden. Wanneer brand ter grootte van een voetbal is, kun je het nog zelf blussen.

Ook jij kunt via deze link gratis een brandblusser (t.w.v. €19,99) voor thuis ontvangen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is donateur te worden voor €2,50 per maand. Wel verwacht de stichting dat je minstens 6 maanden donateur bent. Daarmee steun je deze prachtige organisatie die zich keihard inzet voor preventie en de beste brandwondenzorg. Ik heb mezelf meteen lid gemaakt en heb de brandblusser al in huis.

Zéker na mijn bezoekje aan de brandweer leerde ik hoeveel de kleine brandblusser al kan doen en hoe snel het een brandje kan doven. Ook leerde ik een hoop over brandveiligheid! Daar ga ik de komende tijd nog meer over delen. De vlog met mijn bezoek aan de brandweer vind je hier. Zeker even kijken, want wat was het leerzaam!

Wist jij dat het veilig maken van je huis zo belangrijk is en dat daarbij een brandblusser al heel wat ongelukken kan voorkomen? Door het steunen van de brandwondenstichting kunnen er heel veel kinderen en volwassenen geholpen worden met de preventie en nazorg van brandwonden. Ga jij doneren?

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Waarom iedereen thuis een brandblusser zou moeten hebben

  1. Pingback: BRANDVEILIGHEID IN HUIS | WEEKVLOG #8 ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Ik ben dochter van een Brandweerman. In ons hadden we het dus ook echt brandveilig. Vaak werd er een beetje overdreveb gereageerd “het zal je toch niet gebeuren” of “alleen een brandmelder is voldoende” terwijl mensen eigenlijk geen besef hadden hoe snel zoiets ontwikkelde. Echt lieve Mensen schaf het aan. Het is een paar euro maar als het je leven kan redden is het die paar euros echt waard

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!