Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom iedere moeder zou moeten vloggen


5 mei 2018


Waarom iedere moeder vloggen videodagboek
<

Toen ik met het meiden uitje in Centerparcs was, realiseerde ik hoe fijn vloggen eigenlijk is en dat iedereen het zou moeten doen. Waarom ik dat vind, leg ik vandaag uit in deze blog. Ik ben benieuwd hoe jij er straks over denkt en of je misschien ook wel de camera erbij pakt?

Lees ook:
De voor en tegen van Pinterest

Leuk voor later

Je hoeft dit natuurlijk niet online te delen als je dat niet wilt, maar puur voor jezelf. Vroeger filmden mijn ouders vooral de belangrijke momenten uit mijn leven, zoals; afzwemmen, verjaardagen en feestdagen. Vandaag de dag willen we veel meer momenten vastleggen en is het gebruik van een camera veel gemakkelijker. Hoe leuk is het wanneer je kinderen dit terug zien als ze ‘groter’ zijn of dat ze het zelf even uitproberen, net als Maxime.

Iedere moeder vloggen Maxime

Dagboek van bewegende beelden

De momenten die je met vloggen vastlegt is eigenlijk gewoon een video dagboek. Van kleine uitstapjes tot de eerste stapjes, het is zo leuk en inspirerend dit bij te houden. Ik heb als ik terug kijk al zoveel materiaal dat je normaal misschien zou zien op foto’s, maar op film is veel realistischer en hoor je elkaars stem.

Iedere moeder vloggen Lilou

Toevallig zette Lilou afgelopen week haar eerste stapjes los! Wat was ik onwijs trots. Ik vond het zó mooi en bijzonder en ik heb gelijk alles gefilmd. Kijk hoe trots ze zelf is?

Geen perfecte plaatjes

Je zal het vast herkennen, maar als ik een foto wil maken, dan ben ik veel langer bezig met het ‘perfecte plaatje’. Natuurlijk ben ik ook groot voorstander van mooie foto’s maken, maar het kost veel meer tijd. De beelden op video zijn puur, oprecht en als het echte leven. Het voordeel is ook dat je elkaar hoort praten en je dus niet nog eens zoals bij foto’s tekst erbij hoeft te zetten. Niet allemaal recht in de camera kijken of geposeerd, maar echt en spontaan, dat is het mooie weer van vloggen.

Iedere moeder vloggen Maxime en Lilou uitstapje

Gemakkelijk editen

Editen is een ander woord voor het bewerken van je video’s. Als je steeds kleine stukjes hebt opgenomen, kan je dit editen tot een vlog. Tegenwoordig zijn er heel wat standaard programma’s en het makkelijkst is dit zelf uit te zoeken. Dan leer je gelijk hoe alles met.

Iedere moeder vloggen editen

Ideaal om te bewaren

Vroeger hadden we videobanden, van die enorme dingen waar we nu weinig tot niets meer mee kunnen. Want, wie heeft er nou nog een videorecorder? Natuurlijk zal de technologie in de toekomst weer verder gaan en zal het ongetwijfeld nog gemakkelijker worden. Maar, nu is het gemakkelijk om te bewaren.

Iedere moeder vloggen editen usb

Wel adviseer ik dit heel verstandig te doen. Je kan het online via een cloud doen, maar ook op DVD’s en USB sticks. Zorg dat je ze goed bewaard en eventueel dus dubbel. Je kan het zo maar kwijt raken. Mocht de toekomst bewijzen dat opslag- en afspeelmateriaal inderdaad wordt verbetert, zorg er dan voor dat je er op tijd bij bent om dit over te zetten.

En, heb ik je enthousiast gemaakt om ook te gaan vloggen of doe je dit al? Misschien heb je nog andere tips die je met ons wilt delen.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Waarom iedere moeder zou moeten vloggen

  1. Hallo!
    Ik vind je berichten heerlijk om te lezen en te bekijken.
    Nu ben ik een Mommy to be en ik vroeg me af of je alles met je telefoon op neemt of met een speciale camera die je altijd bij je hebt..?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!